Last news in Fakti

14 Септември, 2011 14:32 974 0

Строят магистрали след анализ на трафика

  • мррб-
  • магистрали-
  • лиляна павлова
Строят магистрали след анализ на трафика - 1
Снимка: БГНЕС

Смяната на председателя на Агенция „Пътна инфраструктура” е заради нуждата от спешна работа по техническото изпълнение на проектите, обясни новият строителен министър Лиляна Павлова за смяната на Сергей Михалев, чието място начело на пътната агенция зае инж. Лазар Лазаров. „ Даваме шанс на човек, който е от системата, на човек, който е част от Управителния съвет, да поеме лидерството в процеса, за да работим по техническото изпълнение.“, аргументира се Павлова и допълни: „Направихме стратегията, визията е ясна от гледна точка на Пътната агенция, сега трябва наистина да се работи експертно, да строим пътищата“. Министърът изтъкна и работата, свършена от Михалев. Предстои определянето на приоритети за инфраструктурните проекти за следващия програмен период на ЕС, припомни Павлова. Анализи на трафика ще покажат дали да се строи четирилентов път или магистрала. Аутобан със сигурност ще има от София до Велико Търново, а от старопрестолния град от Варна предстои да се изясни.

“Трябва да докажем, че ще работим с дългосрочна визия и с големи проекти", категорична бе Павлова, според която големите инфраструктурни проекти трябва да са дългосрочни и да има смисъл.

Новият министър коментира и спрените европроекти в Сливен: „Имаме спрени проекти и на други общини, за община Сливен е по-голям мащабът, тъй като средствата са спрени по две оперативни програми“. В министерството редовно се получават сигнали за нередности с европарите. "Когато говорим за сигнал за измама се налага автоматично да преустановим временно всички плащания по съответния проект и всички проекти на една община до изясняване на случая", обясни министърът.

До края на месеца се очаква новият министър да бъде с формиран политически кабинет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА