Last news in Fakti

5 Юни, 2020 09:35 9 091 41

Проф. Кантарджиев: Връщаме строгите мерки при скок на тези 5 показателя

  • мерки-
  • извънредно положение-
  • проф. тодор кантарджиев

Петте показателя не са обвързани с конкретни цифри на заболели, а с тенденцията дали заболеваемостта се увеличава

Проф. Кантарджиев: Връщаме строгите мерки при скок на тези 5 показателя - 1
Снимка: БГНЕС

Мерките, които трябваше да се спазват по време на извънредното положение заради COVID-19, може да бъдат върнати, ако се установи скок на пет показателя, които Националният оперативен щаб продължава да следи. Това казва за „Монитор“ неговият зам.-началник и шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

Стриктно ще се наблюдават броят на новопотвърдените инфектирани с RT PCR тестове и дали има повишаване на броя им в няколко последователни дни. Освен това ще се вземе предвид колко заразени с COVID-19 са приети в болници.

Ще се следи и за това колко от хоспитализираните имат нужда от интензивни грижи и колко точно от тази бройка са на командно дишане.

Внимателно ще бъде отчитано и как се овладява заразата във възникналите клъстъри.

Петте показателя не са обвързани с конкретни цифри на заболели, а с тенденцията дали заболеваемостта се увеличава и попадат ли новооткритите случаи в тях.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    77 19 Отговор
    Втората вълна иде. Ще се мре от смех!
  • 2 Геро

    52 13 Отговор
    От днес доцент взимаме ти проф титла.
  • 3 Eeee

    52 18 Отговор
    Боко вчера каза край на вируса,за какво приказва тоя тука?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Марио

    55 19 Отговор
    Тия са за разстрел.

    Коментиран от #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Време за Възраждане

    57 24 Отговор
    Излезте на протест и ги пометете тези отрепки и цялата Шайка, бе

    Коментиран от #10, #40

  • 8 3.14К

    32 7 Отговор
    Вече Монитор ли е националната информационна агенция. Това е изсмукано от малкия му пръст
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мислещ

    38 11 Отговор

    До коментар #7 от "Време за Възраждане":

    Как да стане, като почти половината треперят от страх да не се заразят и плюят правителството че маха мерките, а другата почти половина просто чака изборите и си мисли, че ще изгони диктаторите с гласуване.

    Остават сигурно 1, максимум 5 процента мислещи, нормални хора от които никога нищо няма как да зависи. Нищо не става от нас като народ.
  • 11 Съгласен съм

    28 12 Отговор

    До коментар #9 от "Ще ги върнете, ама":

    За дошлия от Банкя трябва най дебелата сопа.
  • 12 Важно

    29 13 Отговор
    Интересува ме колко Запалата получават всички до един от ЩАБА. За да видя реално колко струва прекопиране и манипулиране на информация от интернет и ехидна смях от УЖ доц и доктори при сериозно зададени въпроси от истински журналисти! Ниско интелигентни свински пържоли! Бойко Незабавно да обяви заплтите им! Това са наши пари! Анадун му Чорбаджи Борисов?

    Коментиран от #13

  • 13 Мислещ

    22 9 Отговор

    До коментар #12 от "Важно":

    Не са доктори и доценти, а политици - отказали са се от тоав да са медицински лица в момента, в който са решили да отговарят пред мутрата.
  • 14 Дедо Грую

    34 7 Отговор
    Малей. Народеца си помисли край на мъките, а то к'во стаа? Потготовка за второ пришествие. Всичко се изпълнява точно като в инструкцията: отпускаш фатката и пак затягаш, дор де не се е опомнил народеца. За сега има още заблудени овчици. Ама когато няма да има какво да сложиш на масата, когато чси-тата почнат да изхвърлят хората от домовете им за неплатени сметки и просрочени заеми?! Тогиз к'во праим?! Не знаеш ли "професоре", че гладът е по - силен от тока? И да попитам защо във ваш'та агитка нямате и един вирусолог и епидемиолог, а сте фсе от кол и въже събрани? Защо маркерите за тестовете се изготвят от една единствена фирма в цял свят? Много интересен е тестът, направен от президентът на Танзания и резултатите от него което буди много подозрения и въпроси относно достоверността за така наречения вирус и т.н.т.

    Коментиран от #21, #32

  • 15 BG гражданин и данъкоплатец

    27 12 Отговор
    Нищо не можете, да върнете! Лъжите и манипулациите Ви лъсват ден след ден и час след час... Нищо не направихте, като учени и медици, по-добре да се скриете обратно в кабинетите си или отивайте, да копаете зеленчуците на село - там риска, да навредите още повече на хората е нулев. Закривайте цирка!

    Коментиран от #31

  • 16 ХАХАХАХАХАХА

    16 13 Отговор
    Гледам тук много се дървят под чертата, ама на есен нова карантина ви чака. Това е лека артилерийска подготовка.
  • 17 внимавай

    4 10 Отговор

    До коментар #5 от "Марио":

    ще те намеря
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Редови некорумпиран гербераст

    14 4 Отговор
    Този е много смешен,като герой от комикси.

    Коментиран от #25

  • 20 Българин

    16 8 Отговор
    От сега мога да се обзаложа че ще измислят втора вълна наесен брутални престъпници за 30 сребърника и Исус биха продали ако им падне на чалъм .
  • 21 Софиянец

    10 7 Отговор

    До коментар #14 от "Дедо Грую":

    Относно тестовете на танзанийския президент.Няма какво да подозираме.Това си е доказателство,че тестовете са си чиста измама.Моторното масло е без корона,а папаята е с корона.За козата и овцата,няма да говорим.Защо мисирките не го коментират това и да попитат тоя "професор"как става това???

    Коментиран от #24, #27

  • 22 джи пи

    11 10 Отговор
    Е писна ни Не стига че лапате народни пари без полза ами се опитвате пак да ни заплашвате Разбра се вече че всичко е нагласено но мераците ви остават
  • 23 HohoBoho

    10 8 Отговор
    Тоя се прави на голям тарикат, ама си го е казал в прав текст:
    "Петте показателя не са обвързани с конкретни цифри на заболели...",а са обвързани от това какво ще каже Боко.
    --
    А това само той може да го измисли:
    "...а с тенденцията дали заболеваемостта се увеличава и попадат ли новооткритите случаи в тях."
    - как може да се увеличава заболеваемостта без да попадат /и без да има/ новооткрити случаи?
    - нека някой да го попита!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сложи

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Редови некорумпиран гербераст":

    снимка да те видим теб какъв Брад Пит или Джордж Клуни си.
  • 26 Наблюдател

    11 5 Отговор
    Още един път и умишлен фалит на държавата

    Коментиран от #30

  • 27 А ти лично

    1 10 Отговор

    До коментар #21 от "Софиянец":

    резултатът видял ли си го и не е ли по-вероятно някой мързелив пишманлаборант от Танзания да си е писал резултати както му дойде...Пропускате да напишете, че въпросната лаборатория е била закрита. Не заради фалшиви тестове, а заради съчинени, изсмукани от пръсти резултати. Виж колко теста въобще се правят в Африка... По-бедни и по-зле са от нас, за да могат да тестват масово. А са много по-многобройни и голям %даже достъп до течаща вода нямат, за да си мият ръцете редовно...
  • 28 Моряка

    2 6 Отговор
    Да сте чували, че има команди:Ляво на борд!
    Дясно на борд! Стоп машини! Пълен на пред!!!
    Прав е човека!

    Коментиран от #29

  • 29 Знаеш ли че

    9 1 Отговор

    До коментар #28 от "Моряка":

    Вас на български учат ли ви? "Напред" е една дума!
  • 30 Защо

    7 6 Отговор

    До коментар #26 от "Наблюдател":

    намесват постоянно държавата за неща, които засягат целия свят. Да не искате да сме изолиран остров на благоденствието. Ама как да стане. Сякаш през януари всичко е било цветущо у нас, че професори, лекари и генерали са ви виновни. Не бяхте чували имената им освен ако не сте им били пациенти. А сега са източник на всичките ви беди. Да плюем колективно по общия ВРАГ.Врагът е друг и наистина трябва да сте много тъпи, за да не го осъзнавате.Ако имате деца се занимавайте с тях. За да не разберете, че от трева са преминали на нещо по-опасно. Научете ги на нещо полезно, прочетете нещо или гледайте филм като ви мързи да бачкате,помогнете на жена си или отидете сред природата. Сега мерки няма или сега седмици наред ще плюем, че пак ще има...
  • 31 А ти лозе

    3 7 Отговор

    До коментар #15 от "BG гражданин и данъкоплатец":

    нямаш ли? Ела да покопаш на моето, че ме стяга кръст нещо. Да си станал велик учен, че ти да намериш бързо РЕШЕНИЕ и да изтреби всички вируси веднъж завинаги. Търсят ви ваксини, ама не ги искате. Защото ще са с чип. За да ви следят кога ходите до кенефа. Много го вълнува Гейтс жалко то ви съществувание и драсканиците ви.Говорете си за футбол, жени и т. н. За това много мозък не се иска... Ама не се правете на капацитети по неща, които са твърде далече от вас.
  • 32 Краят на мъките

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Дедо Грую":

    ти никога няма да дойде. Дори след като изчезне коронавируса по целия свят. И защото глупостта за съжаление не мори, а само мъчи.
  • 33 Оптимиската

    9 4 Отговор
    Леле.....хареса им?!Хареса им извънредното положение, мълчанието, контролът,намордниците и леко,леко.....подготвят почва за Втората вълна?!Какво правим народе.....за пари някои и майка си щв продаде?!
  • 34 реалност

    7 3 Отговор
    стига сте мрънкали и говорили глупости, че им било харесало извънредното положение. на кого му харесва да няма пари за данъци, хазната да е празна, лекари и полицаи и граждани недоволни... напротив ясно им е, че може да стане като в Америка, затова бързат да охлабят мерките, но за съжаление вирусът не престава да съществува, доказват го цифрите в много страни, които нямат нищо общо със заговор на ЕС и т.н. Още като казаха, че всичко пада разбрах, че не бива да се говори така, а да се обясни на хората, че ще зависи от заразяемостта по области. Нека всяка област да си преценява рисковете, здравната система и т.н. Мисля, че заради тези напъни да се покаже, че е намаляла заразността, повече хора ще умират в домовете си и ще има повече заразени, защото всички си мислят вече, че епидемия няма.

    Коментиран от #36

  • 35 Пако

    3 2 Отговор
    Докога трябва да търпим това коколесто Псе???

    Коментиран от #37

  • 36 Появи се

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "реалност":

    един мислещ и разсъждаващ и плюещите се преместиха да замърсяват друга тема. Както обикновено. Където пак да си цъкат +++на тъпотиите.Защото това явно ги кара да се чувстват добре и щастливи. Ако няма по кого и по какво да плюят ще изпаднат в абстиненция. Затова винаги си намират. И по добре тук да се разтоварват, отколкото да бият жена си и децата си. Не че едното изключва другото.
  • 37 Марш и

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Пако":

    ти да замърсяват друга тема.
  • 38 незнайко

    4 1 Отговор
    НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ! НАШИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ НЯМАТ ДУМАТА ! ВСИЧКО СЕ "СПУСКА" ОТВЪН !!! Ние само изпълняваме . БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА КОЛОНИЯ, БЕЗ ДА НИ СЕ КАЗВА ТОВА !!!
  • 39 Гост

    2 0 Отговор
    Морж!Най-големите престъпления са извършвани за "доброто" на хората.
  • 40 Франц

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Време за Възраждане":

    докато водят антируска политика и проевропейска - винаги с тях. Да живей Бойко !!! Путин да го смуча!!!
  • 41 Селяка с кололото

    0 0 Отговор
    Кантара марката се обади,чука у кантара народа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове