Last news in Fakti

29 Юли, 2022 23:15 2 215 17

Важните новини във ФАКТИ на 29.07.2022 г.

  • андрей гюров-
  • румен петков-
  • иван христанов-
  • румен овчаров-
  • сергей станишев-
  • бойко борисов-
  • итн-
  • татяна дончева-
  • александър николов-
  • костадин ангелов-
  • калоян паргов-
  • черепа-
  • кирил петков-
  • тец „брикел“-
  • митрофанова-
  • бдж-
  • тома биков-
  • теменужка петкова-
  • брикел

Отиваме на избори с натрупан опит

Важните новини във ФАКТИ на 29.07.2022 г. - 1
Снимка: Архив

Андрей Гюров обеща свободна и просперираща България

Отиваме на избори с натрупан опит, с научени уроци, с идея как да бъдем по-успешни и по-ефективни.

Румен Петков: Заради "коалицията на грабежа" плащаме между 20 и 30% по-скъп газ

В доклада за парламентарната комисия за проверка на работата за спиране на Газпром, който доклад беше отхвърлен с гласовете и решаващият принос на коалицията ПП и ИТН, видимо е, че грабежът сплотява. Ние ще направим всичко възможно да качим този доклад на партия АБВ за да се запознае обществото с него, вътре е цялата кореспонденция между Булгаргаз и Газпромекспорт, вътре са условията, предложени на българската страна и видимо се гарантира финансовия интерес на Булгаргаз и от там на потребителите в страната. От доклада е видимо, че спиране на работата с Газпром експорт е довело автоматично до ускъпяване на газа с 20-30%, ние Булгаргаз, Българската държава сме ударили нашата държава с едно от нищо непредизвикано оскъпяване. Това е явно намерение да се граби гражданина и икономиката и намерението да се обслужват чужди интереси. Подходът на Булгаргаз е впечатляващ. От фирмата от 40 търговци на газ в страната, канят само 10 на преговорите.
Това заяви председателят на АБВ Румен Петков на пресконференция на партията във Варна, цитиран от actualno.com.

Христанов: Разкрихме схема, свързана с инсинераторите, по която са облагодетелствани външни лица

Днес е приключила проверка във връзка с т. нар. инсинератори. Тя е установила, че множество лица от БАБХ са облагодетелствали частни оператори. Това каза в предаването „Лице в лице“ Иван Христанов, зам.-министър на земеделието в оставка.

Овчаров за кабинета "Петков": Колкото по-бързо изчезнат тези хора, толкова по-добре

Хубавата новина е, че тези хора, които седем месеца ни "спасяват", няма да продължат да ни "спасяват". Благодарение на "спасителните" им мерки цените на газа до август практически ще се увеличат почти три пъти по повод обявената днес новина от премиера в оставка Кирил Петков, че интерконекторът с Гърция вече има Акт 14, а до края на август трябва да има и Акт 15 и 16. Това каза в предаването "Лице в лице" Румен Овчаров от БСП, бивш министър на енергетиката.

Станишев: ПП сякаш съзнателно закопаваха БСП

БСП се показа като коректен коалиционен партньор, аз бих казал – като прекалено коректен, към „Продължаваме Промяната“, защото ПП не бяха коректни към БСП.

Борисов: Промяната ни нанесе повече вреди от COVID

Ако се направи правителство с третия мандат, това ще бъде добре за партията, но ще бъде лошо за държавата. Няма кого да подкрепяме. ГЕРБ е най-голямата партия, ГЕРБ не крепи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ИТН отряза ВМРО за общо явяване на изборите

Има такъв народ" (ИТН) ще се яви самостоятелно на предстоящите предсрочни парламентарни избори, сподели за БТА депутатът Станислав Балабанов. Той призова да се спрат спекулациите, че ИТН ще участва в коалиция с патриотични формации.

Татяна Дончева: ПП ги чака съдбата на ИТН

"47-ото Народно събрание показа как може да работи един парламент от любители, които в огромната си част нямат необходимата подготовка и квалификация за тази сложна дейност".

Министър Николов: Заради газа от Азербайджан увеличението е 54%, а не 90

Енергийният министър в оставка Александър Николов каза, че предложението на "Булгаргаз" за поскъпване на синьото гориво с 54 процента през август не се дължи на посредниците.

Ангелов: ГЕРБ печели категорично новите избори

Когато правителството работеше в частни, корпоративни интереси направихме това, което демократично е разписано - вот на недоверие. Когато свалиш комунистическо правителство, не си живял напразно. Първото място на новите избори категорично сигурно е за ГЕРБ. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS Костадин Ангелов от ГЕРБ.

Паргов: В последните 2 години БСП настъпва една и съща мотика и тя я удря по главата

В последните години в БСП, по-точно по време на мандата на г-жа Нинова, се случва отстраняване на неудобните. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria Калоян Паргов по повод наложеното му партийно наказание и освобождаването му от поста председател на Градската организация на БСП в София.

Отрязаха Васил Божков за "Еврофутбол" и "Национална лотария"

Три различни състава на Върховния административен съд отхвърлиха с три свои решения от днес жалбите на „Еврофутбол“ ООД и „Национална лотария“ АД“ против решения на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) за прилагане на принудителна административна мярка – окончателно отнемане на притежаваните лицензи. Върховните магистрати отменят като неправилни решения на Административен съд София – град.

Петков: Интерконекторът с Гърция ще има Акт 16 до края на август

Интерконекторът с Гърция вече разполага с акт 14, а проектната компания, която изгражда газовата връзка е поела ангажимент да подсигури акт 15 и акт 16 във следващите 4 седмици. Това съобщи премиерът в оставка Кирил Петков.

ТЕЦ „Брикел“: Борислав Сандов лъже

„Шокирани сме от изявлението на министъра в оставка Борислав Сандов след заседанието на Министерски съвет вчера и оповестените откровени лъжи относно установени „умопомрачаващи“ нарушения от държавни агенции по отношение работата на Брикел”, се казва в позиция на дружеството. Оттам са категорични, че констатации за подобни нарушения до момента липсват.

Митрофанова очаква по-прагматично правителство в България ВИДЕО

„Има надежда, че ще дойде по-прагматично правителство. България е членка на Европейския съюз, на НАТО, но нея ще ѝ е сложно да изгражда своята линия на поведение. Ситуацията ще принуди да се премине към по-прагматичен подход по много въпроси, особено свързани с икономиката".

БДЖ ще търси 400 млн. лв. от Световната банка

„БДЖ-Товарни превози“ ЕООД започва разговори със Световната банка за реализация на инвестиционната си програма за периода до 2024 г. Дружеството ще преговаря за привличане до 400 млн. лв. капитал.
Средствата са необходими за придобиване на 5 нови електрически и 15 броя дизелови локомотиви, както и на 600 броя специализирани товарни вагони, съобщиха от дружеството. Програмата предвижда основни ремонти на 10 локомотиви и 250 товарни вагони.

Тома Биков: Без ГЕРБ няма изход от тази политическа криза

"Без ГЕРБ няма как тази политическа криза да бъде решена". Това отбеляза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Тома Биков от ГЕРБ:

Теменужка Петкова: Връщането на Иван Иванов в КЕВР е светлина в тунела

“Връщането на Иван Иванов за председател на КЕВР е малка светлина в тунела. Той е безспорен професионалист в тази област. На поста председател се връща един изключително почтен и отговорен човек”. Това заяви бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова в предаването на “Тази сутрин” на бТВ.

Сандов: Затваряме ТЕЦ "Брикел", защото замърсява

Затваряме ТЕЦ "Брикел", защото не отговаря на екологичните изисквания, на европейските норми и на българското законодателство. Това каза в студиото на "Денят започва" министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    17 2 Отговор
    ЛОШОТО Е МОМЧЕ КРАДЛИВО ЧЕ САМО ТВОИТЕ БЛИЗКИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВАС, И НЕСИ НАТРУПАЛ ОПИТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ А ЗА КРАЖБА.
  • 2 Този си е певярвал

    14 1 Отговор
    Дрън, дрън та пляс.
  • 3 уроци

    11 3 Отговор
    Сега като се започне едно внимание към избирателите , едно уважение , едни клетви , че са в парламента само за да работят за благото на народа си . Ама за благото на народа си ли Киро спря руския газ , за благото на българите ли ПП , ДБ , ГЕРБ , ДПС вдигнаха Ветото на СМакедония , за благото на българите ли поругаха и унизиха Русия , Освободител на България от 500г. робство . Тези партии направиха всичко това против волята на народа си , а за благото на чужди държави и против българските интереси. Всеки българин да мисли , когато отиде да гласува , защото един път предател , винаги ще бъде предател.
  • 4 Профайлър

    17 2 Отговор
    Снимката на Гюров лъха на лицимерие и престорена компетентност в стил Киро простото. Още не са разбрали че са изметени като политически отпадъци.
  • 5 Смърфиета

