Отидете към основна версия

6 938 29

22-ма заразени в Буковлък. В селото не вярват, че има коронавирус

  • буковлък-
  • коронавирус-
  • заразени

40 нови проби взеха днес екипи на Регионалната здравна инспекция

Снимка: БГНЕС

Нови 12 случая на заразени с коронавирус в плевенското село Буковлък. Така положителните проби там от последните дни са 22, предаде БНТ.

Петима души от селото са в Инфекциозното отделение на Плевенската болница, останалите са без симптоми или с лека форма на заболяването. Селото е с 4500 жители и е само на няколко километра от Плевен. 40 нови проби взеха днес екипи на Регионалната здравна инспекция в Плевен от близкия кръг контактни на заразените в село Буковлък.

Кафенето в центъра е пълно, без дистанция между клиентите. Повечето хора в селото не вярват, че има коронавирус. Росен Русанов, кмет на село Буковлък, заяви: "Никой не спазва нищо, те като не виждат врага и не го... никой не го интересува. Снощи във връзка с това нещо стана скандал, побой, разправии. При мой опит да предупредя едни хора да не се движат и да не организират събиране на хора, понеже са... близки техни са заразни, стана хулиганство".

От РЗИ-Плевен обявиха, че са засилили контрола по спазване на противоепидемичните мерки не само в селото, а и в Плевен. За утре е насрочено заседание на Областния кризисен щаб, който ще реши дали да се вземат допълнителни мерки в Буковлък.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.

Свързани новини