Last news in Fakti
06 Април, 2022 6438

Иска ли властта да овладее прокуратурата?


  • Иван Гешев главен прокурор Няма политическа логика в това искане и затова единственото обяснение, което имам, надявам се да не е така, това е овладяване на прокуратурата и използването ѝ за нелегитимни политически цели. Ясно е за всеки български гражданин, който е непредубеден, че това, което се случва е координирана атака срещу съдебната власт и в частност прокуратурата, не само от изпълнителната власт, особено от някои министерства, аз не наричам това война, това си е нападение срещу държавността.
  • Надежда Йорданова министър на правосъдието Това е абсолютно невярно твърдение и нов опит да се измести фокуса на дискусията. Видно е, че министърът на правосъдието има конституционно правомощие да иска прекратяване на мандата на главния прокурор, както и на председателите на ВКС и ВАС. Много ясно Конституционният съд е обосновал това правомощие от гледна точка на взаимодействие между държавните власти в крайна сметка, че нито един в държавата не може да бъде недосегаем.

    241 гласа
    24%
    76%
    744 гласа

Коментари

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 Роси

    37 7 Отговор
    Сигурно е, че в момента Гешев владее прокуратурата, а в бъдеще, ако съдим по сегашното положение може някой друг да я владее
  • 4 Незнаещ

    60 13 Отговор
    Има нещо сбъркано.На Президента,върховен представител на нацията,може да му се иска оставката с импийчмънт,а на главния прокурор - не !Недосегаем до края на мандата си,който е 7години,а на президента - 5 години?
  • 5 Немо

    31 7 Отговор
    Въпросът (поставен тук) е риторичен. След кражби , безстопанственост , нарушения и на Закон , и на Конституция - добре е Обвинител №1 (и подчинените му) да са "правилни хора" , нали ?! Така , никой няма да потърси сметка и парите (откраднати дружно) спокойно ще си заминат я са САЩ , я за Канада , я за Дубай , я за ... (със сигурност - не за Москва) , а ОПГ-то (за краткост наричано Правителство) ще спинка спокойно (след като са осигурили пет звезден лайф и на пра-пра-пра внуците). А , България и българите ли ? - Ми , те (защото се ловят и на най големите лъжи) ,ще плащат и заемите , и масрафите и кражбите , разбира се.
  • 6 Страната на чудесата!

    39 10 Отговор
    Срам за народа и държавата ни е, че един доказано некомпетентен и полуграмотен милиционер разиграва всички вече 3-та година и няма законова процедура да бъде изритан!
    За капак имаме и най-неадекватния министър на правосъдието, която нито знае, нито може да направи каквото и да е смислено и ефективно в тази посока!

    Коментиран от #10, #18


  • 7 Бойко Шкафа

    22 11 Отговор
    Няма да ми закачате Гешев,негодници такива...
  • 8 боко

    21 10 Отговор
    че нали герберастите си избраха плешивия да за главен прокурор за да си ползват спец.прокуратурата като бухалка сега кво реват че ще им влиза на тях отзад? квото е било за другите сега на тяхния г...з ще е
  • 9 ААА

    20 7 Отговор
    Срам е за цялата държава, че това подобие на юрист-Гешев и начело на прокуратурата. Също толкова голям срам е и министъра на правосъдието. Извод: цялата политическа класа е един голям търтей.
  • 10 Прост каскет

    10 8 Отговор

    До коментар #6 от "Страната на чудесата!":

    Жалко, че Рашков и Кирчо ги е шубе да му пратят един бус с качулки и да виси с прангите като Иванчева няколко часа насред София :( Доста юристи се изказаха,че МВР може да го арестува поне за 24ч без никакво разрешение от продажните прокурори.

    Коментиран от #19

  • 11 ЦарВул

    7 3 Отговор
    Това си е ачик атака срещу ПРОКУРАТУРАТА,ВЪПРЕКИ,ЧЕ И ТЯ НЕ Е ЦВЕТЕ ЗА МИРИСАНЕ!!РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ ИСКАТ ДА Я ОВЛАДЕЯТ,НО.....ТОВА МИНАВ ПРЕЗ СМЯНА НО ВСС,КОЕТО ЩЕ СТАНЕ НАЕСЕН ПО ДЖАНКИ,А ДО ТОГАВА КОМУНИСТА БОЙКИКИЕВ ЩЕ ПИЕ ОТ СОФИЙСКАТА СТУДЕНА ВОДА!!НАЗДРАВЕ КОМУНИСТИЧЕСКА РОЖБО!!И ПО КРОТКО,ЗАЩОТО КАТО ДОЙДАТ ДРУГИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА ИМАШ И О.4 ПРОЦЕНТА!!!,И НЯМА КАК ДА УРЕЖДАШ БИВШИТЕ СИ СЕКРЕТАРКИ ЗА МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО!!Е!АЗ СВЪРШИХ!!ЩЕ СЕ ВИДИМ И ЧУЕМ НАЕСЕН!!!С ПЕСЕН!!!ТОЛКОЗ!
  • 12 bgred

    10 4 Отговор
    Гешев си е за панделата отвсякъде, но първо трябва да го арестуват.
  • 13 Стефан

    12 4 Отговор
    гешев е срам за държавата !
  • 14 ГОРСКИ

    15 3 Отговор
    Никой не иска да овладява прокуратурата, искаме политици които са крали да бъдат във затвора!!!!!!

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Политиците са платени, от кого?

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "ГОРСКИ":

    От олигарсите! Народа изтегли късата клечка. Освен всичките кризи, остава ПростКирчо да ни хвърли и във война. Той заедно с Кокорчо ще си врътнат дирницит€ и ще се върнат от където са дошли..
  • 16 То и Прокуратурата това иска

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "ГОРСКИ":

    Но избягалите олигарси, ще се върнат на бял кон за да продължават да ни КРАДЪТ. Първо да премахнат Прокуратурата и ВСС и ще има ,,рай"! Такива са сегашните политици.
  • 17 Стамболов

    1 2 Отговор
    Цяла България го Иска! :-)
  • 18 После Софиянец

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Страната на чудесата!":

    Само питам, за Рашков ли говориш, че по-неподготвен милиционер от него няма.

    Коментиран от #22

  • 19 БСП в канала

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Прост каскет":

    Това което казваш не е вярно, не могат да го арестуват, без санкция на прокурор. Задължително арест и разпит само от следовател. Дори и не умни хора като Рошков и възрастното агне Йорданова, няма да си позволят подобно потъпкване на закона.
  • 20 Един

    2 0 Отговор
    Време е каскета да пази сянка САМО когато са го изкарали на слънце на картофите !!!
  • 21 Дългият

    2 0 Отговор
    Като му гледам рейтинга на Гешев, с право е толкова уплашен за поста и кариерата си.
  • 22 Ели

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "После Софиянец":

    Рашков е доцент мо наказателнопроцесуално право в УНСС. Завуршил е юридическия в СУ. Не е учил в милиционерското в Симеоново.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта