Отидете към основна версия

1 246 14

Погребалната церемония за Исмаил Хания се провежда в Техеран

  • иран-
  • исмаил хания-
  • погребение-
  • техеран

Основната част от церемонията по сбогуването започна с четене на молитва от върховния духовен лидер на Ислямската република, Али Хаменей, над тялото на Хания.

Снимка: БГНЕС

В столицата на Иран се провежда погребална церемония за починалия ръководител на Политбюро на палестинското движение Хамас Исмаил Хания. Излъчването на живо от Техеранския университет, където се организира церемонията, се осъществява от телевизионния канал IRIB, уточнява ТАСС, цитирано от Фокус.

Говорителят на Меджлиса (парламента) на Иран, Мохамад Багер Галибаф, бе първият, който произнесе реч преди церемонията. В нея той напомни на присъстващите за операция "Истинско обещание“ (мащабното нападение с ракети и дронове срещу израелска територия от 13 април). Той увери, че и сега "задължението на Иран е да реагира в точното време на правилното място“.

Основната част от церемонията по сбогуването започна с четене на молитва от върховния духовен лидер на Ислямската република, Али Хаменей, над тялото на Хания. По време на събитието се чуваха лозунги: "Смърт на Израел“, "Смърт на Америка“ и "САЩ стоят зад престъпленията на ционистите“.

Мащабни шествия се очакват в Техеран по повод смъртта на Хания. В тази връзка бяха въведени ограничения за движение.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини