Last news in Fakti
01 Април, 2022 6525

Иде ли хаос със закриването на спецправосъдието?


  • Антон Станков бивш министър на правосъдието Не съм оптимист за делата от спрецпрокуратурата и съд. Могат да изчезнат дела, възможно е да изтекат давностни срокове, да има забавяния, надявам се нещата да се случат по-добре. Очертава се някакъв хаос. Това е първото закриване на съд и прокуратурата в Третата българска държава.
  • Рена Стефанова депутат от "Продължаваме промяната" Не виждам смисъл от спецправосъдието. От създаването си до днес не е осъден нито един знаков политик или магистрат. Няма да настъпи хаос. В разпоредбите на закона ясно е разписано какво се случва с делата, помислено е за всичко, няма как да се изгубят. Всички производства продължават, никое няма да бъде спряно или да започне наново.

    141 гласа
    20%
    80%
    546 гласа

Коментари

  • 1 фактите са налице

    24 21 Отговор
    Ама въобще не става въпрос за знаков политик, кажете си го, става въпрос за Бойко Борисов. СПЕЦ ПРАВОСЪДИЕТО НЯМАШЕ ДА СЕ ЗАКРИЕ ако бяха осъдили Бойко Борисов. Сега по трудния начин ще разберем, че скоро тябва да се закрие Прокуратурата, защото не може да осъди Бойко Борисов. А накрая и всякакъв друг съд. Щом могат да закрият Спец съда, защо да не закрият всеки съд.

    Коментиран от #9

  • 2 тикви

    51 9 Отговор
    Браво, не само Борисов а всички от ГЕРБ,ДПС,БСП,СДС и т.н. крадци народни! Време е да си платят всички крали през тези 32 години-всички крадци!!!
  • 3 маги бадер

    18 7 Отговор
    тия продажни полуидиоти такъв ред бяха въвели няма що
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Мафо

    8 0 Отговор
    кой е от мафията
  • 6 селтак

    25 3 Отговор
    Че то си беше хаос и преди спецправосъдието! И със него и без него,за милиони нема закони за кокошка нема прошка!

  • 7 Вито

    29 6 Отговор
    Спец съда беше създаден да събират рушветите от определени хора,за определени хора.
  • 8 ле ле

    12 4 Отговор
    фалшива работа..тези спец..извънредни идр. компанийни съдилища с много трудни имена ..уж за по-ефективна борба с бандити..Като ги питаш за ефективни присъди и веднага вадят сто причини защо това не може да стане..Еми като не може отивайте на борсата..защото същите съди и прокурори и на друго място ще вършат едно голямо НИЩО...

    Коментиран от #11

  • 9 Хахаха

    17 11 Отговор

    До коментар #1 от "фактите са налице":

    Те държавата закриват, та един съд ли ще им се опре!
  • 10 Чичо Манчо

    10 13 Отговор
    Само лаици могат да възприемат закриването на спецсъдилищата и спец прокуратурата като нещо , което няма да доведе до хаос и проблеми в наказателното правосъдие. Някои изобщо не разбраха каква беше идеята на тези спецсъдилища....Има да патите, дебели са ви главите
  • 11 Преди

    8 13 Отговор

    До коментар #8 от "ле ле":

    Спец съда само дребни кокошкари съдиха. Сега подхванаха доста акули - олигарси, приватизатори, боклукчии, мафиоти. Само иманярското съкровище на черепа е за поне няколко милиарда долара. Време е отново да настане безвремие. Тези хора са откраднали десетки милиарди и са съсипали български предприятия за стотици милиарди. Просто си платиха на просто Киро да закрие съда и да ги пусне пак да си крадат на воля!

    Коментиран от #12

  • 12 Българка

    9 10 Отговор

    До коментар #11 от "Преди":

    А , ето това е истината. Идеята на спонсора на Просто(то) Киро е да го съди обикновен съд. Адвокатите му могат да отлагат до 3000 година, като го завъртят да чака ред сред дела за имоти или разводи , и той да се върне чист и неопетнен. Вместо да има съдии занимаващи се само с такива като Черепа и Рашков, те ще пращат делата срещу тях на бракоразводни съдии.

    Коментиран от #20

  • 13 Хахаха

    10 10 Отговор
    Идва разбира се такъв хаос. Нали все пак за това "батетата" спонсорираха "народните въстания" от лятото на 2020 г., респективно "промяната"? Да не мислите, че на някой от тази "промяна" му дреме за народа. А народа беше позагладил косъма. Даже си "позволяваше" да прави планове за година - 2 напред, че и повече. Имаше сигурност, стабилност и предвидимост. Къде е всичко това сега, след служебните радеви правителства и настоящото - на "промяната"? Сега спокойно може да се каже, че ПП е по-скоро ПИ - Провеждаме Измамата.
  • 14 Един там някъде си

    5 2 Отговор
    Аре ся всички в затвора и да си вземете вазелин!
  • 15 cpv

    7 6 Отговор
    Това е целта,да изчезнат доказателствата за Васил Божков,Цветан Василев и други олигарси ощетили най-много държавата!

    Коментиран от #18

  • 16 Доцента

    8 8 Отговор
    При Бойко имаше сигурност,предвидимост и тренд на заплатите и спестяванията.Бойко каза на Черепа,Баневи,Бобокови,Арабаджиеви:(червени олигарси създадени от Бсп и ДС)-Вече започвате да си плащате 100% данъците или ставате съседи на Бай Ставри.Държавата щеше да напълни още хазната и да има за по големи пенсий др социални придобивки.Естествено,че червените барони организираха и спонсорираха протестите срещу Бойко и Гешева а сега искат реабилитация и да крадат отново

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор

  • 18 Драйфус

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "cpv":

    Знам,че се сещаш за един друг,който ощети най много държавата,но не знам защо му симпатизираш?
  • 19 Незнаещ

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Доцента":

    Сериозно, вярваш ли в това, което си написал?
  • 20 Баба Вуца

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Благодаря ти,че ми отвори очите!!Въпрос на чест и национална гордост е,че имам толкова умни съграждани!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта