Отидете към основна версия

10 465 75

Коронавирус: България и Албания са отличниците на Европа

  • българия-
  • коронавирус-
  • албания-
  • европа-
  • отличници-
  • смъртност

До момента в България починалите пациенти са 56

Снимка: БГНЕС

Албания и България са двете страни с най-ниска смъртност от COVID-19 в Европа спрямо броя на населението - съответно 9 и 8 смъртни случая на 1 милион, съобщава албанската агенция АТА.

Тя се позовава на данни на интердисциплинарна група в Академията на науките, която наблюдава развитието на пандемията. Според групата най-важните индикатори на пандемията в Албания дават повод за оптимистични прогнози.

В свой бюлетин тя посочи, че вчера в Европа е регистриран най-нисък брой на новозаразени, а броят на смъртните случаи е бил с 380 по-малко от предишното денонощие. Групата отбелязва още, че смъртността от COVID-19 в Западна Европа е няколко пъти по-висока в сравнение с Източна Европа и региона. По последни данни в Албания общият брой на заразените с коронавирус е 726, смъртните случаи са 28, а 410 пациенти са оздравели. В страната досега са направени 7279 теста за коронавирус.

Общо 1348 са потвърдените случаи на коронавирус в България, 206 са излекуваните. Починалите са общо 56 души. Това съобщи на редовния брифинг тази сутрин началникът на ВМА и председател на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски. За последното денонощие 58 са новите случаи, от които 22 са настанени в болница.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 36 гласа.

Свързани новини