Отидете към основна версия

3 682 9

Австрия ще започне масово тестване

  • австрия-
  • коронавирус-
  • масово тестване-
  • пандемия-
  • себастиан курц

Сегашната национална карантина в Австрия трябва да продължи до 6 декември

Снимка: БГНЕС/ EPA

Австрия възнамерява да започне от другия месец масово тестване на населението с надеждата да избегне по този начин по-нататъшни затваряния на страната, предаде AP.

Днес канцлерът Себастиан Курц съобщи, че най-западните австрийски провинции Форарлберг и Тирол ще започнат масово тестване в първия уикенд на декември и ще тръгнат от групи като полицаи и учители, които често са в контакт с други хора. Правителството във Виена обсъжда дати и с другите провинции, пише Новини.бг.

Сегашната национална карантина в Австрия е планирано да продължи до 6 декември. "Трябва да използваме всяка възможност, за да избегнем по-нататъшни локдауни или поне да съкратим срока им", каза Курц.

Италианската провинция Южен Тирол, която граничи с Австрия, вече предприе масово тестване, следвайки примера на Словакия, която реши да тества за един уикенд този месец близо две трети от населението си, за да забави разпространението на заразата и да избегне повторно затваряне. Курц заяви, че макар да се очаква през януари да има ваксина, "това не означава, че през януари всичко ще приключи". "Все още ни предстоят трудни месеци", каза той.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини