Отидете към основна версия

3 615 18

Тираджия под карантина се движи свободно из Пловдив

  • тираджия-
  • пловдив-
  • коронавирус-
  • карантина

Образувано е досъдебно производство. Материалите са изпратени в прокуратурата

Снимка: Архив

Вместо задължителната карантина, 63-годишен тираджия, завърнал се от чужбина, реши да щъка свободно из Пловдив. Той е бил заловен вчера от служителите на Второ РУ, които са били на КПП-то на Коматевско шосе, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Мъжът е бил в лек автомобил. След като бил спрян от униформените, била извършена справка, която показала, че нарушителят се е върнал от чужбина преди три дни и е влязъл през Видин като водач на ТИР – получил е предписание от местната здравна инспекция да остане под карантина, тъй като идвал от рискови държави.

Вместо това мъжът се е прибрал в Пловдив, запалил колата и свободно започнал да щъка из града и региона. Той е бил задържан.

Образувано е досъдебно производство. Материалите са изпратени в прокуратурата. "Апелирам хората да са по-търпеливи на контролните пунктове. Лично проверявам – към момента има по 4-5 автомобила. Работниците няма да стигат до работните си места за 20 минути, а за 40.

Това не е толкова голям проблем. За тапи можем да говорим само сутрин и вечер, но отново подчертавам, че се чака около 20 минути“, коментира пред репортер на Plovdiv24.bg шефът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини