Отидете към основна версия

3 329 35

Доц. Кунчев: Имаме готовност да върнем мерките, ако ситуацията се промени

  • доц. ангел кунчев-
  • българия-
  • мерки

Той препоръча там, където е възможно фирмите да продължат да работят дистанционно.

Кадър: БНТ/Панорама

''Имаме готовност, ако ситуацията се промени, да върнем мерките срещу коронавируса'', това заяви с категоричност в предаването "Панорама" по БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Според него е нормално да има отделни огнища, които ще припламват. Притеснението му е свързано повече със завишаването на заболеваемостта в Северна Македония и Турция.

За да сме наясно какво се случва, според доц. Кунчев, не трябва да пада рязко числото на изследваните хора. ''Не бива да падаме под 1500 изследвания дневно, защото това ни показва какво се случва'', обясни той.

Главният държавен здравен инспектор подчерта, че носенето на маски е важно, когато контактуваме отблизо с хора. ''Най-важното е да носи маска този, който има признаци'', заяви доц. Кунчев.

Според него, фирмите са осъзнали, че е ефективна мярка служителите им да работят от своя дом. Той препоръча там, където е възможно фирмите да продължат да работят дистанционно.

''Донякъде съм изненадан, че системата толкова бързо успя да реагира. Този стрес тест показа на кое може да се разчита и на кое не. Надявам се правителството и здравното министерство да използват всички изводи, за да преценят къде да инвестират'', отбеляза здравният експерт.

Според Кунчев това, което е сработило, е била бързата реакция на всички в България.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.

Свързани новини