02 Юли, 2019 10835

Носталгия или избиване на комплекси?


  • Ген. Съби Събев Офицер от резерва Главнокомандващият има носталгия по шведските самолети, но не дава на обществото ясни аргументи.
  • Димитър Стоянов Началник на кабинета на президента Г-н Събев явно още не може да преглътне незавидното си представяне на президентските избори през 2016г. и продължава да избива комплексите си и да говори чистосърдечни лъжи.

    168 гласа
    17%
    83%
    808 гласа

Коментари

  • 1 Знаещ

    70 184 Отговор
    Говнокомандващия няма никаква носталгия, просто е взел много пари комисионна от Грипен и ще трябва да ги връща, а Деса вече е похарчила голяма част от тях.

    Коментиран от #4, #8

  • 2 Истината

    205 33 Отговор
    Най точния анализ на президента до сега !
    Ф-16 е рекет и огромно харчене на пари за многострадална и бедна България !!!

    Коментиран от #15

  • 3 brutal

    141 20 Отговор
    Абе , Съби , ли си какъв си там , ти по време на комунизма ли направи кариера ? Тупан , ясни параметри ли искаш , ето ти ги :
    10 ИЗТРЕБИТЯЛЯ ЗА 1.5 МИЛИАРДА ЛВ. По-ясен аргумент искаш ли бе подлого ?

    Коментиран от #20, #24, #45

  • 4 Така мисля

    144 27 Отговор

    До коментар #1 от "Знаещ":

    Това да не са ти гробари и въйводи да взимат комисионни от еврофондове и паспорти ! Президента е единствения стойностен политик който имаме !

    Коментиран от #53

  • 5 Лъжи за кинти

    146 19 Отговор
    СДЕЛКАТА Ф-16 е ЛОБИСТКА !!!!
    ВРЕДНА за българската икономика !!!!
    Последното танго на Цв.Цв. !!!!!!!
  • 6 Да да да

    105 13 Отговор
    И за децата е ясно че това е сделка за оцеляване на сегашната власт !

  • 7 Бб666

    27 12 Отговор
    Чист лобизъм и от двамата...Щом тия се имат за професионалисти?Така и не разбрах самолетите за какво ще са-отбрана или да нападаме?Всеки един от самолетите си има достойнства.Но така си избиват комплексите канцеларските мишоци....

    Коментиран от #29

  • 8 натовец

    65 8 Отговор

    До коментар #1 от "Знаещ":

    Вместо да се пишеш "Знаещ", би трябвало да се пишеш "Простия", защото гърците за същите пари взеха два пъти повече самолети и то F35.
  • 9 КОЮ

    77 11 Отговор
    България е част от военния съюз НАТО , който в момента съществува единствено и само като агресор спрямо Русия , и маша в ръцете на кукловода Сащ . Ако прявилно си спомням докато бяхме ръководители на ЕУ , тикун първи взе да лобира за обща армия , и НАТО да се разпусне . Ако добре съм осведомен в момента водещите западни страни започват разработката на пето поколение ов ЕВРОПЕЙСКИ самолет на базата на еурофайтър , до 4-5 години ще е готов . Така като гледам ако сега в момента платим едни 3 милиарда за Ф 16 , ще го получим след има нема 3-4 години , е къде е киро на кирия ???? Ако имаме политици ще вкарат тея 2 милиарда лева в новия ЕВРОПЕЙСКИ САМОЛЕТ и започваме да мислим за обединени европейски сили , НАТО е изчерпана платформа за петролни войни .

    Коментиран от #10, #46

  • 10 България ЕС Нато

    23 69 Отговор

    До коментар #9 от "КОЮ":

    Що лъжиш ве червен парцал скъсан НАТО е отбранителен съюз и няма окупирана и анексирана една суверенна държава за разлика от Русия която води локални войни със съседите си

    Коментиран от #11

  • 11 КОЮ

    61 10 Отговор

    До коментар #10 от "България ЕС Нато":

    Нато е създадена в отговор на ВАРШАВСКИЯ договор , ако не знаеш единия съюз отдавна изчезна , а другия продължава да набира членове все по близо до границата с Русия . Това неменуемо ще доведе до реакция от страна на Русия , и тя не закъсня - КРИМ . Ако се запиташ как така в Косово може , а Крим не може . Но уви вие започвате с нападки и агресия , сега идете се натъпчете с ГМО и се успокойте , изпълнихте си задължението да се противопоставите на фактите .
  • 12 Бай Благой

    58 9 Отговор
    Това е най-голямото загробване на България от времето на фашизма сигурно с тези самолети...и изобщо това управление на партия ГРОБ.

    Коментиран от #16

  • 13 Крило

    44 7 Отговор
    Дори Борисов каза защо военните избират Грипен.Заради по малките експлоатационни разходи и по лесно обслужване, за да не се стига до сегашното положение с години да стоят без подръжка щото е скъпа или далечеВоенните знаят че политиците лъжат и предпочитат да дадат милиони за лекоатлетическа писта на село вместо да подходят отговорно.Ние самолети ще купим ама кой ще ги управлава.А най добрия самолет всъщност е Еврофайтър и щеше да е по изгоден от Ф16
  • 14 Българско безумие за сметка на хората

    48 5 Отговор
    Най-бедната страна в ЕС не може да си позволи няколко самолета които на фона на съседите ни които имат стотици не ни вършат никаква работа. Прибалтийските държави като нямат собствени самолети сигурно са по-глупави от нас които харчим милиарди за сметка на пенсионерите, здравеопазването и образованието. Ние сме член на НАТО и това ни гарантира безопасността. Нито стотинка за военна техника, защото след милиардите за няколко самолетчета следват милиарди за две корабчета и милиарди за десетина бойни машини за пехотата. Това не ни прави боеспособни дори в отбранително положение. Когато доходите ни достигнат швейцарските както ни обещават политиците тогава можем да си купим и междуконтинентални ракети. До тогава поне съкратете чантаджиите и генералите в МО защото е смешно една мниатюрна недоокомплектована армия да има най-много генерали в света. Американците няма да ни се обидят, че няма да купим от тях няколко самолетчета, защото това не е пазар за тях. Същото се отнася и до руснаците.

    Коментиран от #19, #28

  • 15 ИСТИНА ЗЛА

    43 6 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Та нали президента е достоен генерал от ВВС и 35 г ср занимава с авиация !
    А някои измислени генерали освен от рекет научен в СИК от друго не разбират !
  • 16 Лошо лошо лошо

    30 5 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Благой":

    Това е нова.национална катастрофа ! Ако е останала някаква нация ???
  • 17 sasha

    3 10 Отговор
    da jivei velikia cccr
  • 18 kapitana

    6 3 Отговор
    az prodavam moa selskostopanski samole samo za 200000 evro 4akam oferta
  • 19 КОЮ

    39 7 Отговор

    До коментар #14 от "Българско безумие за сметка на хората":

    В много голяма грешка сте , САЩ много ще се разсърдят ако не купим точно от тях тея 8 самолета за 3 милиарда , виж какво се случва с Турция затова че не купуват ПВО на заложена от тях цена . Първо опитаха с преврат , после сринаха икономиката , сега подкепят кюрдите . Това е изнесена демокрация , или си плащаш или няма да те има на картата . Ние сме още по зле , развалихме си отношенията със всички от бившия СОЦ лагер , новите ни осподари не ни приемат все още гледат на нас като на руска република , и затова в момента източват максимално ресурсите ни ( човешки , земни ,икономически) Въпроса с Македония можеше да се реши за минути ако не бяха подкрепяни от външни фактори , не случайно султан Ердоган се изказваше че земите до Варна са в сърцата на целия Турски народ . Уви тиквун първи само се гушка с меркел но неуспява като тато да извлече диведенти за страната си .

    Коментиран от #54

  • 20 Гуфу

    19 9 Отговор

    До коментар #3 от "brutal":

    Абе пич. Ти да нямаш ценоразпис на самолетите кой къде колко струва.
    А явното пристрастие на президента към Грипен не може да се скрие. Но човека е пилот. Да приемем, че повече му харесва този самолет, както на някой му харесва повече една марка кола пред друга.

    Коментиран от #21, #27

  • 21 brutal

    26 6 Отговор

    До коментар #20 от "Гуфу":

    Абе пич много къса памет имаш !Само преди няколко месеца самите шведи официално предложиха 10 броя за цена от 1,5 милиарда лв. + разсрочено плащане и офсетна програма и доставка на първия до 1 година от подписване на договор
  • 22 dsсса

    29 6 Отговор
    Искам да попитам генерала Събев, той ли когато хвалеше Ф16 каза, че съвсем скоро един турски такъв самолет е победил един Су24? Хайде да си напрегне малко мозъка и да отговори! Защото всеки що годе грамотен във военните дела човек знае, че Су24 въобще не е самолет за въздушен бой и не може да се бие с друг самолет, но очевидно генерала от ВВС Събев не ги знае тези неща. Да свалиш Су 24 е същото, както да свалиш ербъс 320, но това очевидно е изненада за генерала.
    А след като той е толкова аутсайдер във военновъздушните сили, по-добре да не изказва мнение.

    Коментиран от #26

  • 23 Добре де

    18 4 Отговор
    Преди два - три месеца при кризата между Индия и Пакистан двубоят Ф16 - МиГ21 завърши 1:1. А ние ще бракуваме МиГ29 за да си вземем Ф16.

    Да поясня на незнаещите: Ф16 има радар и с него открива вражеските самолети и си управлява ракетите. МиГ21 е много стар самолет, няма радар и за да обстрелва врага, пилота трябва да го открие визуално. Все едно аз пеша, ти с мотор и да те надбягам.

    Коментиран от #25

  • 24 Срам ме е

    31 7 Отговор

    До коментар #3 от "brutal":

    Съби е от продажната нуменклатура генирали- чиновници! Такива съсипаха БНА !
  • 25 brutal

    19 4 Отговор

    До коментар #23 от "Добре де":

    Ето един човек на който паметта не му е къса , браво . Има обаче подробности които трябва да се споменат . Индийските МиГ-21 са модернизирани до стандарт "bison" . Той е с прибори , системи , кабина , въоръжение и двигател от МиГ-29 . Свалил е F-16 с ракета за близък бой Р-73 .Трябва да се отбележи че именно Индия искаше да прави завод за лицензно производство на F-16( F-21 ) и искаше да се откаже от старите руски ракети за въздушен бой но видиш ли ненадейно си поръчаха миналата седмица над 700 руски ракети за въздушен бой !!!
  • 26 Генерал за поръчки

    19 4 Отговор

    До коментар #22 от "dsсса":

    Колега набедения за генерал нищо не разбира от военно дело ! Бъдете сигурен !
  • 27 Да да да

    22 5 Отговор

    До коментар #20 от "Гуфу":

    Някои разбират от коли !
    Президентът разбира от самолети !
    Боко и Шкембето разбират от комосионни !

    Коментиран от #36

  • 28 ИСТИНА ЗЛА

    15 5 Отговор

    До коментар #14 от "Българско безумие за сметка на хората":

    Балтика се управлява от хора !
    България се управлява от марионетки !
  • 29 Бай Шиле

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "Бб666":

    Не си разбрал кого ще нападяваме с тези осем самолета? Понеже си прозд.Русия и Турция,бе.Притеснително е,че имат многобройна селскостопанска авиация,та ще видим зор...
  • 30 смешния льотчик

    10 23 Отговор
    Колкото повече наближава моментът за закупуването на Ф-16, толкова повече шапкаря рипка на високо и тича от тв в тв да плаче за грипените. Явно го натискат по тъпата кратуна заради комисионните.

    Коментиран от #33

  • 31 абориген

    21 6 Отговор
    България се управлява от колониална администрация, седалището и е на Козяк. Та просто метрополията си иска данъците, ама нали сме съюзници в демокрация, не може направо, та затова тука едни 8 самолета за едни няколко милиарда, пък коренното население ще го понесе, ако и полза хич да няма. Иначе, сериозно, дай да вземе една С-400 и няма нужда от ВВС, така или иначе няма да ги настигнем съседите.
  • 32 ай сиктир бе клоун

    9 27 Отговор
    Достатъчно е само да се огледаме какъв ни е резидента /неграмотен, корумпиран мухльо / за да си направим извода какви хора сме.Прости, необразовани и наг...зени на един ботоксов диктатор. Е, аз не съм от тях. Този клоун с шапката скрит зад полата на деса простакеса не е и никога не може да бъде моят президент.

    Коментиран от #34, #43

  • 33 weiss

    4 11 Отговор

    До коментар #30 от "смешния льотчик":

    Смешен льотчик, смятай щом от тия няколко милиарда и до теб е стигнал някой лев, че да пишеш сега офчи мисли по форумите за 600 бгн на месец, колко се е раздавало по веригата, колко е останало за големите братя и колко всъщност струват тия ефки накрая...
  • 34 weiss

    19 4 Отговор

    До коментар #32 от "ай сиктир бе клоун":

    Плевньо, ти ли си бре?
  • 35 Опасен чар

    9 3 Отговор
    "Да дойдат шведките" ........
  • 36 Гуфу

    8 18 Отговор

    До коментар #27 от "Да да да":

    Същото може да се каже и за президента, щом харесва Грипен значи е взел комисионна. Президента може да разбира от самолети но надали разбира от финанси, бюджет, КПД ит.н..Всички, които разбираат от тези неща са преценили, че офертата за Ф-16 е най-добра за България. Иначе прословутото "всички са маскари' може да си го дъвчем още 100 години.

    Коментиран от #44

  • 37 Политици изедници

    10 4 Отговор
    Грачат комисионерите и политически зависимите чесделката е добра !
    Да добра е за джобовете им ненаситни !
    Вредна е за Българите !
  • 38 Уж войвода а предател

    16 5 Отговор
    Шкембевойводата лъже като циганин при Цветанка Ризова ! Корумпето нищо не разбира от самолети но грачи !
  • 39 разума

    16 5 Отговор
    Трябва ни ракетна установка С400, а не самолети. Тя е достатъчна да пази въздушното ни пространство.Онези които нарязаха ракетната ни установка С300 да платят новата, а не да дават акъл за харченена пари.
  • 40 Кака

    16 4 Отговор
    Браво на президента. Избрала съм го да чука гербаците у тиквите.Щом квичите на умряло значи добре си върши работата.
  • 41 баш майстор

    5 10 Отговор
    Президента живее в 80те - с 20 самолета ще защитава бг.
    Извадил е касетките с филма стелт, после рамбо и му е хрумнала блестящата идея на голи и боси хора да и вземе поне едни стари самолети. ГОЛЕМА сила ще бъдем, направо няма да могат да ни кажат копче ни Америка, ни Русия.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор

  • 43 Пешо

    7 2 Отговор

    До коментар #32 от "ай сиктир бе клоун":

    Тебе те знаем, ти си просто утайка, която плюе, колкото да не заспи. Заради боклуци като тебе България е на този хал.
  • 44 Самата комисия

    8 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гуфу":

    класира Ф на второ място и преминаха на "политическо" решение, тъй като решението на специалистите не им изнасяше.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор

  • 52 потребител

    6 2 Отговор
    От този Събев отвсякъде лъха на душевна нечистоплътност! И за съжаление е бил генерал в Българската армия или по-скоро в остатъците от нея,което оправдава моралният му облик!
  • 53 Николай

