Last news in Fakti

29 Юли, 2022 19:11 3 128 58

Румен Петков: Заради "коалицията на грабежа" плащаме между 20 и 30% по-скъп газ

  • румен петков-
  • коалиция на грабежа-
  • скъп газ

1/3 ще плащаме азерски газ на цена договорена преди десет години, другите две трети на пазарна цена. Опитите на Василев и Петков да ни лъжат, че получаваме цялото количество на цялата цена са грозни, коментира Румен Петков

Румен Петков: Заради "коалицията на грабежа" плащаме между 20 и 30% по-скъп газ - 1
Снимка: NovaNews

В доклада за парламентарната комисия за проверка на работата за спиране на Газпром, който доклад беше отхвърлен с гласовете и решаващият принос на коалицията ПП и ИТН, видимо е, че грабежът сплотява. Ние ще направим всичко възможно да качим този доклад на партия АБВ за да се запознае обществото с него, вътре е цялата кореспонденция между Булгаргаз и Газпромекспорт, вътре са условията, предложени на българската страна и видимо се гарантира финансовия интерес на Булгаргаз и от там на потребителите в страната. От доклада е видимо, че спиране на работата с Газпром експорт е довело автоматично до ускъпяване на газа с 20-30%, ние Булгаргаз, Българската държава сме ударили нашата държава с едно от нищо непредизвикано оскъпяване. Това е явно намерение да се граби гражданина и икономиката и намерението да се обслужват чужди интереси. Подходът на Булгаргаз е впечатляващ. От фирмата от 40 търговци на газ в страната, канят само 10 на преговорите.
Това заяви председателят на АБВ Румен Петков на пресконференция на партията във Варна, цитиран от actualno.com.

Ето какво каза още той:

При доставката на американски втечнен газ две неща трябва да бъдат документирани от прокуратурата по един надлежен начин. Първо, по каква процедура са избрани тези доставчици? Процедура няма. Това е очевиден корупционен акт. Защото законът за обществените поръчки, законът за енергетиката, задължават Булгаргаз да предприемат определени мерки при гарантиране на доставките на газ в България.

Начинът по който газа е влязъл в България е незаконен. Посочено е, че газа е влязъл в България на точката Странджа 1, такава точка на картата няма от години. Този газопровод не работи. Това е случай, за който турската страна беше дала съгласие еднократно, за което ЕК си затваря очите. За нас като страна-членка престъплението става част от ежедневието. Трябва да сме наясно за каква правова държава в ЕС говорим или за липсата на право и то да бъде погазвано в името на нечии интереси. Казвам всичко това на фона на вчерашните заявки, че са договорени 7 карга. Тези карга няма откъде да влязат до края на годината. Не може да бъде извършено разтоварването. Ако някой притиска сега да платим, то е за да си осмисли рушвета. Имам основание да твърдя, че турската компания няма да повтори беззаконието, защото ако повтори безнаказано, това означава да развалят отношенията си с всички потенциални партньори. Ако се замислим защо България не съумя да изгради представителство на Газпром за Европа, а го прави Турция, това е едно от най-големите престъпления.

В резултат на тези безумия ние ще настояваме за проверка на трасето, дали тръбата е разположена на първоначално предвиденото трасе или то е променяно през последната година и половина. Имаме основание да считаме, че е променяно без съгласие на инженерите, това може до постави под съмнение работата на ДНСК на наша територия.

1/3 ще плащаме азерски газ на цена договорена преди десет години, другите две трети на пазарна цена. Опитите на Василев и Петков да ни лъжат, че получаваме цялото количество на цялата цена са грозни. Натискът на ръководството на АЕЦ Козлодуй е престъпление към сигурността на централата, престъпление към гражданите на България и Румъния.

Чест прави на ръководството на атомната централа, че не се поддаде на този фарс и това трябва да бъде отчетено от обществото. Гражданите трябва да видят на какво са способни тези хора, които идват от никъде, за да погазят обществения интерес и интереса на икономиката без да е ясно в името на какво.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха Ха

    63 11 Отговор
    И касиерката на руското посолство изгониха...
  • 2 Светлина

    68 32 Отговор
    Колко ли пари е взел и изхарчил тази руска подлога
  • 3 Продажна червена измет

    65 24 Отговор
    На Гоце лакея, пиян реве ли реве, рублите спряха
  • 4 ЕдинОтМногото

    44 17 Отговор
    То да беше само газа..
  • 5 Да живее великия японски народ.

    50 13 Отговор
    4000 лева - чиста пара всеки месец - кеш...
  • 6 Румене,

    61 23 Отговор
    ти не беше ли от тези, дето влизат в руското посолство като у тях си? Хонорарите трябва да се заработват. Браво!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ужасен

    54 18 Отговор
    Атрофиралият алкохолик дава съвети за управление на държава!!
  • 9 Червените клошари

    43 15 Отговор
    Шампшона 4000+ рубли
  • 10 ами да кажа

    36 10 Отговор
    този да не говори за крадене че с нормална прокуратура ще заобича ленти и каре
  • 11 опааа

    44 11 Отговор
    А за големия шлем или член дето ни натресохте с колко % плащаме горница на гъзпром но важното е да има за господарите ти нали руска подлого
  • 12 Не познахте

    15 11 Отговор
    Не е палячо плащаме на хората за да размажат твоя дребен приятел от кгб
    Прави разлика моля те
  • 13 Румен Петков!! На времето отърва затвора

    29 13 Отговор
    покрай аферата Акрам и от тогава даваш акъл!! Трябваше да влезеш в Дранголника, сега нямаше да ръсиш простотии!!
  • 14 Фройд

    26 10 Отговор
    Не знаех че в България има четирихилядници, но явно трябва да се прави нова топографска карта.
    Този го кръщавам връх Фонтан.
  • 15 о ле

    28 11 Отговор
    Още един червен крадец се загрижил за кражбите.
  • 16 Бай градски

    20 7 Отговор
    Какви 20- 30% по скъп газ те гонят бре? Сега през лятото плащам толкова, колкото миналата година през отоплителния период!
  • 17 ха сега де!

    22 8 Отговор
    Тоя защо не събере привържениците си пред фонтана в Плевен и там да им изнася информации как се пикае във фонтани?
  • 18 Благой от СОФстрой

    21 10 Отговор
    Пикащия в шадраванчетата до кога ще бъде цитиран по медиите и като какъв, лузър?
  • 19 Илиева

    20 7 Отговор
    Не те ли е срам бе Петков?Подлога долна.Плюеш ПП,но си в коалиция с Нинова,която предлагаша Асен Василев за мин.председател.Тия ценни мисли ги споделяй с Круела,а не с нас.Ти си и тако и вако.Защо ли?Защото все още се надаш дъщеричката ти да стане депутатка от БСП-Нинова.Трудна работа.БСП я влезне в НС я не…Не ти стигна толкова години да лапаш от БСП,а сега от измислената АБВ патерица на БСП.Първанов се оттегли,но тип,като теб рие и се нада пак да е на яслата на БСП.За това няма да гласуваме за БСП-Нинова и за такива коалиционни партньори,като теб.След вас с Нинова може и пак да подкрепим БСП.Пиша от името на ОПО на територията на Слатина.Слатински е същият,като теб и Нинова и тогава без НАС!
  • 20 Тиква

    20 4 Отговор
    Другаря Румен Петков доста го активизираха медийно, покрай специалната операция и газовия гювеч.
    Види се ясно неговата осребрена любов към всичко руско.
  • 21 Хъхъ

    24 6 Отговор
    Хайдеее поредния боклук от стстуквото на заплатка в Кремъл говори против тези който им показаха среден пръст на изнудвачите от Газпром.
  • 22 Д - КА

    4 8 Отговор
    защо не ги накарат да се алгоментират тези управляващи и тогава да заслужат съд
  • 23 Коко

    17 1 Отговор
    Петков, явно от годинките и алкохола си забравил да смяташ. Увеличението е много повече!
  • 24 САТЪРА НА ХАНА

    6 18 Отговор
    В НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС ЗА КИРО И АСЕН
    СА ПРЕДВИДЕНИ ОТ 10 ДО 15 ГОДИНИ
    ...

    Чл. 103. (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9.

    Коментиран от #29

  • 25 вцбнм,./;"нйм

    19 1 Отговор
    На новите избори трябва окончателно да изритаме статуквото! Освирепели са и са озверели да си запазят властта и привилегиите. Трябва да ги пратим на бунището.
  • 26 Наздраве

    11 1 Отговор
    Ти мен уважаваш ли ма
  • 27 БСП на Бунището

    24 4 Отговор
    АБВ и Румен Петков са Братска Партия на партията на военнопрестъпника Путин -" Нова Русия."...И поради това Румен Петков като Военнопрестъпник трябва да бъде съден от Трибунал за Държавна Измяна ..Защо бре Румене....Защо бе ,Червен цървул миризлив,се продаде на Руския престъпен Агресор....
  • 28 Фрам

    7 6 Отговор
    10(десет)пъти е увеличението. Тоя ни занимава с някакви 30%.
  • 29 1-20

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "САТЪРА НА ХАНА":

    А на Румен Петков, Жан Виденов, Станишев, Иван Костов, Сакса... и сикаджийската Тиква ( не в този ред има и мнго пропуснати ) колко даваш ?
  • 30 пейо

    6 21 Отговор
    Смеете се и се подигравате но нещата които казва са истина. За хората които са вътре в нещата това е ясно. За обикновеният българин, който не разбира от тях да си вярва на ПП

    Коментиран от #45

  • 31 Как

    12 3 Отговор
    Само ходи да иска от митрофаница комисионните
  • 32 Оххххх

    15 2 Отговор
    Още един поддържан от Русия отцепродавник.Кириак Стефчов.
  • 33 ха ха

    13 2 Отговор
    "Гражданите трябва да видят на какво са способни тези хора, които идват от никъде, за да погазят обществения интерес и интереса на икономиката без да е ясно в името на какво."....
    Вимето на Газпром, бре Румене. Останахте далеч от руското корупционно виме.
  • 34 Иван

    13 2 Отговор
    Румба, ти откога си експерт по газа? Знам, че си експерт по шадраваните. Така се говори.

    Коментиран от #39, #43

  • 35 Стоянов

    12 3 Отговор
    Путинска подлогая!
  • 36 Дрон

    7 2 Отговор
    Тоя няма ли кой да го застреля?
  • 37 И този

    9 2 Отговор
    Брат Галев е от 4000 - хилядниците на Москва. Продажник.
  • 38 Данчо

    5 0 Отговор
    ГаN ьо вци, всички нормални хора по света ви презираме !
  • 39 Ха ха

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "Иван":

    Точно така! Направо газ пикае
  • 40 Боже

    6 0 Отговор
    То не стига,че природно си понамирисваме,поради вече частична нечистоплътност,ами сега ,че и доста отдавна,душевно си воним.Какво да се прави?Кой ли е виновен?Товарищь Петков?
  • 41 Васил Илиев

    6 1 Отговор
    Е такива трябва да ги чистят от тази земя !
  • 42 И теб те знаем

    12 1 Отговор
    Защо мислиш че те забравихме, и изпълзя ?
  • 43 Ветеран от Протеста

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "Иван":

    Този Държавен Изменник е завършил Математика с диплома 3.25....Имал е 4 само по Марксизъм Ленинизъм и История на Комунизма....Голям Разбирач по всичко е....Торба акъллия- Акъла му прелива и си го носи в торбичка на рамо....като всички гнусни червени миризливи селски Цървули....Ю бряяя....
  • 44 Ортака

    7 1 Отговор
    На Румен инкасатора се активизира. Таман намери бизнес те взеха че му го дръпнаха
  • 45 Куйчо

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "пейо":

    Че от кога престъпниците милеят за България!?
  • 46 Прогноза

    6 0 Отговор
    Много скоро пак Ке се стреля по улиците ! Гниди навсякъде !
  • 47 101010

    1 7 Отговор
    Прочетох коментарите и те доказват, че Петко е прав
  • 48 Лалугер

    2 3 Отговор
    Само 20-30%? Газът поскъпна сигурно с 300% общо. Само за август и то посред лято ни гласят нова тесла с 55 процента нагоре. Я пак? Колко струваше миналата година по това време и колко ще е другия месец?
  • 49 Румен рубладжия

    7 1 Отговор
    Никакъв газ от терористична русия!!!
  • 50 Трифон зарезан

    3 0 Отговор
    Всички политици са продажници в България, едните ни продават на ЕС, другите на Русия, третите на Турция, четвъртите на USA и петите на някои друг Китай и т.н..Търсят лекото и мекото инвестират в чужбина и не мисля за развитие на България кото независима.
  • 51 ИскамДаЯТъртяНаПарапетаИДаНадуваТромпета

    4 4 Отговор
    Съд и затвор за харвардската продажна Сорос Пия!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Един умен

    2 1 Отговор
    Мръсна пиклива плевенска смрад си р.петков.Нещастник какво направи твоето управление?Проклет и ти и родата ти и всички в бг които подкрепят теб и герб и най долния-баш убиеца първанов
  • 54 Я стига

    1 0 Отговор
    Що не се скриеш, руска подлого! Престанете да ни карате да лазим пред руснаците ! Защо все трябва да им ближем зад..ците! Те на нас трябва да са ни благодарни че им дадохме азбука , че сега да има на какво да пишат и четат! Хайде вече малко достойнство !

    Коментиран от #55, #57

  • 55 нее

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Я стига":

    Както обикновено, "атлантиците" се отличават с обиден език, каруцарски изрази и злоба. Да не би да са от недрата на простаците? Жалко държание, драги или драгичка, не си убедителен/убедителна...
  • 56 Тънка талия

    1 0 Отговор
    Като гледам нивото на коментарите, предлаам свободните пишман атлантици, които искат "промяна" и без "крепостничество", освен газа, да се откажат и от френската софийска вода, чешкия ток, и немския магазин, и интернета, и телефона, любимата веррига кафене. Даже предлагам да си спрете асансьора. Има ли нещо по-важно от тънката талия? Мозъци личинки...
  • 57 букварче

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Я стига":

    Ами ще си лаеш и обиждаш на воля... язък ти за азбуката..
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове