Last news in Fakti
26 Декември, 2022 6678

Защо ЕС покани Босна?


  • Шарл Мишел председател на ЕС Лидерите на ЕС предоставиха на Босна статут на кандидат за присъединяване към съюза. ЕС е загрижен, че сили като Русия или Китай могат да разпространят влиянието си на Балканите, ако страните, които се надяват да се присъединят към блока, бъдат осуетени. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел определи стъпката като силен сигнал към хората, но също така и ясно очакване новите власти да извършат реформи.
  • Мария Захарова говорител на МВнР на Русия Това решение е обусловено предимно от задачата за пълно геополитическо завоюване на региона. ЕС използва присъединителните преговори, за да принуди балканските страни „автоматично“ да приемат външната политика на съюза и да приложат санкции срещу Русия. Ние имаме намерение да продължим да работим за освобождаването на суверенна и независима Босна и Херцеговина от остарелия режим на външния протекторат.

    195 гласа
    26%
    74%
    541 гласа

Коментари

  • 1 поредния капан

    68 16 Отговор
    т.е. за пореден път ЕС не гледа на страна като потенциален РАВЕН член на ЕС, а просто да отърве кафявите гащи? поредния щит за да могат ГОЛЕМИТЕ в ЕС да си правят каквото искат. докато извиват ръцете на страните, който не са в централна Европа(умишлено не казвам малки, защото и България не е малка!, но ни го набиват в кратуните и на някой успяват да им промият мозъците)
  • 2 Верен путинофил

    29 73 Отговор
    Приятели путинофили, верни кремълски тролове и полезни едиоti, моля за малко помощ. Вчера говорих с един ротшилдски кравар и той ми каза, че ако му посоча един човек, който е заминал да живее в руския рай, то той щял да ми даде хиляда лева. Понеже аз познавам много предатели, които заминаха на запад, но не познавам нито един човек поел на изток към матушка, а много се надявам на тези пари и вярвам, че тук все ще се намери такъв човек, моля ви пишете и споделяйте. Искрено вярвам, че такъв човек съществува, пък било и само един.

    Коментиран от #10, #11, #22

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор

  • 6 ами така е

    15 2 Отговор
    А сиренцето са по няколко милиарда на калпак като за начало.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 Никси

    41 8 Отговор

    До коментар #2 от "Верен путинофил":

    никой не е избягал , просто мишкарниците се крият от войната , ти как мислиш недай си боже тука да стане и наще олигарси ще стоят тука да ти лупят яйце ли или да те возят у тиган , ще напуснат плъховете кораба Титаник преди да е потънал , не си мисли че ще е по различно , и кво ми фалиш тоя прогнил и вече разпадащ се запад , тук трябва да си гледаме наша държава , това не го ли разбрахте или още ще се продавате на разни колонисти и глобалисти и разни други утрепки , който газят държавата ни ежедневно , ежечасно и ежеминутно !!!.
  • 11 Аватар

    41 8 Отговор

    До коментар #2 от "Верен путинофил":

    И като сте говорили вчера с един ротшилдски кравар не се ли сетихте да го попитате защо в ЕС се допускат всякакви мигранти под благовидния предлог за правата на човека?Или е невъзможно да ви отговори безплатно?
  • 12 Българин

    43 5 Отговор
    По абсолютно същата причина ни вкараха и нас и румънците в ЕС! Без да покриваме нито едно от изискванията, за да сме част от този икономически съюз, превърнат от краварите в политически!
  • 13 няма

    36 4 Отговор
    Няма безплатен обяд. Безплатно е само сиренцето в капана!?
  • 14 Дългият

    7 23 Отговор
    Много...проруска ...сво......ч
  • 15 Гочо

    9 26 Отговор
    Колко време имаше Рашастан да покани Босна в Евразийският съюз...защо не го направи...Защото никой нормален не иска да има ош беш с Освободителите....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор


  • 17 ГОРСКИ

    29 2 Отговор
    Винаги съм мразил комунистите, сега намразвам ЕС защото се управлява по комунистически!!Това няма да правиш онова няма да правиш и ако сгафиш нещо почват наказателни санкции,просто търсят слуги !!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 18 ТръмпЛин

    4 26 Отговор

    До коментар #17 от "ГОРСКИ":

    Винаги си мразил комунистите? Вярвам ти. Сега мразиш ЕС? Вярвам ти. Кого харесваш? ЕС забранявал на членовете си да Правят това и Онова? Англия не и се понрави ЕС-излезе. Унгария не и се нрави ЕС- още си натиска парцалите заради фондовете. Кого са спрели ЕС? Грузия поиска да се откъсне от сферата на влияние на Русия-смачкаха я! Украйна се опитва да се измъкне от сферата на влияние на Русия-Смачкаха я! Иде ред на Молдова…..Хайде кажи ми кого харесваш?

    Коментиран от #19

  • 19 ГОРСКИ

    19 0 Отговор

    До коментар #18 от "ТръмпЛин":

    Първо, почвам да намразвам не казвам мразя!! Мразя крадците и лъжците, харесвам истинските приятели!!!!!!!
  • 20 Трътлю

    12 2 Отговор
    Трябва им територията, не ги интересуват нито матрялът там нито мутрите които са на власт.
  • 21 Русенец

    8 2 Отговор
    Босна е с около 30% външен дълг от БВП, докато ЕС е с около 90%. Страните-членки с нисък % външен дълг свалят общият % на целият ЕС, докато държави като Гърция и Франция са с много над 100%.
  • 22 Роки

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Верен путинофил":

    Не разбирам защо човек трябва да ходи на запад или на изток да емигрира, като че ли тук държава не трябва да има, виждам на запад пътуват предимно,но го правят с обещания за по-добър живот,пък на територията,от където си тръгнал остане раята послушна и тя готова да следва капиталистическия запад зяпнала да и дадат трохи да яде, истината е човек да остане там където се е родил,да допринесе за родината си,там където тежи на мястото си, не да ходи дипломиран доктор да носи буквално на гръб тамошните пенсионери по старчески домове или икономист, който да мие чинии в квартална пицария... това е просперитет за гладния за свежа плът запад,а тук дядовци и баби няма кой да ги погледне... това ще следва и за Босна,облечено в правилните думи щастливо бъдеще
  • 23 Пак питам

    4 0 Отговор
    Има ли някой тук, който да познава поне един човек заминал да живее в руския рай? И не ми посочвайте деца на партийни функционери изпратени на еничарство там като сина на Корни. Ах, ама той май всъщтност живее в Ню Йорк.

    Коментиран от #24

  • 24 Роки

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Пак питам":

    Аз пък пак да питам,теб питам,да ми кажеш като са два милиона забегналия на запад и какво са допринесли за България през последните години,да има толкова много занемарени села и разпаднати пътища до тях,буренясали индустриални зони и всякакви други мизерии,тук -таме ремонтирано,но с европейски средства, не от нас средства, защото ние не можем да като че ли,друг трябва да дава... Караме лъскавите таралясници, които на запад не ги искат и сме горди бегълци, че нали външен човек като дойде тук вижда всичко занемарено и от това си прави сметката що за държава сме ...

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта