Отидете към основна версия

1 841 13

Продължава борбата с дезинформацията

  • дезинформация-
  • социални мрежи-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • ек-
  • ес

Това съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия

Снимка: Shutterstock

Европейската комисия публикува докладите на Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft и Google относно мерките, предприети срещу дезинформацията във връзка с коронавируса, като страни по Кодекса за поведение във връзка с дезинформацията.

Facebook съобщи, че неговите профилни рамки за ваксините, лансирани през април с цел да се насърчат хората да се ваксинират, са били използвани от над 5 милиона потребители в световен мащаб през май. Twitter актуализира своите уведомления в своята многостепенна система за постепенно спиране на акаунта, за да се повиши осведомеността на потребителите, когато техните съобщения в Twitter са етикетирани или премахнати. TikTok си сътрудничи с италианското министерство на младежта във връзка с кампания за насърчаване на ваксинацията и докладва за десетократно увеличение на видеоклиповете с отбелязана тема „ваксини“ в цяла Европа в сравнение с предходния месец.

Опитът на Microsoft Bing във връзка с COVID-19 бързо продължава да показва подробен механизъм за проследяване напредъка по отношение на ваксините, когато търси съответните термини. Google разгърна функцията си за търсене, представяща списък на разрешените ваксини, статистически данни и информация в цяла Европа, и понастоящем въвежда допълнителна информация за това къде да се ваксинирате.

Въпреки това са необходими по-подробни данни за по-добро разбиране на въздействието на мерките, предприети от платформите за борба с дезинформацията, свързана с коронавируса. След наскоро публикуваните насоки, поуките, извлечени от настоящата програма за мониторинг, следва да бъдат включени в създаването на стабилна рамка за наблюдение, включително с ясни показатели за изпълнението.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.

Свързани новини