Отидете към основна версия

1 680 3

Албания затвори училищата

  • коронавирус-
  • албания-
  • вирус-
  • училища-
  • еди рама

Полетите до Северна Италия са отменени

Снимка: Shutterstock

Албания затваря училища и забранява публичните събирания за две седмици, след като по-рано днес бяха потвърдени първите два случая на зараза с коронавируса, обяви премиерът Еди Рама, предаде AFP.

Той каза, че всички събирания, включително спортни, ще бъдат отменени, като мярка срещу разпространение на заразата. Полетите от Албания до Северна Италия – най-тежко засегнатия от вируса район на Европа, са отменение до 3 април, добави той на извънредно заседание на правителството, предаде БНР.

Заразените албанци са мъж, завърнал се от Италия и баща му, съобщи здравното министерство. „54-годишният мъж и неговият 28-годишен син, върнал се с кола от Флоренция, дадоха положителни проби за коронавируса“, посочи ведомството. Те са в болница в Тирана и са в стабилно състояние.

Албания, която Адриатическо море дели от Италия, и има голяма диаспора там, се присъедини други страни от Западните Балкани с потвърдени случаи на коронавируса. Общо 17 заразени има в Хърватия, Северна Македония, Босна и Сърбия, като в региона няма смъртни случаи. Повече от половината от тях са в Хърватия. В България също бяха потвърдени първите случаи на заразени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини