Last news in Fakti
22 Март, 2022 12306

Ще оцелее ли ЕС без руските нефт и газ?


  • Александър Новак вицепремиер на Русия Цените на петрола на световните пазари могат да достигнат 300 долара за барел, ако Западът спре да купува руски петрол. Това обаче е малко вероятно да се случи в близко бъдеще. Засега е невъзможно Европа да се откаже от руския газ. За в бъдеще могат да обявяват каквото си искат, но да се заместят сега руските петрол и газ просто не е възможно. В краен случай ние ще пренасочим доставките към азиатските пазари, които растат по-бързо от световните. Това са добри пазари.
  • Урсула фон дер Лайен председател на ЕК Европейският съюз е твърде зависим от руските изкопаеми горива и трябва да се измъкне от тази зависимост по начин, който да не нарани твърде много собствената му икономика, защото това е най-силният лост, който имаме срещу Путин и неговата война. ЕС ще поиска от Съединените щати повече втечнен природен газ, за да се диверсифицира от руското синьо гориво. Блокът ще има достатъчно запаси от газ, за ​​да издържи през следващата зима дори ако Русия намали своя износ на суровината.

    1361 гласа
    77%
    23%
    391 гласа

Коментари

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор

  • 2 честен ционист

    149 33 Отговор
    ЕС ще оцелее, но ще бъде силно редуциран до около 40 млн бели.

    Коментиран от #18, #44

  • 3 Читател

    269 26 Отговор
    Ще излезем от "зависимостта" от Русия, за да "влезем" в по-голяма зависимост от САЩ. А те доволно потриват ръце :) Една от целите им ще е ОК. А цените на газа - ще гонят Луната. А САЩ ще обясняват "Е ми, това е пазара... това са цените" :)

    Коментиран от #52, #68

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Джукаран

    66 8 Отговор
    А дано,ама надали.

    Коментиран от #73, #77

  • 6 Българин

    202 12 Отговор
    За оцеляване ще оцелеем, но животът не е само оцеляване. Въпросът е какво и колко ще ни струва това оцеляване и струва ли си да сме страна в този конфликт.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 ФЕН

    25 100 Отговор
    Борбата е за това десетилетие! Идва нова енергийна епоха и всички с страни с изкопаеми горива правят всякакви глупости сама и само да продадат на висока цена ресурса си .....Факт е че големите петролни компании инвестират милиарди в проекти за нова енергия...... След 2030г.само изостаналите и бедни страни ще ползват петрол и газ на тубии бутилки

    Коментиран от #22

  • 9 мучо

    48 10 Отговор
    това не може да стане от днес за утре.......
  • 10 1234

    155 12 Отговор
    ЗАместваме едната зависимост с друга- гениално ! Никой от продажния европейски съюз не мисли, за обикновенния гражданин. Обслужват имперски, глобалистични интереси. НЕ на глобализма с единен център САЩ !!!
  • 11 Дългият

    103 7 Отговор
    Вече не обсъждат развитието и просперитета на ЕС.
  • 12 БЕЗУМИЕ

    117 9 Отговор
    ЗАРАДИ
    ФАШИЗИРАНИ БАНДЕРОВЦИ ДА ПОГУБИШ ЕС ???
  • 13 7777777

    100 5 Отговор
    А НИЕ КАК ЩЕ ОЦЕЛЕЕМ ? ФАЛИРАМЕ ЗА 1 МЕСЕЦ !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 1520

    94 6 Отговор
    урсула идва от урсуз което значи лош човек така че правете си изводите ни се води ни се кара

    Коментиран от #79

  • 16 BUDITEL

    160 9 Отговор
    ...колко е зъл, злодея Путин ? Ами не е по зъл от злодея Зеленски, БайДън, Урсула и цялата клика която денонощно заклеймява Русия. Ето , днес Германия обяви че ще вземе 200 милиарда заем за армията си. От къде ще ги вземе? Кой ще ги връща? Значи когато Сащ каже че извършва военни операции в Корея, Виетнам, Авганистан, Ирак, Сирия, Сърбия......може . Те не водят войни. А Русия е агресор. Хайде замислете се какво реално се случва бе хора.
  • 17 дявола

    104 5 Отговор
    Тези санкции срещу Русия се плануват от поне 15г и сега нажижиха желязото до запалване на огън от който да се възползват дадени хора и групировки които са получили големи рушвети

    Коментиран от #21

  • 18 наблюдател

    9 68 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    до 2 за европа не си познал -но русия -тя ще бъде разредена от християнско население и с 30 милиона мюсюлмани които са сега ще станат 40 милиона в русия

    Коментиран от #28

  • 19 Тото 1 и Тото 2

    56 3 Отговор
    Това смяна на едно с друго робство ли значи ?
  • 20 Митко

    17 57 Отговор
    Ами защо не си пренасочат доставките тогава към азиатските пазари!?Нали са бързо развиващи се!?Или го правят защото видите ли са много състрадателни и не им трябват пари!А народа им като нашия ,беден,гладен и най-вече страхлив.Страна с такива ресурси,а беден народ,вместо да е номер едно.А върхушката им тъне в разкош на ента степен!ПОЗОР

    Коментиран от #30, #36

  • 21 BUDITEL

    86 6 Отговор

    До коментар #17 от "дявола":

    А най-големият страх на САЩ е , след Елцин, обединена Европа да приеме Русия и Беларус . Е тогава САЩ ще го яде напукан. За това драпат всеки ден да оплюват Русия и да убеждават Европа и света да прави същото. Страх е сковал американците , че изтърват световното лидерство и ще си изядат топките от яд....
  • 22 Охладител

    52 5 Отговор

    До коментар #8 от "ФЕН":

    Голям оптимист си! Новата енергия от фантастичните романи ли я прочете или ще ходиш с мъск на марс?
  • 23 любител

    58 3 Отговор
    урсуске фондерлайнян нещо си в грешка. но явно това фон пред името ти ти дава повод за гордост и явно са наследени народни парици за това не ти пука че обикновенните хорица в европа ще отнесът всичките негативи и мизерия заради такива като теб.
  • 24 симо

    4 53 Отговор
    аман от русофили

    Коментиран от #33, #61

  • 25 ИВАН

    66 3 Отговор
    Заради такива като тая, бедните ще стават все по бедни и богатите - все по богати .... планета зарината от боклуци в които се ровят разни робски създания приличащи на човеци и няколко райски кътчета, запазени само за рептили като тази отврат
  • 26 георги

    6 61 Отговор
    Фактиии, кога най-после ще вземете мерки срещу руските тролове в сайта, както правят всички уважаващи себе си медии????

    Коментиран от #41, #74

  • 27 Иван Василев

    6 47 Отговор
    А ще оцелее ли Расия след извършените военни престъпления и наложените и санкции? След загубите на жива сила и военна техника от смелия Украински народ? То нафта продават и други държави, ама технологиите идват само от едно място!

    Коментиран от #29

  • 28 хсплескан

    40 4 Отговор

    До коментар #18 от "наблюдател":

    Коя страна е най-големия износител на пшеница в света? Коя страна е най-големият износител на торове в света, около 2/3 от световното производство? Коя страна е най-големият износител на олио и слънчоглед в света?
    Ще ти подскажа - не е сащ и не е от ЕС! Изнасят и дървесина, както и най-големият производител на никел за батерии. Не на никел изобщо, а конкретно на този за батерии. Дали имат от какво да се притесняват ако спре газта и нефта? А пластмаси? Не я мисли русия, да се оправят. Ние къде сме? Като ни натресат по-скъпи газ и ток и бензин? За следващите 5 години ще съсипят ЕС, а Китай ще ползва евтини ресурси. Колкото си иска.. дали няма да си ни превземе икономически? не трябва да я тласкат в ръцете на китай, не е добре за нас.
  • 29 лицемерко

    43 4 Отговор

    До коментар #27 от "Иван Василев":

    Значи вие господине нямате против нацизма и разработването на биологични оръжия, в страна, която е по-корумпирана дори от нас? Странно явление да се радвате на нацистите и да подкрепяте да ви тровят с всякакви знайни и незнайни болести.
    Интересно дали така бихте се изразили и за децата на Йемен, които ежедневно са бомбардирани в момента от една друга "демократична държава"? Че дори използват и химически оръжия срещу тях? Или това е друга работа?

    Коментиран от #82

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор

  • 31 Илко Павлов

    4 47 Отговор
    Задължително да се спре купуването на Руски газ и нефт и продукти,иначе ще има още много войни,додето е жив кръволока детеубиец Путин!!!

    Коментиран от #34, #42, #43

  • 32 геноцид

    29 2 Отговор
    26 % към момента за урсулА , интересно ми е тези ли 26 % ни натресоха кирчо и кикирчо ..........
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор

  • 34 любител

    8 2 Отговор

    До коментар #31 от "Илко Павлов":

    браво отявлено герберче. хахаха
  • 35 Иванов

    23 2 Отговор
    Урсула фон дер Лайен по професия е гинеколог. И сега за нея големият въпрос е откъде да извади плода на неправилно забременялата бабичка Европа. Всички й казваха на бабата оттам да не пробва, защото отзад и Секцио не правят, ама уви. Е сега Урсула фон дер Лайен се чуди да го вади ли или да го вкара по-навътре.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор

  • 38 Иванов

    25 2 Отговор
    На Зеленски и на Урсулата паметник ще им издигнат пред Газпром, че то и пред Роснефт. Толкова пари не са виждали. По-важното е, че има вероятност Русия да закрие ЦБ и да направи Държавна Банка, която да не е под юрисдикцията и пряката зависимост на МВФ, или да пусне в обръщение държавна(златна) рубла, която да не се интересува от котировки на борсите и борсови машинации, преводен валутен курс и т.н. и да има реална стойност, отражение на вътрешните икономически показатели. Или и двете наведнъж. Към такова решение я тика Европата. Русия, руският мечок, ще си "върже гащите", но ще смъкне гащичките на Европа, а след това знаем какво следва. Слушам какво приказват украинските медии и какво документално показват от Русия. Ако някой не е разбрал, армията на Украйна в момента е разположена в Подмосковието, непосредствено до Истринското водохранилище и се готви да марширува на Червеният площад. В същото време специалните сили на Русия са затворили и третото обкръжение. Това в Мариупол вече е раздробило на части укрите в котела и ги унищожава планомерно. В Харков всички боеприпаси вече на свършване, укрите вече не стрелят с ракети и тежки оръдия, всичко приключи. В столицата Киев сраженията са вече в предградията, а Президента на Чечения, Рамзан Кадиров е разположил чеченския батальон(Северната Чеченска армия, да не дава Господ) на 7км. от Киев. Видях го как се моли на Аллах с бойците си. Те ще "ловят глави", тоест чеченците ще изпълняват полицейски функции в Киев.

    Коментиран от #53

  • 39 Иванов

    8 4 Отговор
    Владимир 1-ви, император на вся Русь,отправи ултиматум на Европа. От там пренебрегнаха това, а сега Русия прилага изпълнението му. Искам да питам тука някой знае ли какво ще последва връщането на Украйна в Руска орбита? А това вече се очертава като реален резултат. Но какво следва, май са на ред Латвия Литва и Естония? Дали ще ги принудят да спазят съюзния договор, с който е основан СССР и който са го нарушили при напускането? Което е, може би, по-добре за тях. Или ще ги принудят към приятелство и добросъседство в рамките на един икономически блок? Все пак в динамично и трагично време живеем.
  • 40 Голиат х..

    2 3 Отговор
    През крив макарон
  • 41 Niknay

    21 1 Отговор

    До коментар #26 от "георги":

    За това което призоваваш бате му се казва Цензура ! Когато в медийната среда се допуска само едно мнение и само една истина това не е нито мнение нито истина - духът на Гьобелс е жив .....

    Коментиран от #75

  • 42 Русия

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Илко Павлов":

    Джендер
  • 43 Има

    9 1 Отговор

    До коментар #31 от "Илко Павлов":

    едни заведения, магазини, имат един кръст по витрините. Та там продават различни неща, които ще ти помогнат да ткажеш гъбите или тежките наркотици, на които явно си. Ма нищо де, хан Аспарух е украинец, чист ариец е бил, рус синеок, право викинг. страхотни сте.
  • 44 Бат Мишо

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Пък Индия договори и купува 360 000 барела петрол дневно от Русия и сега абсъжда да инвестира в рос нефт

    Коментиран от #45

  • 45 Бат Мишо

    16 3 Отговор

    До коментар #44 от "Бат Мишо":

    Ся индусите ще си жулят Татите с бензин на жълти стотинки пък ний щото сме тарикати с запада ще яздим конекато в 17 век щото на тес цени на тока електричките идват по скъпи
    Единствената утеха е че ще продължи кратко щото загрижения за нас запад за 2 5 год ни е намалил от 9 на 5 милиона - още 25 години евроатлантизъм и ни бензин ни коне ще ни трябват - и ще си доизкопаят златото ни на спокойствие без да дават стотинките концесия дет дават сега и ще си изхвърлят боклуците без да се крият като сега - затуй бързат да ни хвърлят срещу русия преди да сме доизпукали да им послужим за мишени
  • 46 Бат Мишо

    7 5 Отговор
    А работата дет вършим ще им я вършат украинците дет докарват тука - за половината заплата дет искаме ние хранейки ги и лекувайки ги с квото ние сме заделяли за старини - зер зако са ни като изчезнем нека поне ги ползват укрофашаги

    Коментиран от #47

  • 47 Бат Мишо

    10 3 Отговор

    До коментар #46 от "Бат Мишо":

    Пък Саудитска арабия подписа Китай да и плаща в юани петрола и да не ползват вече долара за разплащане

    Коментиран от #48

  • 48 Бат Мишо

    9 4 Отговор

    До коментар #47 от "Бат Мишо":

    Пък в 2 миларден китай потреблението на петрол всяка година расте с толкова колкото е цялото тотално 300 милионно европейско потребление

    Коментиран от #49

  • 49 Бат Мишо

    7 2 Отговор

    До коментар #48 от "Бат Мишо":

    Тъй че ве бих си блъскал главата за Путин на кой ще си продава петрола и газа ако живея в евросъюза кът си самоотрежа клона и си спра доставките от русия ми директно ще тръгна да си търся каруца и самар и седло за да ида догодина на работа и да си изора нивата щото тряя да ям е ще ям повечко боб щото и да я наторя
  • 50 Бат Мишо

    8 2 Отговор
    Пък изчисленията на заснетия кинжал - от преминавато до ударната вълна показват че анимацията се движи с над 5 маха на височина 1400 метра ПРЕДИ ДА ВКЛЮЧИ последния си двигател ускоряващ я в финалния етап преди удара за да я направи по неуязвима - не че и с 5 маха има нещо в НАТО да я засече ма за каждъй случай са и го турили да я доразмаха на финала- изчисленията по видеото са относителни - време от поява до скриване зад хоризонта 4. 4 секунди и ударната вълна от звуковата бариера се чува 5 секунди след скриване от хоризонта - другото е проста математика

    Коментиран от #80

  • 51 Бат Мишо

    7 1 Отговор
    Накратко КИНЖАЛ може да затапи всеки силоз за наземно базиране МНОГО преди да изстреля - за бавни мишени като самолетоносачи и кораби екипажите им може да им викат спокойно клуб утоплениками -клуб на удавниците
    след като даже Брамос не могат да свалят с неговите 2 маха
  • 52 Sts

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Читател":

    Затова требва да бегаме от ЕС-а.
  • 53 Бат Мишо

    9 1 Отговор

    До коментар #38 от "Иванов":

    Прав си пич - Русия няма никакъв проблем да премине в разплащания с злато притежавайки една осма от световните залежи на злато - проблема да мине на златна рубла е никакъв - с изути гащи ще се окажем ние пуделите потребители без собствени производства и износ и армии- въобще не обсъждам бойни действия - откъде гориво за танкове и самолети КЪДЕТО ВОЕННОВРЕМЕННИЯ РАЗХОД СЕ УПЕТОРЯВА -
    1 кара се на тежки форсажи
    и 2 ро от 5 цистерни дет пращаш на фронта 3 изгарят преди да стигнат до резервоарите на машините - коя по пътя коя на гарата коя в склада ГСМ - коят дет я набара вражеския прехващач ву саве - накратко ако си учил стратегия военен знаеш - ако в мирно време Т 55 смяташ разход 225 на 100 на война му отделяш 1500 на сто
    или остава на къра без гориво в ръцете на врага
  • 54 Бат Мишо

    8 0 Отговор
    Не зная зад клавиатурите как я виждате войната АМА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ е много неприятно нещо особено ако противника наложи въздушно превъзходство - да разкарваш горива в цистерни вагони кораби - бе в кото искате и да стигнат на фронта да се налеят в резервоарите на огневата линия СИ Е ПРИКЛЮЧЕНИЕ ДЕТО НЕ ВИ ПОЖЕЛАВАМ - и като свърши ако оживеете илате накрая да сметнем разхода дет ще ни излезе ДА СИ ДОВЪРШИМ РАЗГОВОРА що е то воъна и кво знаете за нея от гугле И РАЗЛИКАТА С ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА да воюваш срещу камилари и съвременни адекватни армии като руската
    РАБОТАТА Е МНОГО ДЕБЕЛА
  • 55 Бат Мишо

    10 0 Отговор
    Викаш по тв и радиото - Русия е слаба пияна давай да я набием ще обедваме на нова година в Москва и ДАВАЙ - и после осъзнаваш че си скочил в дълги и дълбоки гумна до шия дет не им се вижда края освен с червен байрак над райхстага ти ЩОТО НЕ СИ СИ ОПИЧАЛ УМА ДА НЕ СЕ МЕСИШ ДЕТО НЕ ТИ Е РАБОТА ПРИ БАТКОВЦИТЕ
  • 56 Бат Мишо

    7 0 Отговор
    ДАЖЕ и най надрусания евроатлантик знае че противника ще извади от строя пристанища летища горивни терминали и складове и ЖП гари - или поне прекъсне жп линията ПРИ ПЪЛНО ОТСЪСТВИЕ НА адеквантни ПВО и ВВС и ВМС от наша страна и 20 000 пехота
    НАЛИ даже зад клавиатурите се сещата че Русия да воюва с нас и която и да е европейска армия ще си е жива ГАВРА С ТРУП- изключвам Турската която е адекватна НО ЩЕ Е НА СТРАНАТА НА РУСИЯ за да си задоволи териториалните претенции някак с нас и Гърция щото от Русия или Сирия да откъсне територии си е мокри сънища
  • 57 Бат Мишо

    7 0 Отговор
    ПРЕД ОЧИТЕ ВИ целия запад и цялото НАТО не може да закара НИКАКВА ВОЕННА ТЕХНИКА ДА ДОСТИГНЕ ДО УКРАИНСКИЯ ФРОНТ - ко повече да добавя а зистерни с горива пък хъхъхъхъхъхъхъхъхъъхъххъ искам да видя кък ще стане само преди да потеглите с цистерните за източния фронт ми кажете да си зема пуканки че ще е интересен филма
  • 58 Бат Мишо

    6 0 Отговор
    ОЩЕ МИНАЛАТА година ви го написах МА НЕ ВНИМАВАХТЕ - едно е да имаш някакъв превес в бройки въоръжение като си НАТО над Русия на папиери - СЪВСЕМ ДРУГО е да го материализираш , скупчиш в ТРАНСПОРТНИ ЦЕНТРОВЕ -щото да караш танкове 1 по 1 фронта тряят 300 години - после натовариш и изсипеш на едни гари И ДА ГО ЗАКАРАШ ДО ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ това преимущество и ПОСЛЕ ДА МУ ДОСТАВЯШ ГОРИВА И БОЕПРИПАСИ И ХРАНИ И РЕМОНТИРАШ по разтеглени ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ логистични линии
    НЕЩА дето просто НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧАТ срещу МАЛКО ПО МАЛКА НО ГРУПИРАНА и адекватна армия а не намираща се в 187 бази по целия свят попилъосана и с военен опит само срещу камилари т е НИКАКЪВ
  • 59 Бат Мишо

