Отидете към основна версия

1 017 12

ФБР: Разбихме още една китайска хакерска група

  • сащ-
  • китай-
  • хакери-
  • си дзинпин-
  • тайван

Американски официални представители заявиха, че това е група, подпомагана от Китай, а Пекин каза, че става въпрос за банда за рансъмуер

Снимка: Shutterstock

Американските правоприлагащи органи разбиха втора голяма китайска хакерска група, наречена "Флакс тайфун", и освободиха хиляди компрометирани устройства от нейната хватка, съобщи днес директорът на ФБР Кристофър Рей, предаде Рой, цитирана от БТА.

На конференция по киберсигурност във Вашингтон Рей каза, че "Флакс тайфун" е била управлявана от представящата се като компютърна компания "Интегрити текнолоджи груп" в Китай, която също така "е събирала разузнавателна информация и извършвала разузнаване в полза на китайските правителствени агенции за сигурност".

Известната отпреди китайска хакерска група, наречена "Волт тайфун", стана обект на нарастваща загриженост от страна на западни официални представители, откакто миналата година за първи път беше идентифицирана като група за киберсаботаж, фокусирана върху установяването на присъствие в критична за САЩ инфраструктура.

Американски официални представители заявиха, че това е група, подпомагана от Китай, а Пекин каза, че става въпрос за банда за рансъмуер.

Представители на посолството на Китай във Вашингтон не са отговорили за момента на искането за коментар на изявлението на ФБР.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини