Отидете към основна версия

4 182 15

Джошуа: Ще е добре Пулев да отстъпи реда си на Фюри, искам мач с него

  • антъни джошуа-
  • кубрат пулев-
  • тайсън фюри-
  • бокс-
  • коронавирус

Ако не го направим сега, не мисля, че Фюри отново ще е в тази позиция, когато всичко отмине и разрешат събиранията в големи зали

Шампионът в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа е готов да се откаже от огромен хонорар, стига мачът му срещу притежателя на титлата на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри да стане реалност. В сегашната ситуация подобен изцяло британски сблъсък би определил абсолютния световен шампион в тежка категория.

”Ако Еди Хърн (б.а. - промоутърът на Джошуа) ми каже, че може да уреди мач с Тайсън Фюри, дори без публика, ще се съглася. Ако не го направим сега, не мисля, че Фюри отново ще е в тази позиция, когато всичко отмине и разрешат събиранията в големи зали. А сега имаме тази възможност! 100% ще се боксирам, дори да ми платят с 8 млн. долара по-малко. Веднага бих сграбчил тази възможност!”, заяви Джошуа пред платформата DAZN.

Преди да се изправи срещу Фюри, Джошуа трябва да защитава своята титла на IBF в мач срещу задължителния претендент Кубрат Пулев. Срещата беше заявена за 20 юни, но след това отменена за неопределено време.Самият Пулев категорично заяви, че би се боксирал с британеца и пред празни трибуни, но тогава Еди Хърн изключи подобна възможност.

Фюри пък трябва да се изправи в трети мач срещу Дионтей Уайлдър. Той е насрочен за края на 2020 г.

“Ще е добре и Пулев, и Уайлдър да отстъпят реда си и да предложим на света мача, за който всички мечтаят. Жалко, че сега съм под карантина и трябва да изчакам. Но това ще бъде нещо историческо и се готвя точно за мач с Фюри”, заяви още Джошуа.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.

Свързани новини