Отидете към основна версия

2 482 55

Киев: Нито един мирен план не предвижда замразяване на конфликта или отстъпване на наши територии на Русия

  • михайло подоляк-
  • украйна-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Михайло Подоляк отрича, че планът за победа на президента Володимир Зеленски включва замразяването на военните операции по фронтовата линия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Към днешна дата няма нито един план за прекратяване на войната в Украйна, който да включва замразяване на конфликта, прекратяване на огъня или прехвърляне на територии на Руската федерация. Има само една официална позиция - войната трябва да завърши с поражението на Русия. Това подчерта ръководителят на президентската администрация в Киев Михайло Подоляк, съобщава изданието "Страна.ua“.

Подоляк отрича, че "планът за победа“ на Зеленски включва замразяването на военните операции по фронтовата линия.

"Никакво замразяване на конфликта, защото това няма да доведе до края на войната като такава, а само ще помогне на Русия да получи възможност да натрупа допълнителни ресурси и да продължи. Следователно, разбира се, няма концепции за отстъпване на територии. Няма концепции и за замразяване на конфликта“, обобщи съветникът на Володимир Зеленски.

По думите му Киев е готов да прекрати войната само чрез поражението на Руската федерация. А сред точките от плана на Зеленски е и Курската операция.

"Това, първо, значително ще повлияе на обществените настроения, които съществуват в Русия, второ, ще окаже съществен натиск върху обкръжението на Путин и ще доведе до края на тази война“, уверява Подоляк.

През миналия уикенд BILD публикува своя версия на "плана за победа“ на Зеленски, който президентската канцелария в Киев определи като "фалшив“. В него – според германския вестник – се предвижда удари с далекобойни оръжия по цели в Русия и възможността за замразяване на бойните действия в определени участъци на фронта.

От президентската канцелария в Киев обаче не отрекоха плановете за удари дълбоко по територията на Русия, припомнят от редакцията.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 29 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: