Last news in Fakti

8 Януари, 2014 12:43 972 0

Китай отваря и комуникационния си пазар

  • китай-
  • интернет-
  • телефони

Пекин вече либерализира пазара си на геймърски конзоли, които трябва да бъдат проверени от културното министерство

Китай отваря и комуникационния си пазар - 1
Снимка: AP/БTA

Китай отваря част от пазара за комуникационни и интернет услуги за чуждестранни инвеститори, съобщава Би Би Си.

Държавната агенция Синхуа обяви, че в пет области, сред които кол центрове и домашен интернет ще бъдат отворени за чуждестранни инвеститори.

Фирмите, които предоставят онлайн услуги за данни и анализи ще имат лимит от 55% чуждестранна собственост.

Чуждестранните компании, които искат да предлагат тези услуги, ще трябва да се регистрират в зоната за свободна търговия на Шанхай, уточни Синхуа.

Освен това, задгранични фирми ще имат право да предлагат услуги на територията на Китай. Единственото ограничение ще е за чуждестранните фирми, които предлагат домашен интернет. Те ще бъдат ограничени в рамките на юрисдикцията на зоната за свободна търговия в Шанхай. Тя беше създадена през септември като част от усилията на Пекин да отвори икономиката си за чуждестранни инвеститори.

Китай вече либерализира пазара си на геймърски конзоли, които трябва да бъдат проверени от културното министерство.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА