Отидете към основна версия

4 498 23

Най-ефективният начин срещу коронавируса

  • сзо-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • маски-
  • предпазване

Носете маски призовава от Световната здравна организация

Снимка: ЕРА/БГНЕС

В случай, че не можете да поддържате физическа дистанция и сте в район със силно разпространение на коронавирус, то най-добрият начин да се предпазите остава носенето на маски, казват от Световната здравна организация (СЗО). Те трябва да бъдат използвани в градския транспорт, магазините и други затворени пространства. Препоръката на Организацията е задължителна за лица над 60-годишна възраст и тези с хронични заболявания.

„Съветваме правителствата да насърчават хората да носят маски, и то маски от плат, т.е. немедицински маски", каза водещият технически експерт на СЗО по коронавирус Мария ван Керкхов, която допълни, че Организацията разполага с нови научни открития.

„Сега имаме доказателства, че ако това се прави по правилния начин, то може да осигури бариера... за потенциално заразни капчици", каза и Тедрос Аданом Гебрейесус.

В началото на епидемията СЗО не препоръча носенето на маски и многократно заявяваше, че маските не предпазват от заразата. В началото на април промени курса и подкрепи инициативите на правителствата да изискват или да насърчават носенето на маски на обществени места.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.

Свързани новини