    8 2 Отговор
    Не мисля ,че свободно пруститоираща България я няма и днес. Значи, Гяуров ни обещава, нещо, което и сега го има? Или ще почнат да продават и децата за цех за да си купят, райски газ? Не разбирам този човек, но може би у него няма какво толкова да се разбира.
  • 6 плюс минус

    14 3 Отговор
    Да, да!
    Учихте се върху нашия живот!
    И сега искате да ви благодарим за всички предизвикани от вас кризи и пак да ви изберем?
  • 7 Удължаваме агонията

    7 3 Отговор
    ПОГРЕБАЛНА АГЕНЦИЯ
    ⚰️Погребахме държавата⚰️
    Продажни мизерници

    Коментиран от #15

  • 8 имаджин

    8 4 Отговор
    Андрей Гюров обеща "свободна и просперираща" България. СВОБОДНА ЩЕ Е,КОГАТО ТЪПИТЕ ЯНКИ НАПУСНАТ БАЗИТЕ НИ И ТЕЦОВЕТЕ И НЕ НИ КАЗВАТ КАКВО ДА ПРАВИМ. А ЗА ДА Е ПРОСПЕРИРАЩА,ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА ИКОНОМИКАТА И ДОХОДИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ПОИЗРАВНЯТ С ТЕЗИ В ГЕРМАНИЯ ПОНЕ. И АСЕНЧО ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ИЗКАЗВА,ЧЕ БЕДНИТЕ ТРЯБВА ДА ГО ВЕТРЕЯТ!

    Коментиран от #11

  • 9 симо

    12 2 Отговор
    Ех Гюров,Гюров,
    Да можеше да се видиш от страни колко смешен и наивен"Умник"си.По нашия край казват че от зелена тиква не се взима семе за посев.На теб кога ти узря празната кратуна че и имаш желание да ни ръководиш.Марш от тук бе,заедно с празноглавите Харвардци
  • 10 Да бе да

    8 2 Отговор
    Вероятно ПП няма да прескочат бариерата от 4%.
  • 11 усамекере

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "имаджин":

    ПО СКОРО БАЗИТЕ ЩЕ СА ПЪРВИТЕ МИШЕНИ.
  • 12 Горд Селянин

    1 3 Отговор
    Няма ли едно свястно дясно земеделско движение което да поведе българския селянин, сигурен съм че едно земеделско движение ще оправи държавата стига този народ да гласува а не да пасува и след това да гладува.Така ще е сега, след поредното управление на продуктовото позициониране.Излезте и гласувайте бе хора. Тъкмо при ГЕРБ си стъпихме малко на краката като държава и ето били крали.Всички крадат,само че тези ни опустошиха направо.Тази зима ще разберете за какво иде реч.Но БГ селото ще оцелее защото знае как, а градските които се пишат на умни и красиви ще вият като гладни койоти. Успех на изборите и мислете когато гласувате.
  • 13 смях

    6 2 Отговор
    Тези от ПП какво се обясняват като ученички. Видяхме им резултатите от работата. На новите избори няма да прескочат бариерата.
  • 14 тц, тц, тц, аман от тия тролове

    2 3 Отговор
    Какъв избирателен набор от отрицателни коментари! Еталон за безпристрастност и независимост, ха ха ха! И разбира се тролчетата на първа линия.
    Така журналистика не се прави, ама нейсе, то вече всеки взе да се пише журналист, даже онова недоразумение наглеца Балабанов от чалгарите.
    ПП се отличават с интелигентността си, такива хора привличат към партията си, и Гюров е един от тях - умен, възпитан, премерен, интелигентен. Ама не, българина толкова се опростачи, че всичко що не е чалгар, пожарникар, изрожденец или депесар се оплюва и отрича. После ревем от мафията, сякаш не ние сме си я избрали. Трудна работа, и неблагодарна е тази, с която ПП са се заели, дано успият! Ударихме дъното по необразованост и неинтелигентност, Господ да е на помощ на тази държавица!
  • 15 Даааа

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Удължаваме агонията":

    Асо някой е погребал държавата това не е ПП , а пасмината на ГЕРБ и ДПС !

    Коментиран от #16

  • 16 Мара

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Даааа":

    ПП хвълиха последната бучка и пожелаха лека пръст на Българският народ.
  • 17 Гост

    0 0 Отговор
    Отивате на избори,а след тях в забвение в историята
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол