Last news in Fakti

25 Май, 2023 16:07 1 093 6

Здравният министър: "Майчин дом" е най-проверяваното от мен лечебно заведение, пак има одит там

  • асен меджидиев-
  • майчин дом-
  • проверка-
  • медицински одит

Ще има и нов конкурс за началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в „Майчин дом", каза още д-р Асен Меджидиев

Здравният министър: "Майчин дом" е най-проверяваното от мен лечебно заведение, пак има одит там   - 1
Снимка: БГНЕС

АГ-болница „Майчин дом“ e най-проверяваното от мен лечебно заведение. В момента там върви поредният одит. Това каза здрвният министър Асен Меджидиев по време на заседанието на здравната комисия в парламента, предават от БТА.
Ще има и нов конкурс за началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в „Майчин дом“, каза още той в отговор на въпрос, свързан с организирания преди дни протест от синдикат „Защита“ на работещи в клиниката. Протестът беше заради „административен тормоз, оказван от страна на директора“ на лечебното заведение и отстраняването от длъжност на и.д. началник на клиниката д-р Елена Георгиева.

По информация от болницата назначаването на доц. Емил Кържин за и.д. началник на клиниката е заради обезпокоително дългия период без хабилитирано лице начело на клиниката, каза още той. На д-р Георгиева, която не е хабилитирано лице, са отправени четири покани да продължи да работи като редови лекар в клиниката, но тя е отказала, добави министър Меджидиев. Медицинският съвет подкрепя позицията на ръководството на болницата, припомни той. Нивото на компетентност на „Майчин дом“ изисква високообразовани кадри, добави министърът. Предстои нов конкурс за началник на клиниката.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 лекар

    3 0 Отговор
    Защо министър д-р Асан Минджаджиев прикрива престъпленията , кражбите , злоупотребите , далаверите , схемите , нарушенията , властовия произвол на директорите феодали на ЦСМП-София лицето фелдшер/д-р Георги Иванов Гелев и директора на "Майчин дом" - проф. д-р инж. арх. ген. Иван Костов д.м. н. астронавт носител на Бойковска награда , креатура на ПП ГЕРБ метаморфоза на БКП !

    Коментиран от #3

  • 3 сребра

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "лекар":

    Може да е сляп , глух , корумпиран или некадърен . А може би всичко заедно . Има и друга версия - да е глупав , страхлив , нерешителен и така да му е наредено от началниците Гълъб Донев , резидента Румен Гадев и Индияна Койотова .

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 7893

    2 0 Отговор
    повечето доктори са престъпници държавата ги прикрива започвам да изброявам доктори убийци огнян наумов вма уши нос гърло професор зоя спасова гастро иван рилски доцент кондарев мвр болница и още хиляди за които няма как да напиша началници на клиники с не български имена полицай и доктори пълни разбойници кметове министри поповe адвокати най гадния и долен народ
  • 6 7524

    2 0 Отговор
    зъболекари Гергана Матинска,на руски паметник е кабинета й, и Mитко има кабинет на ул Gео Mилев тези са за затвор на десетки хора съсипаха зъбите а на министъра пука ли му той си гледа себе си най простият народ сме на света има ли доктори в затворите убийци на бебета