    8 0 Отговор
    И АКО ИМАТЕ ТЪПОТИЯТА да го опитате ще си гледате преимуществото ДА ГОРИ И ПОТЪВА по ЖП линии и пристанища още ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ ДА ДОСТИГНЕ ФРОНТА - а стигналото ще се чудите как да измъкнете без гориво от котлите с някакъв фокус и ако някой от войниците ви се върне оттам жив единствената му мечта ще е да ви откъсне главите дето сте го партили там без храна и гориво ДА СТАВА ПУШЕЧНО МЕСО
  • 60 aaa

    6 2 Отговор
    Уърсула научи Български и Путин ще си помисли какво да прави с теб. Свещенни са ВСИЧКИ държави които пишат на КИРИЛИЦА, а те са над 250 милона човека по света.
  • 61 jullliann 72

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "симо":

    Аман от русофоби
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор

  • 66 ДЯДО

    6 1 Отговор
    Борисоф костоф доган да поемат пътя на чаушевско.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор

  • 68 Офчар

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Читател":

    Чудя се тия Американци ако им се даде всичко отвсякъде колкото поискат тогава с кой ли ще се дразнят и кво ще искат още как може тия европейци да се подлагат тая Урсула не вижда ли че ще погуби Европа няма ли кой да им го каже кви са тия хора уж Америка не се меси в Европа ама не те са мушенници и Зеленски се връзва но всичко ще се разнищи язък за хорица та в Украйна
  • 69 наско

    8 2 Отговор
    Всички, които пишете коментари, губите си времето. Не спорите с мислещи хора, а с платени служители, които даже не обмислят написаното. Просто .... американците, краварите и т.н. .....

    Коментиран от #81

  • 70 Ужаса тепърва следва

    6 2 Отговор
    Кораби можещи да превозват втечнен газ могат да зареждат само 2,3 държави! Как се избират държавите? Който плаща повече, нали? Проекта "КОМОТИНИ" ще е загуба и празен! Европа как ще се зарежда от САЩ? Поне 10 години за перестройка! За цена не говорим!
  • 71 Ралева

    7 1 Отговор
    За оцеляване, ще оцелее. Въпросът е колко ще се наложи да плати всеки един от нас...
  • 72 Ако ЕС

    5 3 Отговор
    Не се разпадне, България ще изчезне като държава и народ
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор


  • 76 Този коментар е премахнат от модератор

  • 77 ле ле

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Джукаран":

    Да пробват ,да се откажат, да проявят "солидарност"..Ама нада ли...Вече и на последен наивник е ясно целта на сащ и запада...Ама хич не им пука за Украйна..Смешници искат да подарят нобелова награда на един неадекватен кретен..за това че заличил една държава със своята политика..по поръчка на нато..
  • 78 Бай Благой

    0 1 Отговор
    ЕС, бавно и постепенно си прави харакири под натиска на САЩ.
  • 79 руслан д

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "1520":

    освен това е фон ден лайер от лъжците, ама са го оправили да не се срамуват.
  • 80 руслан д

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Бат Мишо":

    ама това е аниме , нали така според теб
  • 81 Драйфус

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "наско":

    Адмирации за коментара!Аз мисля,че това са хора,комплесари,нарцисти,които така гъдилкат егото си и си мислят,че са на гребена на вълната.
  • 82 Иван Василев

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "лицемерко":

    Умник аз съм против фашизма, само че на тебе не ти е ясен този термин, прочети поне Википедия, ако не можеш да прочетеш нещо по-сериозно където ще се наложи да прочетеш повече от три изречения! Фашистите обикновено обявяват някоя нация че няма право да съществува, както направиха германците и както прави в момента хунтата в кремъл, след което напада като през цялото време лъже че просто се разхожда на учение, и се старае да унищожи максимално цивилно население, това е фашизъм. А за оръжията, помисли малко къде правят НОВИЧОК, после се поинтересувай сой и съде го използва, за сведения отровени има и в България! Мисли малко, ако още ти е останало нещо в промитата глава...
  • 83 Гост

    1 0 Отговор
    на тая Фурсула що ли вече не и вярват, може би заради принадлежността и и лъжите с ваксините

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта