Отидете към основна версия

4 963 9

Обвиниха президента на УЕФА за смъртта хиляди хора от COVID-19

  • уефа-
  • александър чеферин-
  • аталанта-
  • валенсия

Президентът на Словения Янез Янша отправи много тежки обвинения по адрес на своя сънародник Александър Чеферин.

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Словения Янез Янша отправи тежки обвинения към президента на УЕФА Александър Чеферин, който му е сънародник. Янша определи Чеферин като "безотговорен" и "престъпник".

''Чеферин позволи да се играят мачовете между Аталанта и Валенсия, както и други срещи в Европа през същите седмици. Не искаха да ги отменят, тъй като са алчни за пари. Вижте какво последва в Италия и Испания. COVID-19 се разпространи в двете държави заради тези мачове, а след това се пренесе и в останалата част на континента'', заяви словенският президент Янез Янша.

''Ние словенците не сме имунизирани срещу тази болест. Това беше безотговорно и престъпно поведение от страна на Александър Чеферин и УЕФА. Интересуват се повече от парите, отколкото от здравето на хората. Докато Eвропейската футболна централа е под неговото ръководство, той носи отговорност за нейните решения. Чеферин е престъпник. Световната здравна организация вече беше обявила пандемия преди изиграването на въпросните мачове. В резултат на неговото решение умряха десетки хиляди и още много ще починат от тази зараза“, добави държавният глава на Словения.

Важно е да се отбележи обаче, че СЗО обяви пандемията в деня след втория мач между Валенсия и Аталанта, който се проведе в Испания.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.

Свързани новини