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Така мисля":

    Браво. Ако не си трол и наистина го мислиш на право си хващай самолета за Северна Корея. Добре, че от тоя фатмак нищо не зависи иначе ще ни продаде на Русия веднага под командата на Корнелия и Илияна Йотова.
  • 54 Николай

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "КОЮ":

    Гледат на нас така защото половината ни политици от опозицията работят в полза на Русия. АБВ, БСП, Марешки и АТАКА. Има и други в момента не се сещам
  • 55 Бат Мишо

    5 3 Отговор
    АЗ ПЪК познавам ЛЕТЕЦ ИЗПИТАТЕЛ летял и на Ф 16 - не знам каква мод не питах да си призная и на Су 35 - и каза че разликата Е В ПЪТИ и ми показа числа за доказателства - кът почнеш от оръжеен товар скороподемвост време за разгон маневреност далечина на полета топ спийд АМА ПО СИЧКИ ПАРАГРАФИ единия удря другия в земята А УДАРА В ЦЕНАТА сам го открий той е най покъртителната разлика - а що Русия не ни ги предлага- ми щото сме потенциален противник И Е ПО УДОБНО да сме с летящи мишени
  • 56 Бат Мишо

    3 4 Отговор
    Що Русия не ни предлагала дрън дрън МИ И СИНА ВИ НА 9 г щи каже докът си в НАТО Русия ще е доволна да си с Ф16 И НИЩО НЯМА ДА КОМЕНТИРА докът в душманския и лагер си га набиват 1 на друг със стари трошки ...ДАЖЕ Месершмити 109 да си купем пак ще мълчи Русия даже ще ни похвали АМА ДОКАТО СМЕ В НАТО....кое не ви е ясно бе кардашим

  • 57 Бат Мишо

    3 3 Отговор
    Дан сте електорат на ГЕРБ че не се сещата че с колкот по големи боклуци и скочат страните от НАТО -ПО ЩЕ Е ДОВОЛНА Русия .....Турция не я гледайте тя вече гледа към другия лагер и е ПЛАТЕЖОСПОСОБНА затва на нея и предлагат С 400 ....пред която пилотите ни с Ф 16 ще са ходещи мъртъвци ПРИХВАНАТИ ОЩЕ ОТ ЛЕТИЩЕТО ако видите обхвата и и къде е Турция
  • 58 Бат Мишо

    5 3 Отговор
    Аз ли тряя да ва светна че от Турция С 400 ще прихваща самолетите ни ОЩЕ КАТО СЕ НАБИРАТ ПО ПИСТАТА ПРЕДИ ДА ИЗЛЕТЯТ или и сами може да изчислите - или си вотим за наще колкот и да откраднат
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор

  • 60 Бат Мишо

    2 6 Отговор
    С 400 я тестваха с дронове и безпилотници завиващи и разгонващи се МНОГО над пилотирани самоти просто щото няма жив човек и Ж итата няма ограничение И ТЪС ГИ ПЕРДАШИ .....а Ф 16 даже за тренировъчна цел не става за С 400 дет ша е у комшитата
  • 61 brutal

    6 0 Отговор

    До коментар #51 от "ФАКТ":

    За болните ти констатации изобщо не ми дреме . Всеки нормален човек би избрал най- доброто за парите които има . Рафал или F-18 X или дори F-15X са в пъти по-добри най- малкото защото всеки от тях е с по 2 двигателя , да не говорим за другите възможности . Ти си болен и за тебе всеки който изразява различно мнение от твоето е комунист а това че си всеки ден под всяка статия с дазлични никове доказва само че ти плащат да го правиш.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор

  • 64 бузю

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "ФАКТ":

    ФАКТ е че "Ч" не се пише с 4 и е ФАКТ , че освен точка , друг препинателен знак не знаеш . Съмнителен ФАКТ е дали имаш завършен 4 клас.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта