Last news in Fakti
28 Март, 2022 2651

Ръст или недостиг в енергетиката?


  • Александър Николов министър на енергетиката Произведената електроенергия в България расте с чувствителен темп. Ако говорим за цените на електроенергията, в крайна сметка, за бита цените остават непроменени, а за бизнеса са на едни от най-ниските нива в Европейския съюз.
  • Еленко Божков енергиен експерт България ще е изправена пред сериозен енергиен недостиг през лятото. Не трябва да се дава шанс на простащината, аматьорщината. Министърът не е на мястото си. Той не може да се справи, няма компетентност. Незабавна оставка на този министър.

    41 гласа
    19%
    81%
    166 гласа

Коментари

  • 1 ПП (Продуктово позициониране)

    31 1 Отговор
    Питайте Министъра на растежа, всичко расте с шампон Лорел от рози с гарантирана пяна!
  • 2 pbdan

    5 25 Отговор
    Защо да строим нови мощности? Зима е, а изнасяме 1500МВт средно денонощно. Централата на Доган(630МВт на газ), стои неизползвана, взима пари за студен резерв без да работи и търгува с еленергия без да произвежда. Ковашките ТЕЦ горят вносен боклук от цял свят, ВЕЦ и ПАВЕЦ са в непрекъснат и несвършващ ремонт, ТЕЦ1 иТЕЦ3 са на дългосрочни договори и само им плащаме СО2 емисиите. За държавната ТЕЦ2 плащаме стотици милиони за СО2 емисии През нощта пролет и есен стигаме до 2400МВт нощен товар, АЕЦ е 2000МВт другите трябва да спират или принудително да изнасят.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 gggw

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "pbdan":

    обикновено се гледа максимума, а не минимума. То е ясно че през нощта пролет и есен ще стигне. Въпросът е в 1920 часа през януари, щото тигава ни фец ни вец ни вятър

    Коментиран от #5

  • 5 pbdan

    2 10 Отговор

    До коментар #4 от "gggw":

    В момента изнасяме 627МВт за Румъния, 537МВт за Сърбия, 448МВт за Сев.Македония, 334МВт за Гърция, 173МВт за Турция. Общо 2119МВт (колкото цялата АЕЦ). През зимата имаме резервни мощности, които тази зима не използвахме, а им се плаща за това. Можем и да внесем ако има или най-твърдият вариант какъвто имахме и сме свикнали - режим на тока, когато работеха и 6-те блока на АЕЦ-а. Най-важното обаче е да се поправи ПАВЕЦ "Чаира" и ВЕЦ-овете по каскадата Белмекен-Сестримо.
  • 6 Красимир

    6 0 Отговор
    За тези 1500-2000 MW, които изнасяме в чии джобове отива печалбата?

    Коментиран от #7

  • 7 pbdan

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Красимир":

    В джобовете на тия които ми слагат минусите.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта