Last news in Fakti
14 Юли, 2019 11620

Ще избяга ли бизнесът от България?


  • Пламен Димитров Председател на КНСБ Пакетът от 9 мерки на КНСБ цели да ребалансира съотношението между преките и косвени данъци при приходите. Част от тях са необлагаем минимум, увеличаване на максималния осигурителен доход, елементи на семейно подоходно облагане и Данък „Богатство”. На европейско ниво, съотношението богати-бедни е най-високо в България, Румъния и Латвия. Следващият данък, който ние смятаме, че трябва да бъде въведен, е данъкът върху дигиталните обороти. Всички държави-членки в момента правят тези разчети. Данъкът върху дивидента също е ключов данък, който показва с колко се натоварва бизнесът – трябва да бъде увеличен на 10%” Пакетът от 9 мерки на КНСБ цели да ребалансира съотношението между преките и косвени данъци при приходите. Част от тях са необлагаем минимум, увеличаване на максималния осигурителен доход, елементи на семейно подоходно облагане и Данък „Богатство”. На европейско ниво, съотношението богати-бедни е най-високо в България, Румъния и Латвия. Следващият данък, който ние смятаме, че трябва да бъде въведен, е данъкът върху дигиталните обороти. Всички държави-членки в момента правят тези разчети. Данъкът върху дивидента също е ключов данък, който показва с колко се натоварва бизнесът – трябва да бъде увеличен на 10%”
  • Красимир Дачев Бизнесмен Данък „Дивидент” ще стане не 10, а 15 %, защото веднъж се облага с 10%, а след това с още 5%. Тази дъвка се вади през годините, последният път беше през 1998 г., когато Данък общ доход беше 42,5%, а събираемостта беше 35%. Само за справка, днес събираемостта е около 90%. Плоският данък, съвсем не е плосък, защото аз, ако изкарам 100 лв., ще платя 10 лв. Това е доходен данък, той може да бъде обложен и да бъде администриран от общините, те нямат капацитет. Данък „Богатство” ще бъде сложен за събиране заради липсата на електронно правителство и изостаналата дигитализация на общините. При увеличаване на данъците, бизнесът ще мигрира от България, а средната класа ще бъде ощетена.

    112 гласа
    13%
    87%
    741 гласа

Коментари

  • 1 За дивидентите

    73 4 Отговор
    Данък върху дивиденти плащат само физическите лица, но платеца е фирмата( приспада им се от дивидента). При съдружници юридически лица, данък върху дивидентите няма. А защо е така? Случайно ли е? Колкото до синдикатите, те отдавна са компрометирана институция. Никой не им вярва.
  • 2 372

    68 3 Отговор
    Елате, инвестирайте, работете. Като поизкарате пари, ние ще вземем колкото преценим от тях и ще ги преразпределим за "общото благо", по до болка познатия и изстрадван от всички 7 милиона българи механизъм.
  • 3 ???

    23 20 Отговор
    Дачев, а нещо друго за дъвкане да искаш?

    Коментиран от #11

  • 4 гошко

    43 2 Отговор
    Той вече избяга който не фалира
  • 5 Димитър

    39 2 Отговор
    Той избяга отдавна!
  • 6 Карл Май

    38 23 Отговор
    Най-добршят капиталист е мъртвия капиталист!

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 Пламен

    25 1 Отговор
    Защо да вдигаме данъците? Да ПРОДЪЛЖАВАМЕ да теглим по 400млн. заем на тримесечие. Тя така и така нашата територия не я дават на комшиите, накрая ще се разпредели между банките. Той "бизнеса", поради липсата на активно потребяващо население, се отказва да е такъв и сам... И не отива никаде, пуска кепенците, отдава под наем и си живее живота. Ясно е, че на "бизнеса" челядта се подвизава в странство.
  • 9 гого

    40 3 Отговор
    КНСБ цастни бандюги с държавен статут, висят на шиата на работника до смърт.
  • 10 Георги

    46 2 Отговор
    Пламенчо,ти си синдикат в България!Стига с тези изтъркани фрази,стига си подлугарствал,да даваш акъл!Колко човека върна на работа,които бяха буквално изгонени от работа и бяха членове на КНСБ?Кой ще ти удържи на тебе данък,,Богатство"-стига си се плюнчил,ами виж още колко млади хора ще избягат от България,заради такива като теб!!!
  • 11 Бай Шиле

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "???":

    И за какво конкретно го плюеш Дачев? Огледай калинките на Борисов.
  • 12 Стефан

    29 2 Отговор
    Алооооо, синдиката, приоритет на са ти данъците, а ЗАПЛАТИТЕ на хората, направи справка / АКО МОЖЕШ / колко фирми осигуряват на минимална заплата и дават пари под масата и ще има пари за пенсии и заплати, данъчното осигуряване е проблем на властта.
  • 13 Българин

    39 0 Отговор
    Боклуци стига с тия данъци.Увеличете заплатите.
  • 14 ИВАН

    26 6 Отговор
    Преди имаше необлагаем минимум - за бедните, сега и бедните плащат данък, винетката е еднаква за всички - независимо колко караш ... да взимат данъци от богатите дето не си знаят парите
  • 15 Ааа

    34 3 Отговор
    А бе тоя от КНСБ преди да дава акъл кои данък да се вдигне или обложки, да вземе да си направи една фирма да наеме персонал за изкара някакви пари да му съберат данъците по сегашния ред и чак тогава ще има ПРАВО да говори- СМЕШНИК.
  • 16 Фактолог

    18 3 Отговор
    Бизнесът няма да избяга. Все едно Цецо да избяга?!? Че тук за него е Рай – дом с файтон да се разхожда, асансьор го качва, пасалму стени му пеят... Само младите бягат, защо ли???
  • 17 kyky

    19 4 Отговор
    че кога е имало бизнес в България, че и да бяга???

    аа, говорим за изедниците дето не инвестират, крият данъци и искат да им работят балами за без пари ли
  • 18 gradski

    19 1 Отговор
    Популист синдикалист. Трудов стаж нула. Само глупости са му главата.
  • 19 И ПРЕЗ КОМУНИЗМА БЕШЕ ТАКА

    14 4 Отговор
    ДАНО ВСЯКАКЪВ ЕКСПЛОАТАТОРСКИ И РОБОВЛАДЕЛЧЕСКИ БИЗНЕС ИЗБЯГАТ БЕЗВЪЗВРАТНО ОТ ТУК!!! ДАНО ! КОГАТО ИМАТЕ БИЗНЕС - ПЕЧЕЛИ И РАБОТНИКА . ЩОМ ТОЙ НЕ ПЕЧЕЛИ Е РОБСКА ЕКСПЛОАТАЦИЯ . ВЪН ТАКЪВ РОБОВЛАДЕЛЧЕСКИ БИЗНЕС ! РАБОТЕЩИ БЕДНИ . . . . ! !
  • 20 потребител

    5 8 Отговор
    Познайте кой по ред ще е Красимир Дачев при нов Народен съд?

    Коментиран от #21

  • 21 Пламен

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "потребител":

    Краската Дачев, в интервюто при Ганиела как я харзулна, като коментира осигуровките и заплатите. Ама тя нали е руса кукла, и двамата са верни на партията, че карай.
  • 22 Гостът

    20 1 Отговор
    В България бизнес няма има картели и монополи създадени от управляващата ни мафия.Както има коментар по горе бизнеса отдавна се изнесе от БГ.
  • 23 ДДС

    6 0 Отговор
    вдигнете тавана за регистрация по ДДС и приходите от малки фирми ще се повишат.
  • 24 1 от малкото последни данъкоплатци

    21 1 Отговор
    Ако продължават да ме доят с данъци, такси и инфлация, просто ще ида да плащам данъци някъде другаде. Може да са по-високи, но поне има реална полза от тях, а няма да се източват.
  • 25 боцмана

    7 0 Отговор
    Как нещо което го няма , може да избяга?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор

  • 27 Чочо

    10 1 Отговор
    Данък трябва да се плаща когато има държава и тя помага на бизнеса без да пречи което в БГ не е така . Тук данъчните са рекетьори и изнудвачи и въобще не е вярно че данъците са малки защото като прибавиш и данък корупция те унищожават ето затова няма бизнес в милата ни татковина. Когато преминем на лицензи ще бъде друго като в повечето страни дотогава да духат супата и да чакат инвеститори обаче не им изнася защото с лицензен данък се ликвидира 90%от корупцията.

  • 28 Вирусолог

    6 0 Отговор
    Тези паразити от синдикатите само рушат пазарната икономикалТо колко хора останаха да правят бизнес и гледат да ги унищожат.А тоя Пламен Димитров е най-големия дървеняк-иначе обикаля света с круизни кора а се бори за социална справедливост.Парите идват от бизнеса,не от нископроизводителния труд.А данък дивидент реално е 15% защото фирмата е обложена с 10% печалба и после като я разпредели с още 5%-все за нейна сметка.
  • 29 Libre comme air

    7 0 Отговор
    Дребният и семеен бизнес масово фалира смачкан от калпави закони и убийствени лихви на банките.. и всичко бяга на Запад защото дори и най нискоквалифицирания труд там се праща 8 пъти повече..
  • 30 1111

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "texas":

    ... and gypsies !
  • 31 Хан Крум

    0 0 Отговор
    В бълхария ще останат само КЮРДИ от Столипиново ,ФакултетУ и от цялата страна гета.Кой инвеститор и предприемач иска да работи с аборигени.Пресен пример на ФОЛЦВАГЕН ,предпочете Турция ,пред "Европейска"Бълхария.От една страна без грамотни примата от без хабер ни политици.ТАШАКЛЪРЪ СМЕ

    Коментиран от #35

  • 32 Баба Цола

    1 2 Отговор
    Дачев, като не ти отърва се махай бе брат. Никой не те държи насила.
  • 33 Шмъркан

    1 1 Отговор
    Дачев хайде спри с бЕлото, че много започва да ти личи.
  • 34 име на гост

    1 0 Отговор
    Някой заблуждава ли се ,че в България някога ще има сериозни чужди инвестиции?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта