Last news in Fakti
08 Юни, 2022 5113

Застрашено ли е бъдещето на ВМЗ?


  • Съветът на директорите на ВМЗ-Сопот Съветът на директорите на ВМЗ-Сопот В момент, в който са възложени рекорден по обем договори на държавния завод се предприемат действия, които могат да блокират дейността му и да застрашат бъдещето на едно структуроопределящо предприятие с хиляди заети работници. Ще направим всичко по силите си да защитим името си и бъдещето на ВМЗ.
  • Корнелия Нинова вицепремиер, министър на икономиката и индустрията Партийна личност в борда няма. Заводът си работи, продължава да работи. Не само че ще има заплати, но ще бъдат увеличени в най-кратко време. Ще подпишем нов КТД с увеличаване на възнаграждението на работниците. Така че те могат да бъдат спокойни.

    331 гласа
    75%
    25%
    105 гласа

Коментари

  • 1 дебела кратуна

    15 13 Отговор
    Работата бавно, но сигурно си отива на приватизация :)

    Коментиран от #27

  • 2 теодор

    13 14 Отговор
    Работника не може да каже кой да му е директор,учениците също,точка.
  • 3 Последния Софиянец

    45 18 Отговор
    Някой с разсъдъка си вярва ли на госпожа Лъжа

    Коментиран от #5

  • 4 Не може

    29 11 Отговор
    Държавно предприятие с принципал министър,да решава самостоятелно каквото и да било.Държавата може да смени цялото ръководство на фирмата,и това е законно и нормално!На който не му отърва,сменява работата!

    Коментиран от #16

  • 5 Слушател на "Думата е ваша" по БСТВ

    13 9 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Прав си за тези с "разсъдъка"...нали ги слушам всеки ден от 16:30 до 17:30 в едно предаване с отворени телефони -нещо ,като "изповедалник" ... месеци наред ...все едни и същи ,редовно обаждащи се , четат някакви доклади ,все за пенсии реват (въпреки ,че вземат такива още от началото на 90-те ...вече над 30 години) величаят Нинова , наричат я със суперлативи ...абе ...наистина много заблудени хора - овце направо ...добре, че са все по-малко ... Курнелата закопа БСП и те това е .
  • 6 Браво Корнелия

    16 7 Отговор
    Време е всички от ГЕРБ,ДПС,СДС,БСП и др. да се изгонят от управлянието в завода!

  • 7 ТехноТрансМинералПанаир

    22 6 Отговор
    Бе , по новата ни история (след 1989 г.) недвусмислено доказва , че ако върху нещо (без значение какво) Нинова се захване - то (то - нещото) неминуемо се фалира и после се приватизира (за без пари и от "правилни" хора) , та и с ВМЗ-то - така .
  • 8 Абе ,

    17 5 Отговор
    до каквото и да се докосне Корни - то умира. За справка: БСП.Техноимпекс,Трансимпекс,Минералимпекс и пр. и пр.
  • 9 Рафаелчо - хубаво българско име

    9 1 Отговор
    Очевидно Рафаелчо е решил да се пробва в оръжейния бизнес.
  • 10 Факт

    9 3 Отговор
    Старото ръководство да не се прави на умряла лисица защото доказано са купували материали на безумно завишени цени. За съжаление в България всяко държавно предприятие без изключение служи за лична касичка първо на управляващите го и второ на партията която ги е назначила.
  • 11 Ще има бунтове

    3 13 Отговор
    Корнелия възроди БСП която беше разкъсана от властолюбиви индивиди като Първанов, Манолова, Свинари и още куп нищоправещи потомци на червената аристокрация които се мислеха за вечни в Народното събрание. Последният удар на БСП нанесе избраният от БСП и Нинова за президент на страната Радев, който открадна половината гласове на БСП за собствения си харвардски проект. Отговорността за този проект е изцяло негова и всички ние трябва да му търсим отговорност за провала на държавата от неговите хора колкото и да се опитва лицемерно завоалирано да ги критикува. Докараха хората до просешка тояга.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 Дългият

    6 11 Отговор
    Изненадан съм от Нинова. Тя защитава националния интерес безпрекословно. Така става неудобна за всякакви мошенници накацали като мухи по етажите на държавните фирми и смучещи облаги. Затова получава и одобрението на другите партий в четворната коалиция.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 Ели

    8 6 Отговор
    Съветът на директорите се състои само от бойкови протежета. Мястото им не е там.

    Коментиран от #17

  • 16 Българка

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Не може":

    Всъщност може. Предприятието, ако иска да е печелившо, се ръководи от професионалист мениджър. При неспазване на някое изискване от министър или друг ДЪРЖАВЕН служител, който пряко е отговорен за бранша , МОЖЕ да се иска оставка на мениджъра. Да се сменя мениджър на печелившо предприятие , само защото не е от "нашата" партия се нарима КАДРУВАНЕ
  • 17 Българка

    8 4 Отговор

    До коментар #15 от "Ели":

    Значи като заменим Бойковите РАБОТЕЩИ протежета с Кокорчо-Курнеловите НЕРАБОТЕЩИ протежета и всичко е супер??? Хееехе, супер логика!
  • 18 истина ти казвам

    10 4 Отговор
    Импексовица ше го ликвидира тоя завод,помнете ми думата! За тва комунопитеците требваше да ги застигне същото като в Румъния!
  • 19 Европеец

    7 4 Отговор
    Комунопитеците трябва да ги застигне това което прави Украйна срещу Руските комунисти от Думата!!! Защото ако продължаваме така сме на прага на гражданска война и първи ще падна Импексова ,Пинокио ,Смрадеф ,Копейкин ,Простото ,Кокорчо , Славуца!!!
  • 20 прошляци

    4 3 Отговор
    Всичко свързано с Импексова е застрашено ..... то партията и не я иска какво очаквате ОСТАВКА на цялата сган в парламента
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор

  • 23 Я Я Я Я ДА

    2 2 Отговор
    Я ГО ВИЖ НАРОДА КАК МИЗЕРСТВА .................................................КАКО СА НАТИСКАШ ................................................................................................................................................................................
  • 24 ИВАН

    5 2 Отговор
    Дивашкия, пещерен капитализъм довежда до голямо разделение в обществото и съответно - много слаба държавност ... тия директорчета гледат само как да приватизират - да направят частно предприятието и с още по голям замах да колят и да бесят съотечествениците си - работниците .... казанлъшкия тарикат собственика на Арсенал, направи огромен палат в Балкана, собствен път и какво ли не, ама едва ли живее там, само го пазят тоя палат, а съответния мулти милионер е сигурно в Америка, че там никой не го знае и е недосегаем ... та такива ми ти работи с тлъстите баници - чичаците ги лапат, а народа духа супата

  • 25 КРОКОДИЛА

    2 1 Отговор
    АМА КАТО ЛЪЖЕШ / ВЯРВАШ ЛИ СИ .............................................................................................ИЛИ ТИ ВЯРВАТ ................................................................................................................................................................
  • 26 Mишел

    3 4 Отговор
    Браво на Корнелия жена със железни топки,да се опълчиш на оръжейници се изисква смелост нищо че я плюят ,това означава че си върши работата,а самите производители на оръжие ще са много по доволни след време но за сега са облъчени от герберастки интереси,и им е трудно да приемат действителността.А за мен баба курни направи много и заставам зад нея

    Коментиран от #28

  • 27 Ники

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "дебела кратуна":

    ТО Е ЯСНО ЧЕ НИНОВА ЩЕ ГО ЛАПНЕ И ПОСЛЕ ЦЯЛ ЖИВОТ НЕ И ТРЯБВА ПОЛИТИКА ТЯ ЗНАЕ ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА ТАКА ЧЕ СЕГА ГЛЕДА ДА КРАДЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ.

    Коментиран от #29

  • 28 Как не те е срам

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Mишел":

    бе комунист да защитаваш Техноимпексова??? Ама комунист и срам???? Дойде ви времето!!!! Общо нямате и 3% подкрепа ако не беше мунчо юмручков със неговите фалшификации гласуване пет пъти с бюлетини, без бюлетини с машини без машини......ще видехте власт през крив макарон........но добре, че се изложихте както винаги!!! Та поне младите, и неуки ваше производство да ви видят какво представлявате.....
  • 29 какво да ти

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ники":

    кажа пич тая цял живот краде, по тяхно му "приватизира"....защо не откара сина си в моЦква ами му купи апартамент в центъра на Манхатън????? Защо си купува хотели в Гърция, а не във сибир????
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор

  • 31 какво да ти

    2 0 Отговор
    кажа пич тая цял живот краде, по тяхно му "приватизира"....защо не откара сина си в моЦква ами му купи апартамент в центъра на Манхатън????? Защо си купува хотели в Гърция, а не във сибир????
  • 32 Гост

    1 0 Отговор
    Нали искахте промяна ха ха ха,ся няма да ривети.Зимата ще усетите най добре промяната с новите цени на ток,газ и парно.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта