Отидете към основна версия

2 377 15

Крум Зарков: Управляващите искат извънредното положение да продължи

  • крум зарков-
  • извънредно положение-
  • коронвирус-
  • мерки

БСП срещу новите промени

Снимка: БГНЕС

Управляващите искат извънредното положение да продължи, но да кажат, че приключва. Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков по време на дебатите по Закона за здравето на първо четене, предаде агенция „Фокус“.

„Тепърва много ще се обсъжда за направеното и ненаправеното по време на извънредното положение и след него. Не сега още е момента за пълна оценка поради простата причина, че извънредното положение продължава. Независимо дали се нарича извънредно положение или с нова формулировка, която в момента се заявява в закона. Днес, когато обсъждаме целта и философията на един закон предложен на първо четене, тя е именно такава. Вие предлагате извънредното положение да продължи, но да може да кажете, че то приключва“, каза още Зарков.

Според него това е точно обратното на първоначалния закон, гласуван преди два месеца. По думите му този закон не е изпълнил своята функция. „Намираме се в една спирала, в която практически се говори едно, случва се съвсем различно, и хората го усещат“, каза още зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.
Крум Зарков отбеляза, че се създава усещане, че извънредното положение е това, което причинява техните неудобства, докато конституционно то е създадено да гарантира техните права, дори в най-тежка криза.

Депутатът от БСП заяви, че има и добри неща в този закон.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.

Свързани новини