Отидете към основна версия

7 197 61

Проф. Георги Михайлов: COVID инфекцията не е от най-опасните

  • проф. георги михайлов-
  • covid-19-
  • бсп-
  • коронавирус

За него в условията на COVID криза общинските болници са спасили здравната система

Снимка: БГНЕС

''И в Свищов, и в Гоце Делчев виждаме едно напрежение на здравната система, което до голяма степен е създадено отвън. Повечето болни не се нуждаят от болнично лечение, те могат да се лекуват у дома, това е истината. Градусът на стреса трябва да спадне, защото здравната система ще блокира''. Това заяви в предаването "Панорама" хематологът проф. Георги Михайлов - депутат от ПГ "БСП за България", който прекара близо две седмици в болниците в Свищов и Гоце Делчев.

"Това, което видяхме в сърцето на здравната система - това са болниците, е една много скромна материална база, много скромни възможности, много тежък кадрови дефицит с много възрастни лекари и медицински сестри със странични заболявания. Но това са неща, които не са от вчера", коментира той.

За него в условията на COVID криза общинските болници са спасили здравната система.

"В момента те поемат между 80-100 пациенти с COVID инфекция, а бяха нарочени за закриване като ненужни. Ако не бяха те, тогава областните болници наистина щяха да приключат", категоричен беше депутатът.

"COVID инфекцията в никой случай не може да бъде класирана в класацията на особено опасните инфекции'', смята проф. Михайлов в качеството си на лекар.

"Здравеопазването няма цвят, трябва да направим консенсус и да намерим ефективна форма", призова социалистът.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 60 гласа.

Свързани новини