Отидете към основна версия

1 113 6

Здравният министър: "Майчин дом" е най-проверяваното от мен лечебно заведение, пак има одит там

  • асен меджидиев-
  • майчин дом-
  • проверка-
  • медицински одит

Ще има и нов конкурс за началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в „Майчин дом", каза още д-р Асен Меджидиев

Снимка: БГНЕС

АГ-болница „Майчин дом“ e най-проверяваното от мен лечебно заведение. В момента там върви поредният одит. Това каза здрвният министър Асен Меджидиев по време на заседанието на здравната комисия в парламента, предават от БТА.
Ще има и нов конкурс за началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в „Майчин дом“, каза още той в отговор на въпрос, свързан с организирания преди дни протест от синдикат „Защита“ на работещи в клиниката. Протестът беше заради „административен тормоз, оказван от страна на директора“ на лечебното заведение и отстраняването от длъжност на и.д. началник на клиниката д-р Елена Георгиева.

По информация от болницата назначаването на доц. Емил Кържин за и.д. началник на клиниката е заради обезпокоително дългия период без хабилитирано лице начело на клиниката, каза още той. На д-р Георгиева, която не е хабилитирано лице, са отправени четири покани да продължи да работи като редови лекар в клиниката, но тя е отказала, добави министър Меджидиев. Медицинският съвет подкрепя позицията на ръководството на болницата, припомни той. Нивото на компетентност на „Майчин дом“ изисква високообразовани кадри, добави министърът. Предстои нов конкурс за началник на клиниката.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини