05 Юли, 2019 9236

Отеснява ли София?


  • Йорданка Фандъкова кмет на София Нека когато се говори за проблема, да не се залага на популизма. Конкретните решения изискват почтеност. Частната собственост е неприкосновена и ние не можем да я зачеркнем. Трябва наистина да се съобразяваме с това, което градът може да си позволи. Работим за промяната по най-добрия начин с включването на всички заинтересовани страни и граждани. Аз не съм човек на приказките, има много по-силни от мен в това отношение.
  • Мая Манолова омбудсман Исканията са справедливи и трябва да бъдат удовлетворени. Гражданите да поискат Общинският съвет да преустанови произнасянето по приемането на устройствени планове, с които се допуска посегателство върху зелени площи. Крайно време е общинските съветници да поемат ангажимент и да спрат да се произнасят по отсичането даже на едно здраво дърво и унищожаването на една градинка или междублоково пространство. София трябва да се разширява, не да се стеснява и това трябва да е ангажимент за всеки общински съветник.

    161 гласа
    14%
    86%
    952 гласа

Коментари

  • 1 Гневен

    135 27 Отговор
    Фандькова ...за затвора си.Макар че ще ти е малко панделата.Докато не ви излупаме в главата с лопатата-ама всички политици от последните 30 години-без значение от коя партия сте---няма да "стане работата" у нас...Само принципа на лопатата ще свьрши работа-да...пьрвичен и жесток--но пьк затова работи безотказно и има ефект.....

    Коментиран от #52

  • 2 Зеления

    86 8 Отговор
    Не знам за вашите закони, но по законите на природата, никой кретенист не я притежава. Тя не е някаква проститутка за да я унищожава сулю и пулю, и да претендира, че е негова само защото имал цветни хартийки, и его с космически размери. Никога не забравяйте, че природата един ден ще ви погълне и разложи, и ще нахрани други животни с плътта ви.

    Коментиран от #32

  • 3 Човешко животно

    50 8 Отговор
    За природата, човешките животни са нищо повече от кожена торба с протеини, храна за червеите.....
  • 4 ОставиЧеЕтясно

    56 6 Отговор
    Като оставим настрана казуса, че междублоковите пространства се застрояват ... направо малоумното решние (копирано от запада) за справяне с трафика. Уж се борят, уж харчат луди пари за умни светофари ... и накрая ако си с широко отворени очи ще видиш, че стеснявят улици и премахват платна. Пример правят ремонт на Шипчнски (и Слатинска) и след 2-рия и ремонт (ремонт на ремонта) изникна спирка на трамвая посредата на булеварда ... за да има място за спирката - булеварда е стеснен от 2 ленти в една. Булеварда беше задръстен и преди ремонта заради трафика, а след ремонта пропускателната способност падна с 50%. А й да... за да не могат да се движат спокойно колите с по-висока скорост (което се цели навсякъде в Ееропа) и по този начин и изгорелите казове ще са по-млаки ... се слагат и малоумни полегнали полицай от които няма нито една полза. Нито инцидентите при пресичане намаляха, нито нищо ... и да един полегнал полицай го фактурират по 20 хиляди лева за полагане. Та кервана си върви, кучетата лаят ... а те приемат ли приемат готови ремонти, които за нищо не стават и така пак до следващия
  • 5 Софиянеца

    50 9 Отговор
    Бяма насита гербераската алчност, къде види полянка в София бетон леят отгоре и!

    Коментиран от #8

  • 6 бате Манчо

    53 1 Отговор
    Отеснява - това ясно, ама и много опростя!

  • 7 Ядеитн

    38 38 Отговор
    Едно време имаше жителство, та да немой селянията да са заселва как си ще. Щом си от село - мотиката и на къра. И там са ставаше чиляк, не само у градо.

    Коментиран от #34

  • 8 Random

    22 34 Отговор

    До коментар #5 от "Софиянеца":

    Бесепарската е още по-зле. И двете партии не стават де

    Коментиран от #9

  • 9 Софиянеца

    34 5 Отговор

    До коментар #8 от "Random":

    Поскедния кмет на София е Янчукев от 1994г.скед това ВМРО - Каракачанов, СДС и герберастите я до разсипаха София! Я виж,, Западен Парк" какво е гробнще,, Северния Парк" го бетонираха в Южния не можеш да се разминеш от капанчета!

    Коментиран от #12

  • 10 ако ви е

    22 10 Отговор
    селяни мръсни.
  • 11 Jack Bauer

    24 1 Отговор
    Отидете в Пловдив да видите какво е теснотия. Само тротоарите още не са застроени.
  • 12 мм84

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Софиянеца":

    За Северния не съм съгласен с теб. Идеяата за ремонта беше сериозна, плана добър, но не се реализира напълно. Въпреки това северния парк е доста по-добре от западналата кочина, свърталище на наркомани, в каквото се беше превърнал.
  • 13 ДОКО

    22 3 Отговор
    СОФИЯ СЕ РАЗВИВА ..ДАЖЕ ВЕЧЕ МОЕМ СЕ ПОХВАЛИМ ЧЕ ИМА ПИЧОВЕ ОТ НАШАТА ЧЕРГА С АПАРТАМЕНТИ ОТ 300 КВАДРАТИ..ТАКА ЧЕ СОФИЯ СЕ РАЗВИВА А НАС НАС НЕЩО ОТЗАД НИ СЕ ЗАБИВА..

    Коментиран от #31

  • 14 963

    18 33 Отговор
    Имам наслествен имот от родителите ми,комунягите са го отнели от рода ни през 46г,с много дела и харчове си го взехме,така че няма да позволя на селендурите който дойдоха в София да ми казват какво да правя с него.
    Като искат полянки ,да си стоят на село

    Коментиран от #15, #51

  • 15 глас народен

    41 11 Отговор

    До коментар #14 от "963":

    Ще правиш каквото си искаш, ама когато си в къщи и то не винаги. В един голям населен град има правила. Да са живи и здрави комунягите, че като дойдат, пак да ти го национализират, нещастнико

    Коментиран от #16, #30

  • 16 до младежа от Бузлуджа

    15 27 Отговор

    До коментар #15 от "глас народен":

    Селяндур червен,колкото и здаве да им дава господ на твойте к....и никога власт няма да видят-15 пъти се напъваха и се се усират.
    Закона е на моя страна и ще изберем Фъндъкова пак ,зощото го спазва-прочети внимателно какво е казала

    Коментиран от #20, #29

  • 17 Bagayan

    25 3 Отговор
    С тази политика всичко да се прави за и в София няма за стигнем далеч. Още по-зле ще става.
  • 18 охо

    27 2 Отговор
    Кучките си лаят,циганите си секат.Западен парк-сечище,де що има,мангута сече,а тези ми приказват приказки под шипковия храст,за Ушко и Зъбчо.
  • 19 възмутен

    18 5 Отговор
    Ало, ремонт на ремонта, ти ли говориш за почтеност и, че не си по празните приказки? Боже наглост, боже забравила се даскалица, която освен да господства над учениците го прехвърля и над софиянци. ГЛупава жено, спри се!
  • 20 до тъпия седераст

    14 5 Отговор

    До коментар #16 от "до младежа от Бузлуджа":

    Гей смотан.... Фандъкова ще влезе в затвора,а ти си шибай!

    Коментиран от #28

  • 21 Фактолог

    19 1 Отговор
    "Частната собственост е неприкосновена" – ??? – а никой не отговаря, защо собствениците вече са повече от гражданите. Връщат по спомени, кой където се напил, па изтрезнял собственик. Един "десен" тарикат дошъл от село, написал искане да му се върне имот в градинаката срещу Националния стадион. Когато му казали, че там е била Зоологическа градина, бързо изтеглил документи, голям смях, ама го скриха!!! Да се пишеш за магаре или коза, само за да вземеш...

    Коментиран от #22

  • 22 Фактолог

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Фактолог":

    Само да поясня, в тази градина е била Царската ботаническа градина, така, че по спомени може да се претендира преди гарско време. Може би най-добре ще е по спомени от преди София въобще. Но днешните закони, приети от днешните законодатели, признават частната собственост за неприкосновенна – независимо от кога е!!!
  • 23 Ооо

    18 4 Отговор
    Колкото и да не харесвам Мая - права е. Не може на мястото на всяка къща да вдигнеш 7 етажа блок, не може да не оставиш място за живеене и да натъпчеш всяко семейство в 50 кв , не може да препълниш до такава степен кварталите че да те е яд до магазина да идеш... на мястото на едновремешните неподдържани площадки можеше да се направят паркинги между старите блокове, а не да се правят кооперации... каква частна спестовност в междублоковото пространство от преди 80та година ??? Частната собственост е в нивите. Нека се разширява смислено града, не да се препълват ненужно отделни квартали..

    Коментиран от #27

  • 24 Стига толкова

    20 8 Отговор
    Фандъка да си ходи на село!
  • 25 Габриелчев

    11 2 Отговор
    Най много пари за тясно съм прахосал
  • 26 532

    7 1 Отговор
    селяния
  • 27 Не плачи на чужд гроб другарю/ке

    16 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ооо":

    Частната собственост е неприкосновена навсякъде по света. Който не му харесва да си промени мисленето. Оня строй при който с решения на Окр.Комитет на Партията се отчуждаваше собственост в градовете е в историята и НИКОГА няма да се върне. А това което е реституирано по закон е право да обсъждат собственик и Община.

    Коментиран от #40

  • 28 До оня от Посрано

    8 17 Отговор

    До коментар #20 от "до тъпия седераст":

    Нямате кураж даже и за едно браво на г-жа Фандъкова,че ви оправи голямото село да заприлича на град.
  • 29 Най-добре кмет до сега

    10 12 Отговор

    До коментар #16 от "до младежа от Бузлуджа":

    Само Фандъкова за кмет ! Другите стават: ..за друга работа..
  • 30 Не стават и за чеп за зеле

    12 8 Отговор

    До коментар #15 от "глас народен":

    Твоите уж комуняги, са само за затвора. Три пъти фалират България, а сега и партията си. Голям резил !
  • 31 Бостанджия

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "ДОКО":

    Ходи в Швейцария или другаде да си купиш жилище. Тука можеш, но ти е криво, че ти са малки възможностите. Вярвам, че не си нито министър,доктор, архитект,професор, юрист.. А си селска пръчка с претенции !
  • 32 Бетонджия

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Зеления":

    Ще трябва много време за да узрееш. За сега гледкай и слушкай.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор

  • 34 Мотиката

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ядеитн":

    Ама нали ще умреш от глад и студ ако ги няма хората от провинцията. Огледай се да видиш , че кореняците се изхранват от рентиерство, а обслужващите длъжности са заети от хора от провинцията. Ти знаеш ли колко пишман Софиянци има като теб и като им кажеш на Солунска и те те питат,това в Дружба ли беше? Забрави ти едно време като чакаше автобуса на автогарата за да си идеш на село при баба и дядо . А за това, че са дошли хората в София от провинцията са виновни управниците , защото затриха бизнеса извън София. !!! Най-много пари за земеделие от субсидии са взели фирми регистрирани в София !!!

    Коментиран от #41

  • 35 123

    12 2 Отговор
    Отеснява...много мигранти! КН.ЕН,А,М,РР,ТХ,ВН...всякакви!
  • 36 Ало

    13 11 Отговор
    Всички кметове, които са управлявали София, ако бяха направили наполовината от това което направи Фандъкова, столицата ни щеше да бъде една от най хубавите в Европа. Много бързо забравихте на какво приличаше София преди Данчето да стане кмет.

    Коментиран от #54

  • 37 Гъчо

    15 2 Отговор
    Отеснява от мьекащи, нагли селяндури, иначе с много претенции...
  • 38 ауди а8

    6 4 Отговор
    аааа тя фъндъка се сетила че сме имали и частна собственост ти да видиш ама когато и е удобно и кой изобщо и говори за полулизъм тя нещо не е добре май
  • 39 факт

    12 4 Отговор
    всеки ден идват гнусни навлеци и забравят да си тръгнат! София беше уникален град преди да се довлекат селтаците
  • 40 Ооо

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "Не плачи на чужд гроб другарю/ке":

    Никой не ти е взел собствеността. Едни твои другари раздадоха площадките на блоковете за да се стоят кооперации. Същите другари си препродават държавна земя за без пари и цакат такива като мен и теб с цел печалба . Същите ние после сме потърпевши на нашата и тяхната глупост, а те си живеят на 500 кв къщи. В градовете се прави регулация и пуп. ПУП-а трябва да защитава правата на всички, не на продавачите. В момента разрастването на градовете е блокирано именно заради невъзможността на отчуждаване на територия за улици!!! Запознай се моля те. Доста често - обезщетяване със съответен парцел или пари е в полза На обществото и много други, за сметка на няколко.. в този смисъл - като се прави регулация може да се мисли за % отнемане от всички парцели за обществени нужди, а не само от някои. Така всички собственици ще се запазят и няма да има изгорели, които попадат точно в улицата и блокират всички процеси по прилагане на регулацията. Всички говорят за общество но разсъждават като вълк единак - моето си е мое, чуждото кучета го яли. Затова има такива проблеми сега!!!
  • 41 Гражданин

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Мотиката":

    Виновни сме си ние, дето ни вика селяни, да ги оставяме всички данъци да ходят в Софето и от там те да решават какво да се връща в нашите градове. Като гледам в последните години нищо умно не е излязло от там.

    Коментиран от #42

  • 42 Селянина с коллото

    5 7 Отговор

    До коментар #41 от "Гражданин":

    Какви данъци плащаш бе, стига се излагай с твоите 50-100 лв на месец данъци. Че като удариш чертата няма да стигат дори за общинската администрация по места. Данъци внасят основно фирмите. Какви фирми има в града ти освен плод-зеленчук и автомивка ???

    Коментиран от #46

  • 43 дявола

    3 4 Отговор
    Ще утеснее няма как и тези които са там няма да се сърдят че има бетон ще има иначе къде ще се заселят селянчетата като искат да няма бетон да си стоят на селооооооо там е много зелено
  • 44 Мохамед

    6 2 Отговор
    Четох повечето коментари... И си мисля , че булгаристанци са тълпа от идиоти , фабрики за лайна! Тъпо балканско
    племе, без бъдеще......

    Коментиран от #47

  • 45 Новите държавници

    6 2 Отговор
    Само София ли?Елате вижте във Варна.Между всеки два блока правени при соца се застрояват градинките.Това са новите държавници от ГЕРБ.
    Борисов щял да прочиства,че то няма толкова чували за боклука.
  • 46 TRT

    7 0 Отговор

    До коментар #42 от "Селянина с коллото":

    Имаше 2 завода и 5 фабрики. Дадоха ги на едни софийски партийни другари и те веднага ги затвориха и нарязаха всичко на скрап. Явно си малък и не ги знаеш нещата, че някога Габрово е било българския Манчестър, а Русе българската Виена, едни от най-богатите хора са били от В. Търново, Свищов, Русе, Шумен, Сливен и т.н. Карай си колото и недей мисли неща дето не са ти понятни.

  • 47 NAZI

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Мохамед":

    Мръсна резана карабина.Да ти изсъхнат ташаците дано.233
  • 48 Docenta

    3 2 Отговор
    Майчето я гонихме с камъни и се скри в белия автобус заедно с оня мишок оришарски,защото искаха заедно с доган да сложат дебелия прасчо за шеф на данс.Но това късипаметния българин не го помни
  • 49 666

    3 1 Отговор
    Да си спомним каква беше София преди!!! Без тангенти без булеварди без зеленина и с един вълк! Несъм Гербаджия но когато фактите говорят и боговете мълчят!!!
  • 50 onq s konq

    3 1 Отговор
    ЗАЩО винаги когато има спор между личност от Управляващите и някой комуняга ВИНАГИ сте на Червената страна?И ясно казва Фандъкова:Според закона ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА и ако сте забравили,ще припомня-ЗА ТОВА ГЛАСУВАХМЕ НА 10.НОЕМВРИ!Има хора които НЕ ПРАВЯТ РАЗЛИКА между "ЧАСТЕН ДВОР" и "МЕЖДУБЛОКОВО ПРОСТРАНСТВО".ЩЕ ОБЯСНЯ:Едното е Общинска собственост,другото- Частна.Конкретно между моят и съседният блок/четириетажни са/ всичко е Частна собственост С НОТАРИАЛЕН АКТ.Те си построиха гаражи,ние пък си го асфалтирахме и си паркираме колите,като всяка си има строго определено място и остават няколко паркоместа "за гости".Съседите /6 етажен блок/ притежават около 1 декар прилежаща собственост,през който МИНАВАШЕ УЛИЧКА.Организираха се,ЗАТВОРИХА УЛИЧКАТА,заградиха си мястото с ограда и го ползват за Личен паркинг.Та ЗА КАКВИ ГРАДИНКИ може да претендират разни БЕЗИМОТНИ ЛУМПЕНИ,дошли с трошките си от селата и въобразявайки си че са равни със жителите- кореняци?До им се чуди човек на наглото мислене...
  • 51 Абсолютно

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "963":

    Тия коментиращите нямат 1 квадрат реституиран парцел,така че да си гледад кравите на село!
  • 52 selko

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гневен":

    Всички кметове на управляващата партия са за разследване
    Погледнете София ,Пловдив и други по малки населени места на какво заприличаха при тяхното управление.
    Борисов се мъчи да спаси авторитета си с махането на доскорошни ортаци в разграбването на България но това няма да помогне за следващите избори.
  • 53 гощо

    0 0 Отговор
    Треее от Ръсте,но не старее да се смени на Места нЕма!
  • 54 Не е истина!

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Ало":

    Инж. Иван Иванов, като кмет на София, е направил много, много повече! И с перспектива! Ползва се и сега! Фандъкова прави морално остарели неща!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта