Отидете към основна версия

17 736 88

Шефът на ''Пирогов'' с успокояващо послание за коронакризата у нас

  • проф. асен балтов-
  • ''пирогов''-
  • коронавирус-
  • криза

Ако се спазват сегашните мерки, а те са напълно достатъчни, няма смисъл от пълен локдаун'', заяви проф. Балтов

Проф. Асен Балтов, снимка: БНТ

''Ще издържим толкова, колкото трябва. Имаме подготовката и знанията, които са натрупани през тези 8 месеци.Ще ставаме все по-консолидирани, за да се справим с вируса. Виждаме как се разпространява вирусът, и колко е важно да се спазват мерките, за да се пречупи кривата. В ''Пирогов'' ще открием още 200 легла''. Това заяви директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов. Той бе гост в предаването Панорама'', което се излъчва по БНТ.

Той не смята, че има проблем между Спешна помощ и болниците. ''Има много хора, които сами отиват до болниците и не ползват Спешна помощ. Затова се получава изчакване от линейки пред болниците'', сподели Балтов.

''За да влезе следващ пациент в триажна зала има изчакване за дезинфекция и за това се получава едно изчакване, на всички ще бъде обърнато внимание'', увери шефът на ''Пирогов''.

По думите му организацията с фургоните пред болниците е една добра стъпка към триаж пред триажа. ''Когато си с леки симптоми няма как да предредиш хора с тежки симптоми. Рязкото увеличение на пациентите настъпи по две причини - все по-малко сме на открито, както и неспазването на мерките Неспазването на мерките е най-голямата грешка в България'', заяви още той.

Той добави, че някои лекари са давали лоши послания и това е довело до раздвояване на хората. В рамките на две седмици се направиха реорганизации на болниците. Ако се спазват сегашните мерки, а
те са напълно достатъчни, няма смисъл от пълен локдаун'', успокои проф. Асен Балтов.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 52 гласа.

Свързани новини