Отидете към основна версия

2 877 11

Китай сподели опита си в контрола на епидемията с над 100 страни

  • китай-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • ковид-19

Фокусът е главно върху три аспекта - строг контрол на източника на заразата, прекъсване на веригата за пренос и защита на уязвимото население

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пекин е споделил с над 100 страни опита си в превенцията и контрола на епидемията от новия коронавирус (COVID-19) на фона на разрастващия се бързо брой на заразените по целия свят, каза вчера на пресконференция У Дзуънйоу, китайски епидемиолог от Центъра за контрол и превенция на болестите, предава "Радио Китай"

„Работата на Китай се фокусира главно върху три аспекта, строг контрол на източника на заразата, прекъсване на веригата за пренос и защита на уязвимото население", каза експертът.

Навременното откриване, регистриране, изолиране и лечение също допринесоха за ефективното намаляване на източниците на заразяване в Китай, добави У Дзуънйоу.

За да прекъсне веригата за предаване на вируса, У Дзуънйоу заяви, че е изключително важно носенето на маски, редовното миене на ръце и проветряване на помещенията.

Китай удължи почивните дни и насърчи социалната изолация. Много страни приложиха тези мерки според условията си, каза още експертът.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.

Свързани новини