Отидете към основна версия

3 016 50

Захариева: Ще се образува дисциплинарно производство на консула в Хага

  • консул-
  • хага

Събраната сума е едва €15

Относно случаят с консула ни в Хага министър Захариева обясни, че на 6 април е получена информация за това, че самоволно, в нарушение на законите е въведена таксата "коронавирус". Малко са гражданите, от които е събрана такава такса. 5 евро е била такса "коронавирус" за български граждани, 10 за чужденци.

Веднага, когато е разбрал посланикът, е обяснено, че това е незаконно, недопустимо и е грубо нарушение на редица закони. Министър Захариева обясни, че това не е първото нарушение на въпросния консул.

За първи път вече се стига до това, че си позволява да събира такса. Консулът е обяснил, че е събирал тази такса, за да осигури предпазни заграждения пред консулската служба.

Командировката му ще бъде прекратена предсрочно, ще се върне в София веднага. Ще бъде образувано дисциплинарно производство.

Министър Захариева се надява това да не доведе до уронване на престижа на консулските служители и задгранични служители от всякакъв ранг.

Дори да е бил с най-добри намерения, не може в грубо нарушение на законите, сам да събираш такса от български граждани, посочи Екатерина Захариева.

Когато се прибере консулът ще му бъдат поискани обяснения от Дисциплинарния съвет и ще се прецени какво наказание да му бъде наложено.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.

Свързани новини