Отидете към основна версия

5 201 105

Шефът на "Пирогов": Не ходете на църква

  • коронавирус-
  • covid-19

Лекари искат строга карантина още 2 седмици

Снимка: БГНЕС

"Не ходете на църква, това е моят апел - ако не сте в храмовете, това ще помогне на нас, лекарите", призова директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов. "Ние денонощно се борим за живота на хората, но нека и хората да се борят за нашия живот. Не позволявайте тази епидемия да се разраства! Следващите 2 седмици ще са решаващи".

"Ако си останете вкъщи на празниците, ние - лекарите и санитарите в Александровска болница, ще ви ръкопляскаме в 21 часа", заяви изпълнителният директор на Александровска болница проф. д-р Костадин Ангелов.

"Фокусът на нашите тревоги е това, което се случва извън храмовете, на улиците", добави проф. Мутафчийски във връзка с увеличения брой граждани навън в хубавото пролетно време. "Оказа се, че половинчати мерки не работят", отчете професорът. "Повече полемики за маските вече няма да водим!", категоричен бе проф. Мутафчийски в отговор на въпрос дали може да има облекчения за носенето на маски от малки деца и бебета.

За евентуални препарати за лечение на коронавируса, проф. Мутафчийски отбеляза: "Получихме тази нощ протоколите и от американските колеги, от д-р Хичев, протоколите, използвани в България, са идентични към другите страни. Фокусът в момента не е към отделни пробиви в лечението, защото такива няма, чудодейното лекарство още не е открито и това засилва нашите тревоги“.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.

Свързани новини