24 Юли, 2019 8484

Възможно ли е да работим 4 дни


  • Петър Петев управител на фирма Когато хората почиват повече, в работното време са по-мобилизирани, по-оптимизирани и обемът работа, който се свършва за 5 дни, би могъл да бъде свършен за 4 дни при такава мобилизация. Препоръчвам на всеки работодател да направи този експеримент и сам да вземе решение дали е успешен за неговата фирма.
  • Васил Велев АИКБ Невъзможно е машините да спрат да работят. Това означава, че трябва да се намерят нови хора, а хора за работа няма. Това е причината и да няма безработица. Въвеждането на 4-дневна работна седмица може да се приложи за някои консултантски фирми, които могат да си позволят да работят вкъщи. Нали не може да си представите, че полицията ще ни охранява само 4 дни?

    653 гласа
    79%
    21%
    164 гласа

Коментари

  • 1 Русенец

    65 49 Отговор
    Адвокат Петев е явно безкрайно корумпиран и некомпетентен, покрай Консултанската си фирма източваща еврофондове. Ако той може да краде за 4 дни и да живее в охолство и разкош, то нормалните хора и 7 дни да работят по 24ч., пак няма да имат неговия стандарт !
  • 2 Гнида

    117 7 Отговор
    От едно време слушам как ще си направите машините с дистанционно и ще изгоните работниците .... А хора за работа има , но искат парички ... А на вас работодателита не ви се дават ... Дори в кадри не инвестирате ... А сега с ваште камъни , по ваште глави !
  • 3 плевен

    30 23 Отговор
    И на мен ми се работи четири дена. Даже три. Даже... Но ако искаме да видим резултата, трябва да си сверим часовника с икономиките, които вървят нагоре- азиатските. По колко работят те. Искам да работя в Европа", ми каза със завист, преди години китайски инженер, работещ в щатите.
  • 4 бравос

    25 34 Отговор
    От много работа затова сме на този хал. Необразован и мързелив народ сме ... да закриваме държавата!

    Коментиран от #38

  • 5 МАНАФА

    74 11 Отговор
    4 ДЕНА МОГАТ ДА РАБОТЯТ САМО ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ. ТЕ ИЗОПЩО ДА НЕ РАБОТЯТ ПАК НЯМА ДА СЕ УСЕТИ.
  • 6 Безработен

    31 7 Отговор
    По-добре безделници отколото без празници!

  • 7 РАБОТОДАТЕЛ

    43 5 Отговор
    В ЕДНО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ РЕШИЛИ ДА РАБОТЯТ САМО В СРЯДА И ГО СЪОБЩИЛИ НА ЧИНОВНИЦИТЕ.ТОГАВА ЕДИН ОТ ТЯХ ПОПИТАЛ "ВСЯКА СРЯДА ЛИ ЩЕ СЕ РАБОТИ".
  • 8 Гост

    53 5 Отговор
    "Нали не може да си представите, че полицията ще ни охранява само 4 дни?" Доволно тъпо изказване, може да се бори за приза за "най-тъпото"! Не важно колко дни работиш, а с каква ефективност работиш! Ако ти дам един сърп и те накарам да жънеш по 24/7, дали резултатът от работата ти ще се доближи макар и до половината срещу комбайн?!

    Коментиран от #26

  • 9 mg11234

    61 3 Отговор
    Тоя па Велев какъв довод е изтъкнал - как полицията ще ни пази само 4 дни?! Ами то не пречи и полицаите да работят по 4 дни в седмицата и да си въртят смените в събота и неделя. Както и всички останали професии.
    Ама как да мислиш като имаш тиква вместо глава!
  • 10 Приятел

    33 2 Отговор
    Добър ден. Добре се е изказал г-н Петев, какъвто и да е. Наистина хората, когато имат повече време за почивка са по-мотивирани после да си свършат работата и по-малко се ослушват, докато работят. В чужбина на някой места работните часове са по-малко, другаде, работят 4 дни и това не им е попречило. Да не сме чужбина, но виждаме, че действа, може да действа и при Нас. Аз също лично, когато съм си починал повече после имам още по-голямо желание да свърша още повече работа за по-малък период. Хубав и успешен ден желая.
  • 11 фппэф

    26 6 Отговор
    полицаите са на смени...в такъв случай изречението за 4 дни пазене е меко казано глупаво...Но целта на 4 дневна работна седмица е: ВДИГАНЕ НА ВЪЗРАСТА ЗА ПЕНСИЯ ОТ 65 НА 70 ГОДИНИ...ТОВА СЕ ПРЕМЪЛЧАВА...В ТОЗИ СЛУЧАЙ ПОЧТИ НЯМА ДА ИМА ПЕНСИОНЕРИ..АКО ИМА ТАКЪВ ЧОВЕК ДО 1..2 ГОДИНИ СЛЕД ПЕНСИЯТА НЯМА ДА Е ЖИВ ВЕЧЕ...ТА ТОВА Е ИДЕЯТА НА 4 ДН. РАБОТНА СЕДМИЦА
  • 12 Гошо

    20 3 Отговор
    Ако трябва да бъдем честни, няма универсално решение. Отговорът на въпроса зависи от типа бизнес, организацията в него, както и от самия работник. Може 4-дневна работна седмица да се окаже по-добър вариант, може и да не се окаже. Трябват повече емпирични данни по въпроса.
  • 13 гост

    0 14 Отговор
    Див популизъм,даже в германия имат само 2 четири работни седмици,а не 4.
  • 14 Работник

    8 7 Отговор
    Може да се въведе 10 часов работен ден или 9 часов и да се работи четири дни, така хем производителността ще е по голяма хем хората ще почиват повече. За мен дали ще работя още два часа повече няма значение щом ще почивам един ден отгоре. Там където се изисква тежък физ. труд може да се организират повече почивки по време на работа. А в държавната администрация съсвсем спокойно може да има дежурни служители по време на почивния ден.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 цвцв

    15 3 Отговор
    за велев е невъзможно защото плащат по карти минималната а другата част от заплатата на ръка както прави ТОП-МЕН гадове
  • 17 Геле от Бусманци

    22 4 Отговор
    Проблемът е сериозен... Трудещите се отдавна трябваше да си извоюват четиридневна работна седмица , но синдикатите никакви ги няма. И без това заплащането е ниско..Тридесет години вече работещите по света губят от липсата на съревнованието между двете системи , от което работещите по целия свят печелеха...И като сложим и фактора "синдикати" , които са всъщност едни псевдосиндикати, работещите са съвсем незащитени...На практика имат едни голи декларирани на книга права и нищо повече, малко се различава ситуацията например от робството...пак сме си заробени - за работното място, при съответното началство и от нас нищо не зависи, в ситуация на подчинение...
  • 18 Гост

    4 2 Отговор
    КОЙ ЩЕ ПЛАЩА И КОЛКО ?
  • 19 Пешо

    23 5 Отговор
    Защо ли имам такива антипатии към този Велев?!?...Този май ако имаше начин би ни закрепостил 7 дни в седмицата , 24 часа в денонощието и такса по 100 лв. на ден за правото да му работим...Е - те тогава ще е доволен, ако не измисли и нещо отгоре, за което не се сещам, просто защото нямам неговото уродливо мислене
  • 20 Ядеитн

    6 9 Отговор
    При мене са работи 6 от 7. Нема делник, нема празник. Па га сме в кампания и 7 от 7. Саде зимата има по-малко работа, ама я ги пускам на борсата.
  • 21 Ядеитн

    8 11 Отговор
    Сам Господ го е рекъл да са бачка 6 деня от 7. И при мене е така. Па я сур бюлюк годин сам бачкал и 7 от 7.
  • 22 маринов

    25 1 Отговор
    а сега полицията ни охранява 5 дни,така ли?Смешник

    Коментиран от #30

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор

  • 24 Коко

    3 1 Отговор
    Възможно е ама не тук.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор

  • 26 Сравнението ти е

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    некоректно,не може да сравняваш човек с машина. Може да сравняваш две машини от едни и същи клас,или двама човека,един мързел и един работяга.Ама то до този извод да стигнеш се иска поне малко акъл.

    Коментиран от #37

  • 27 Цар Вул

    5 7 Отговор
    Има едно сказание казано от малкия ми брат/свето му име:Един циганин копае един кладенец за десет дни!!Давам ти десет циганина и до довечера искам кладенеца да е изкопан и да пия вода!! Та т,ва е братчета,който иска да се натиска за такава работа,но......питате ли се к,ва заплата ще получавате!!Този адвокат хептен е изперкал!!Тези/български/работодатели само това чакат!!Хем по малко ще плащат,хем и по малки осигуровки и по късно пенсиониране/извинявам се на господина за плагиатството/!!Т,ва е като тоягата и моркова за заека!!Завързан за тоягата и е поднесен под носа на заека,който се мъчи ,но.....все не го достига!!!Стига сте ни правили на олигофрени!!За ваше/не заслужавате голямо В/ съжаление-НЕ СМЕ!!Аз съм пенсионер вече и ми дреме на сайдера,но тези след мене да си направят сметката..защото........"за е.ано дупе цяр няма"или има но..."повторение му е майката"!!!!!!На печелившите честито!!За останалите по един по з.рав!КАЗАХ!!!!!
  • 28 трайчо

    8 2 Отговор
    АЗ ПРЕДЛАГАМ НА ТОЯ ПОЗЬОР ДА НАПРАВИ ПОЧИВНИ 5 РАБОТНИ ДНИ А ДВА ДА БЪДАТ РАБОТНИ! ТОЯ Е АРТИСТ ОТ КЛАСА!!!!!!
  • 29 Антонн

    10 3 Отговор
    За тези заплати в БГ и 4-ри дни са много.
  • 30 666

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "маринов":

    за нашата полиция и 1/2 ден е достатъчен да ни пази
  • 31 Икономист

    10 1 Отговор
    Естествено, че може да се работи 4 дни в седмицата. Много международни фирми с центрове за изнесени споделени услуги (които пролетариата от БСП удобно класифицира като телефонисти от завист, простотия и неграмосност), където има т.нар. хоум офис. Един, два или повече дни се работи от вкъщи. Като никой не прави мониторинг на работно време, почивки и прочие. Дали фалират тези компании като IBM, HP, Coca Cola, Xerox и т.н., както тоя синдикален- да не се бърка със синодален- Ганьо пишман икономист твърди?
  • 32 дявола

    4 6 Отговор
    Защо пак 4 по-добре 2 а заплатата да е за 7 много мързелив народ станахме няма хора които да работят ,всеки става търговец ,измамник далавераджия и др. не не и честен и почтен работник за това нямаме икономика
  • 33 Джеки

    4 2 Отговор
    Предлагам следното:
    Понеделник-почивка след уикенда
    Вторник-подготовка за срядата
    Сряда-бачкане
    Четвъртък-почивка след бачкането
    Петък-подготовка за събота и неделя
  • 34 hienata

    14 2 Отговор
    Само да попитам,знаете ли колко часа е работнта седмица във Франция , Белгия, Люксембург? (Велев знае, но не му изнася) - максимум 35часа, всичко над тези часове - овъртайм. Ако някой е ходил скоро (или не много скоро) във Виена, знае че след 18часа нищо не работи (само някои заведения и то до 22-23часа) Не съм видял наплив от австрийци,французи и др. да бягат към нас, защото видиш ли всичко работи денонощно. Престъпността със сигурност е по- ниска от нашата, а полицията си работи нормално и при 35 часа седмично. Та, Василев, айде у лево с тия маабети. И ние сме видели това онова.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор


  • 36 666

    1 2 Отговор
    Аз предлагам да забраним ракията!!!
  • 37 Пеп

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Сравнението ти е":

    От камарата на бизнеса в България обаче точно така сравняват. Един от основните фактори за повишаване на производителността е автоматизацията. А инвестициите в автоматизация са задължение на самият бизнес.
  • 38 Петър Ив

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "бравос":

    Не е вярно. Компаниите не умеят да си назначават управленски кадри, а пък после им били виновни работниците. А, и кадърни хора за работа има, ама за 600EUR работят е други фирми. Затова някои фирми дърпат яко напред, а техни конкуренти им дишат прахта и шефчетата все търсят причините извън себе си.

    Коментиран от #39

  • 39 Умен

    2 3 Отговор

    До коментар #38 от "Петър Ив":

    И най-добрият управленски кадър не може да постигне нищо с работници, които чеп за зеле не стават! Нивото на посредственост сред работниците е покъртително! А заплатите са ниски, защото такава им е квалификацията и работата, която вършат.
  • 40 Един

    1 1 Отговор
    "Е, сваку среду ли тако върло ке ратиме?"

    "Е , всяка сряда ли така усърдно ще работим?"
  • 41 Янко Сакъзов Junior

    2 1 Отговор
    Що няма хора за работа бе Васко Велев?
    Защото измекяри като теб са т.нар. "бизнес". Хората дето са на ангария свършват и се пенсионират. Ще вдигате заплатите и ще ревете, колелото се обръща!!!
  • 42 безпартиен

    2 0 Отговор
    Намаляването на работните дни може да задоволява единствено тези които взимат заплата от държавен или общински бюджети!Те не са малко и дали ще работят 5 или 4 дни -все едно!
  • 43 Началник

    4 0 Отговор
    Не си хабете нервите напразно. Преди много години на запад, когато се е работило по 12 до 18 часа хората са си извоювали 8 часовият работен ден с ежедневни стачки и протести и това не се е случило от днес за утре. Така, че в България няма никакъв шанс да се случи това с 4 дневната работна седмица.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта