Отидете към основна версия

1 664 6

Броят на пациентите в интензивни отделения във Франция е най-високият от началото на 2021 г.

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • еманюел макрон

Президентът Еманюел Макрон иска да ускори ваксинационната кампания, призовавайки в нея да се включат студенти по медицина и пенсионирани медици

Снимка: shutterstock

Броят на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения във Франция се увеличи днес с 84 до общо 4634 души, бележейки нов пик от началото на годината, предаде Ройтерс, като се позова на здравното министерство.

Числеността на новите случаи (14 678), за сметка на това, е най-малката от 3 януари, като се изключат понеделниците, когато броят обичайно спада, тъй като през уикендите се правят по-малко тестове, предаде БТА.

От петък една трета от населението на Франция, включително в района на Париж, е в локдаун, който се очаква да продължи един месец. Според експертите са нужни две седмици, за да имат рестрикциите ефект.

Хоспитализираните с ковид в страната са се увеличили с 268 на общо 26 756 души - най-много от 11 февруари. Починалите през денонощието са 287, с което смъртните случаи стават общо 92 908.

Френският президент Еманюел Макрон иска да ускори ваксинационната кампания, призовавайки в нея да се включат студенти по медицина и пенсионирани медици, посочва ДПА.

След като получат съответното разрешително, те би трябвало да може да бъдат мобилизирани, като пожарникарите, каза днес президентът при посещение в Североизточна Франция. Ваксинирането е национален приоритет и имунизации трябва да се правят в центрове, отворени денонощно, каза той.

До снощи ваксинираните във Франция бяха близо 6,4 милиона. В страната с население от 67 милиона души са регистрирани общо 4,3 милиона заразени с коронавирус.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини