Отидете към основна версия

9 720 69

Няма нищо. Няма живот

  • живот-
  • управление-
  • правитество-
  • борисов

Редкия шанс държавата да бъде управлявана еднолично от българския самодържец не помогна на двамата нещастници в Пловдив, зарязани на стълбите на една болница

Ето какво написа уволнената през юни миналата година от Нова телевизия от новите собственици братя Домусчиеви журналистка Миролюба Бенатова за потресаващия случай в Пловдив:

„Изхвърлен от линейка, 2 часа на стълбите с кислородна бутилка (кислородът свършва), няма носилка, няма инвалидна количка, няма асансьор. Няма нищо. Няма живот”.

На 12 май 2020г. председателят на парламентарната група на ГЕРБ Д-р Дариткова съобщи с апломб и гордост в Народното събрание : „Благодарение на навременното вземане на мерки (от правителството на Борисов, б.а.)....запазихме живота и здравето на българите...Ние направихме възможно това, че в България процентите на заболеваемост и смъртност са от най- ниските в Европа и света”.

А четири дена по- късно българския премиер Борисов каза : „Имате рядък шанс да управлявам аз. Защото, ако управляваше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора. Измряха навсякъде”. И се хвалеше как други премиери, без да им казва имената, са му се обаждали, да поискат съвет от него, за успешните мерки, които е въвел, та и те да ги въведат.

Редкия шанс държавата да бъде управлявана еднолично от българския самодържец не помогна на двамата нещастници в Пловдив, зарязани на стълбите на една болница. И на стотиците умрели всеки ден в последните дни, които трябваше да са били спасени според уверенията на Дариткова. Умиращи, защото управляващите проспаха последните шест месеца и не подготвиха държавата да се справи с пандемията, като обособят COVID болници, осигурят линейки, лекарства, медицински персонал, масово тестване на населението. От уж с най- ниска заболеваемост и смъртност в Европа и света, България тези дни се оказа в челната тройка в света по смъртност на 1 млн. население.

„Не искам да има недостиг на линейки, лекарства, легла”- разпореди наскоро премиерът. Ами да се е погрижил да няма недостиг. На кого всъщност разпорежда той, който оглавява правителството и заедно с него носи отговорност за недостига?

Помните ли как нашият премиер критикуваше премиерите на развити европейски страни, наричайки ги бабаити, които са допуснали болни от COVID 19 да умират по коридорите на болниците. Е, всъщност нашият държавен и партиен лидер, който тогава пое лично битката срещу коронавируса (даже ни съобщи, че лично Господ му е възложил да ни спаси от коварната болест), се изяви с тези си хвалби като истински бабаит;

Българите наистина не умират по коридорите на болниците, те не могат да се доберат до тях, където все пак биха ги обслужили, а умират навън на студа, на стълбите пред болниците и в линейките, които ги разкарват от болница на болница.

А здравният ни министър, при всеки пример за недостиг на линейки, медикаменти и места в болниците уверява от телевизионните екрани, че това не било така. Навън бръсне студен дъжд и бушува виелица, а той ни уверява, че грее слънце.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 123 гласа.

Свързани новини