Отидете към основна версия

3 527 13

Момиче си направи чудотворна маска за коса с... майонеза (ВИДЕО)

  • майонеза-
  • маска-
  • маска за коса-
  • коса-
  • блясък-
  • грижа за косата

Майонезата удивително подхранва и връща блясъка на косата

Снимка: Shutterstock

Всяка жена, която има суха, изтощена или увредена от боядисване и третиране коса, знае колко е трудно да се приведе подобно нещо в нормален вид. Със сигурност е изпробвала хиляди неща, за да изглежда косата ѝ дори малко по-здрава.

Маски, балсами, лосиони... Но нищо не помага!

Какво да правите в подобна ситуация ли? Това момиче съветва всички дами с подобен проблем да опитат тази маска с майонеза.

Звучи доста шантаво, но благодарение на свойствата си, майонезата перфектно подхранва, възстановява и хидратира сухата коса. Редовната ѝ употреба под формата на маска ще добави обем на косата ви и ще я укрепи. След нанасянето ѝ кичурите стават меки, блестящи и лесни за оформяне.

Домашната маска съдържа яйчени жълтъци, зехтин или други базови масла, заради което това е много подходящ за увредена и суха коса. Дори и в майонезата да има малко консерванти, пак е много по-полезна от повечето балсами на пазара.

Във видеото момичето се оплаква от суха и безжизнена коса. След това нанася майонеза върху косата си, слага си шапка за баня, а след това е увива главата си с кърпа. 20 минути по-късно измива главата си с шампоан без парабении и я подсушава със сешоар.

"Не мога да спра да докосвам косата си. Това е невероятно!", признава развълнувано тя.

Преди да започнете с процедурата, трябва да извадите майонезата от хладилника и да я оставите известно време на стайна температура. След около час можете да започнете да действате по същество.

Ако желаете, към майонезата можете да добавите и други полезни съставки: например към 3 супени лъжици майонеза прибавете 3 чаени лъжички рициново масло. Съставките трябва да се разбъркат добре до получаване на хомогенна маса.

Нанася се върху чиста коса. Маската се отмива много лесно и не остава никаква миризма.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Свързани новини