Отидете към основна версия

2 440 3

Тревога в Южна Корея: Сеул се е превърнал във военна зона срещу COVID-19!

  • южна корея-
  • коронавирус

Страната е отчела повече от 5300 новозаразени през последните 10 дни, а днешният ден е 30-ият поред с трицифрени стойности на дневния ръст на новите случаи

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южнокорейският министър на здравеопазването Пак Ньон-ху заяви, че столицата Сеул и околностите ѝ са се превърнали във "военна зона срещу COVID-19", предаде Асошиейтед прес.

Той каза това днес, когато Южна Корея регистрира 615 нови случая на новия коронавирус, чието разпространение в страната изглежда се е ускорило, предава БТА.

Президентът Мун Дже-ин междувременно призова за повече тестове и по-усилено проследяване на контактите. Южна Корея е отчела повече от 5300 новозаразени през последните 10 дни, а днешният ден е 30-ият поред с трицифрени стойности на дневния ръст на новите случаи, отбелязва АП.

Повечето случаи са установени в гъстонаселения район на столицата и нейните околности, където живее половината от наброяващото 51 милиона души население на страната.

"Районът на Сеул сега е военна зона срещу COVID-19", заяви здравният министър на съвещание, посветено на коронавируса, и призова гражданите да бъдат бдителни.

По думите му Южна Корея трябва да затегне правилата за социална дистанция, за да предотврати увеличаването на случаите в района на столицата и "да не предизвика голям епидемичен взрив в цялата страна и колапс на здравната система".

Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.

Свързани новини