Last news in Fakti

29 Юли, 2022 15:49 1 218 8

Паргов: В последните 2 години БСП настъпва една и съща мотика и тя я удря по главата

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • мотика-
  • удар

Градската организация си има своя председател и това е моят наследник Иван Таков, заяви Паргов

Паргов: В последните 2 години БСП настъпва една и съща мотика и тя я удря по главата - 1
Снимка: БГНЕС

В последните години в БСП, по-точно по време на мандата на г-жа Нинова, се случва отстраняване на неудобните. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria Калоян Паргов по повод наложеното му партийно наказание и освобождаването му от поста председател на Градската организация на БСП в София.

"ВКС обяви решението за нищожно, справедливостта възтържествува", заяви Паргов във връзка със съдебното решение, което постанови, че той остава член на Националния съвет на БСП.

"Това показва само едно – претенцията да управляваш държавата законосъобразно, позовавайки се на върховенството на закона, означава да го правиш и в собствената си партия, спазвайки определени правила. Това очевидно не е така щом съдът уважи мотивите ми и възстанови членството ми в Националния съвет", обясни социалистът.

По думите му Градската организация си има своя председател и това е неговият наследник Иван Таков.

„Без значение на тълкованието на решението на съда, аз няма да се връщам назад. Пожелавам успех на моите наследници, ще продължа да им помагам. Като член на Националния съвет ще се включа активно във всички решения, които предстои да вземе той в следващите месеци, свързани с предстоящите избори“, изтъкна Паргов.

Той съобщи, че има една нова опция, която в скоро време ще обяви и тя е в сферата на обществено-политическия живот и допълни, че става дума за нещо, което ще го ангажира още по-силно обществено.

Калоян Паргов отрече това да е нов ляв проект или присъединяване към този на Стефан Янев и обясни, че ще е насочено изцяло към държавата и държавните институции. Предстои да бъде обявено в началото на август.

„Едва ли дърлянето с президента ще направи БСП по-силна. В последните поне 2 години БСП прави една и съща грешка – да настъпва една и съща мотика и тя да я удря по главата“, така Паргов коментира острото изказване на Нинова за президента Радев като участник в свалянето на правителството.

Според него правителството е направило всичко възможно да се самосвали и трябва да се търси проблемът вътре в него – по начина, по който то се сформира, по който се разпределиха постовете, териториите и финансите на държавата.

„Получаването на мандата от БСП за трети път е знак на уважение от президента, не към ръководството на БСП, а към партията, издигнала и подкрепила го два поредни пъти. Също беше знак, че президентът иска да има правителство, а не да се ходи на избори“, счита Паргов и допълни, че Румен Радев не е дал мандата на Демократична България, защото чисто идеологически избирателят на БСП трудно би преглътнал това.

„Шансът на БСП беше не да развива тези за управлението, а да се опита да сформира управляващо мнозинство и наложи дневен ред с теми, които са важни за левицата - отношението към войната в Украйна, отношението към изгонените руски дипломати и проблемите с газа“, категоричен бе Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко

    8 2 Отговор
    Ама като гледам май всички сте я настъпва ли тая мотика
  • 2 аман

    5 3 Отговор
    Ей,,Паргов, Нинова та Нинова,тя ли ти пречи да печелиш избори в София ? Колко години се мотаеш я в СОС я в ГС на БСП, а и в двете, ами вземи спечели едн избори поне за да имаш както казват баш българите СУРАТ....
  • 3 Иван Грозни

    3 2 Отговор
    Този е измислил автомотичната мотика.
  • 4 Токсик

    4 2 Отговор
    Браво на Паргов, точно така е! Нинова е соросоидна марионетка поставена в тази партия , за да изчисти неудобните и да я обезличи, като по възможност я обърне и срещу Русия. Да не забравяме, че синчето й работи в банката на Ротшилд в Ню Йорк! Стогодишната партия приключи само за 6 месеца в ръцете на тази псевдосоциалистка ! Щетите за партията са големи, но за държавата ни са направо огромни и това няма да бъде простено!
  • 5 Перо

    2 2 Отговор
    И какво го грее съдебното решение,след като лицемерната партия отива ни кино,след орталъка с джендърските мошеници?
  • 6 ганю

    1 0 Отговор
    проблема не е в мотиката ами в главата дето управлява
    Разделяй и владей знаете откъде е ама не поумнявате затова и губите
    така ще е и занапред не работа за жена
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Наблюдател

    1 0 Отговор
    От няколко години Паргов интригантства срещу избраното на Конгрес ръководство на БСП. В началото не открито и в последната година и половина излезе на открито с лицемерното становище за обединение. Проследете само с кого и как
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол