Отидете към основна версия

2 769 9

Коронавирус: Тестостеронът отслабва имунната система

  • тестостерон-
  • коронавирус-
  • учени-
  • мъже-
  • имунна система

Високото ниво на мъжкия хормон понякога потиска имунните реакции

Снимка: БГНЕС/ EPA

Китайски медици обясниха високата смъртност от коронавируса сред мъжете. Изследване показва, че организмът на тежко болните мъже изработва по-малко защитни белтъци. А според руски експерти високото ниво на "мъжкия" хормон тестостерон понякога потиска имунните реакции, пише руското издание "Известия".

За разлика от много страни, включително европейски, Русия не излиза от пандемията, "импровизирайки, в безредие", а следва предварително определен курс. Това е оценка на професор Андрей Манойло от Московския държавен университет, говорил вчера на кръгла маса в руската столица, пише електронното издание "Взгляд".

Политолози, участвали в срещата, отбелязали "някои грешки", допуснати при излизане от карантината в САЩ и страните от ЕС, но се изказали положително за руския план, "съобразен с икономическите показатели и обстановката в провинцията".

Регистрираните заразени с новия коронавирус по света вече са над 5 милиона, предаде ТАСС, като се позова на свое преброяване въз основа на официална статистика. По последни данни потвърдените случаи са 5 000 890. Те са се удвоили за един месец. 327 724 от заразените са починали. Най-тежко засегнатата от пандемията държава са Съединените щати. На САЩ се пада дял от близо една трета от регистрираните заразени и над една четвърт от починалите.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Къде и кой е нулевият пациент с COVID-19?

    След избухването на епидемията от COVID-19 вниманието на повечето медии бе фокусирано върху ситуацията след потвърждаването на първите заразени в Кита ...
    21.05.2020
    3 291
    7