Отидете към основна версия

2 341 6

Наложиха вечерен час в Албания

  • албания-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • вечерен час-
  • полиция

След 18 ч. всички албанци трябва да са по домовете си

Снимка: БГНЕС/ EPA

На всеки албански гражданин, който е извън дома си след 18:00 ч., ще бъде наложена глоба до 10 хил. албански лека (82 евро). Това гласи извънредна заповед на премиера на страната Еди Рама, която беше публикувана в Държавен вестник и влиза в сила от днес, пише електронното англоезично издание Albanian Daily News.

Съгласно наредбата, след 18:00 ч. всички албанци трябва да са по домовете си и нямат право да ги напускат до следващия ден. Заповедта е безсрочна и ще остане в сила до второ нареждане. Освен това наредбата гласи, че се забраняват и всички събирания на хора, включително в парковете. Всяко излизане на открито без изрична нужда може да бъде санкционирано.

Премиерът Еди Рама се извини за прилагането на тези мерки, но каза, че няма друг начин, по който „войната“ срещу коронавируса може да бъде спечелена, предаде агенция "Фокус".

Той допълни, че в момента няма причина за никого, освен за работниците в магазините и лекарите, както и за купувачите на хранителни стоки, да напускат домовете си. Според последната информация на албанското Министерство на здравеопазването случаите на коронавируса в страната са 51.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини