Отидете към основна версия

3 292 11

Д-р Мирослав Ненков: Коронавирусната криза не се управлява експертно

  • мирослав ненков-
  • д-р мирослав ненков

Ситуацията се управлява и много политически, на експертите не им е лесно, отбеляза бившият здравен министър

Снимка: БГНЕС

Кризата с коронавируса не се управлява експертно. Това мнение изрази в сутрешния блок на bTV бившият здравен министър Мирослав Ненков. Той е категоричен, че напрежение между лекари и ресторантьори няма.

„Няма противопоставяне. На лекарят му е все едно пациентът, който умира от коронавирус, къде се е заразил. Той иска да го излекува. За колегите ми е все едно къде са се заразили пациентите. За тях е проблем, когато станат много болните“, коментира Ненков.

Той предложи радикална идея за разрешаване на здравната криза.

„Бих казал на хората – няма мерки, правете каквото искате. Заразата се предава по въздушно-капков път, трябва да носите маски, трябва да си миете ръцете. Моята теза е, че всеки един човек носи персонална отговорност за своето здраве. Нито личният лекар, нито най-големият професор, нито министърът, нито премиерът отговарят за моето или за нашето здраве“, категоричен е Ненков.

Той коментира, че по този начин хората, които искат да отидат на ресторант, за да вечерят, ще носят сами отговорност за здравето си. „Но когато някой от клиентите влезе в болница, ще има „олеле“, няма лекарство за коронавирус“, каза бившият здравен министър с ирония.

„Тази криза не се управлява експертно, тя се управлява и много политически. И на експертите не им е лесно“, каза Ненков. По адрес на здравния министър Костадин Ангелов, предшественикът му го определи като „горкия“. „Много лош период му се падна да е министър“, коментира Ненков.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.

Свързани новини