Отидете към основна версия

2 234 0

Трета седмица мистерия с изчезналия боинг

  • боинг-
  • малайзия

Търсенето в Индийския океан се затруднява от отдалечеността на района

Мистерията с изчезналия боинг на Малайзия еърлайнс навлезе в третата си седмица. Първите пилоти, завърнали се днес от зоната на издирване в Индийския океан, казаха, че не са открили следа от отломките, които бяха заснети от сателит и имаше надежда, че са на самолета.

В океана има много и различни отломки. От време на време контейнери падат от товарните кораби. Има различни обяснения за това, което е заснел сателита. Специалистите, които направиха техническия анализ, продължават да вярват, че обектите може да са част от изчезналия боинг, заяви вицепремиерът на Австралия Уорън Тръс.

Китайски разузнавателни самолети също пристигнаха в Пърт, за да се включат в операцията. Междувременно стана известно, че сателит на Пекин е засекал отломки в района, предаде АП.

Към района се отправиха военни кораби от Австралия, Китай и Великобритания.

Пентагонът разглежда молба на Малайзия за предоставянето на сонарно оборудване, което да помогне при издирването на самолета. Експерти предупреждават, че времето изтича, тъй като черните кутии излъчват електронен сигнал само около 30 дни, преди да се изтощят батериите им. Ако машината е потънала в океана и не бъде намерена в този период, след това откриването й ще се превърне в почти невъзможна задача.

Малайзийското правителство твърди, че се прави всичко възможно. Търсенето продължава и на север, с участието на Индия и Пакистан.

Генералният директор на Malaysia Airlines Ахмад Джаухари Яхия съобщил, че на борда на изчезналия самолет на авиокомпанията е имало товар от литиево-йони батерии, съобщава Си Ен Ен.

Тези батерии могат да се взривят, но това става твърде рядко. Подобен инцидент причини разбиването на самолет на UPS в Дубай през 2010 г.

Литиево-йоните батерии се използват в мобилните телефони и преносими компютри.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини