Отидете към основна версия

4 178 35

Ердоган твърди, че Турция е преминала пика

  • турция-
  • коронавирус-
  • реджеп ердоган-
  • пик-
  • заразени

Над 95 000 души са заразени с коронавирус в южната ни съседка

Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му е преминала пика на пандемията и постепенно ще започне да се връща към нормалния начин на живот, предадоха турските медии.

В четвъртък, когато започват четиридневни религиозни празници, в цялата страна ще влязат в сила строги мерки, сред които забрана за излизане от домовете. Два поредни уикенда в Турция беше забранено да се излиза от дома, което предизвика големи опашки пред магазините в някои градове.

Има съмнения, включително от лекарския съюз в Турция, че страната крие реалния брой на заразените с коронавирус. По официални данни на здравното министерство към момента в Турция има над 95 хиляди заразени, а жертвите са 2259. През последното денонощие са загинали 119 души.

Междувременно СиЕнЕн-Тюрк съобщи, че Турция е изпратила тази нощ в Обединеното кралство тонове медицински пособия, предназначени за борба срещу коронавируса. Пратката бе натоварена в Истанбул на самолет на Кралските военновъздушни сили. Великобритания очаква от Турция 84 тона материали за лична защита.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.

Свързани новини