Отидете към основна версия

22 Март, 2020 15:19, обновена 22 Март, 2020 15:19 14 905 196

Премиерът към бизнеса: Продайте си Mercedes-ите и Maybach-ите и ще платите!

  • бойко борисов-
  • румен радев-
  • извънредно положение

Премиерът се разгневи на ветото на президента Румен Радев и отправи остри критики към президента и бизнеса - "Не е минала една седмица, дайте да похарчим парите..."

Снимка: Правителствена пресслужба

Както вече ФАКТИ съобщи, премиерът Бойко Борисов се разгневи на ветото на президента Румен Радев и отправи остри критики към президента, че си е сменил мнението за два дни покрай въвеждането на новия Закон за извънредното положение. Борисов го разкритикува, че не предлага конкретни алтернативни мерки, а след това се обърна и към предприемачите, чакащи помощи от държавата в кризисния момент - "продайте си по един автомобил от Mercedes-ите и Maybach-ите и веднага ще платите за първия месец. Под 200 000 евро няма кола...".

"По време на партията на президента Радев пенсиите станаха по 3 долара на месец. Аз това няма да го допусна. До последния лев ще стискаме, за да имат пенсионерите пенсия.", заяви той.

"От това, което прочетох, че е казал президентът, той няма една конкретна мярка. Хем останалите засегнати държави приемат спасителни пакети за най-бедни и за дребните предприемачи. Да, те обявяват, че ще подкрепят, но никой не е казал с колко. Говорим за такива мощни икономики, на които ние сме подвластни. Ако спре автомобилният пазар, ако спрат автомобилните гиганти във Германия, Франция, Италия, ами то тогава нашите 250 завода в автомобилния клъстър за къде ще произвеждат тези части - стъкла, фарове, мигачи, кабели, електроника?", запита, разсъждавайки, Борисов.

"Ние можем да се окажем в изключително тежка ситуация. За една седмица дай да похарчите парите. Ако сме популисти, ако сме безотговорници, това ще направим веднага. Веднага им казах - продайте си по един автомобил от Mercedes-ите и Maybach-ите и веднага ще платите за първия месец. Под 200 000 евро няма кола...Хайде, да извадя Радосвет Радев от списъка, защото го видях с 4-годишно Volvo"

"Не е минала една седмица, дайте да похарчим парите...Защо когато беше служебното правителство на президента Радев първата му и единствена задача беше да извадим милиарди, да за платим изтребителите Gripen. Защо не ги даде на медицинските сестри? Защо не закупи оборудването за тази криза", силно възмутен остана министър-председателят.

Защото сега самолети вече не ни трябват. Няма армии. Ако събереш един батальон, той ще се зарази от коронавирус. Защо Радев казва ненавременни мерки, защо той не предугади тази криза?", продължи с критиките Борисов.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 49 гласа.

Свързани новини