Отидете към основна версия

4 526 30

Турция: Всичко е под контрол!

  • турция-
  • коронавирус-
  • фахреттин коджа

Лъже ли Анкара?

Снимка: БГНЕС/ EPA

Турските власти твърдят, че са овладели скоростта на разпространение на коронавируса в страната, предаде „Хюриет“, цитирайки здравния министър Фахреттин Коджа.

По данни към 14 април, отчитащи броя на заразените и жертвите за денонощие, в Турция има 65 111 случая на коронавирус, а жертвите са се увеличили до 1403. През последното денонощие са регистрирани 107 смъртни случая и малко над 4000 заразени.

Само за последния ден в Турция са били направени 33 000 теста. Фахреттин Коджа заяви, че разпространението на коронавируса е „под контрол“, въпреки че в Турция вече има в пъти повече случаи от страни като Холандия, Канада, Русия и Израел. По думите на здравния министър пикът се очаква до няколко седмици.

Лекарският съюз на Турция обвини властите, че не обявяват реалния брой на заразените в страната. Те поставиха под въпрос данните за смъртността. През изминалия уикенд тълпи в големите градове тръгнаха към магазините и пекарните, след като правителството обяви забрана за излизане от домовете – два часа преди въвеждането ѝ. Президентът Реджеп Ердоган обяви някои медии, че са по-опасни от вируса.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини