Отидете към основна версия

1 828 14

Д-р Илко Семерджиев: В случая "Пирогов- Емин" най-голямо впечатление направи отсъствието на Здравното министерство

  • илко семерджиев-
  • пирогов-
  • мустафа емин-
  • здравно министерство-
  • липса

"Директорът на "Пирогов" е страна по случая, защото трябва да осигури алгоритъм, за да не се чака по 4 часа", коментира бившият здравен министър 

Снимка: Нова телевизия

В скандала "Пирогов - Емин" не бива да бъдат намесвани лекарите и медицинският персонал, които са си свършили работата. За това призова пред БНР д-р Илко Семерджиев, бивш министър на здравеопазването.

Според него от случая става ясно, че има проблем с чисто организационен, управленски и административен характер:

"Този случай трябва да стане повод за сериозен обществен разговор за това какво се случва в българското здравеопазване".
"Най-голямо впечатление направи отсъствието на Министерството на здравеопазването от този случай. МЗ имаше задачата, като принципал и 100% собственик на "Пирогов", да се разпореди министърът съответните структури да извършат проверка и да дадат обективна информация. ... За да може, когато разговаряме по тази тема, да се позоваваме на обективна информация, а не просто на това кой как се е чувствал и какви емоции е имал", посочи Семерджиев.

По думите на бивш министър на здравеопазването директорът на "Пирогов" е страна по случая, защото трябва да осигури онзи организационен алгоритъм, който да позволи да не се чака по 4 часа:

"Ние имаме стандарт по спешна медицина и оценката на случилото се е въз основа на този стандарт. Той е гръбнакът, около който ще можем да преценим кой как се е държал".

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.

Свързани новини