Last news in Fakti
15 Януари, 2023 4384

Ще оцелеят ли спортните клубове без парите от хазартния бранш?


  • Спортните клубове у нас Професионалните спортни клубове в България Професионалните спортни клубове в България са почти единодушни, че предложението за нови регулации върху рекламите за хазарт ще доведат до масови фалити, включително на тимове от най-високо ниво у нас. Зависимостта на някои отбори достига до цели 80% финансиране от хазартния бранш, което означава, че на практика те се издържат от този тип рекламодатели.
  • Народното събрание Най-висшият държавен орган в България В Народното събрание беше внесено предложение за ограничаване на рекламите за хазарт в определени часове от денонощието, както и далеч от билбордовете край училищата из страната. Предложението идва от самия бранш след сериозните санкции, които понесе от Съвета за електронни медии около световното първенство по футбол в Катар през декември. Специалистът по хазартна зависимост - д-р Десислава Безинска-Шеинкова, алармира, че се наблюдава сериозен ръст на хората с проблеми в хазарта у нас през изминалите няколко години.

    52 гласа
    11%
    89%
    420 гласа

Коментари

  • 1 Енгелс

    12 35 Отговор
    Капитализъм е. Хазарта е една от отличителните му черти?! Няма как да бъде ограничен. Това са илюзии.
  • 2 ТаУмВзе

    42 1 Отговор
    Друга схема за Пране на кинтаж просто.
  • 3 лекуващ лекар

    9 20 Отговор
    Капитализъм е. Това е схема за пране на пари просто, а хазарта е една от отличителните му черти?! Няма как да бъде ограничен. Това са илюзии !!!
  • 4 Зевзек

    47 1 Отговор
    А кой е казал, че хазарта, елитния спорт, допинга ... са нещо хубаво, което трябва да се развива и поощрява. Според мен е обратното и през 21 век трябва да се върви към тяхното постепенно изчезване. Според мен елитния спорт и супер футболните разглезени и СВРЪХ ПЛАТЕНИ звезди като Роналдо и Меси са нещо лошо. Също и бокса, MMA ... Това е срам за днешната ни цивилизазията, както гладиаторските боеве са срам за Римската империя.

    Хубаво е масовия и детския спорт, те с ще струват без спонсори и въпреки сегашната бг държава.
  • 5 нннн

    35 0 Отговор
    За клубовете не зная, но побъркаха хората. Навсякъде bet, bet, bet. Залагайте, залагайте, залагайте! Чрез Бет - към просперитет. Просперитет за мошениците..

    Коментиран от #20

  • 6 Новичок

    39 1 Отговор
    Ще оцелеят,да си намалят разходите.Как ходят по Турция,Дубай и др. места по света???
    Писна ми от реклами,Криско,Азис,Геро,Рачков,Стоичков и пр...

  • 7 ПазарЖик

    24 1 Отговор
    Да затварят какво ме интересуват.
  • 8 Лаврентий Берия

    34 0 Отговор
    Бе как в едно друго време, когато нямаше такива реклами, българските спортисти се връщаха от Олимпиади с по 10-11 златни и с по 20-тина сребърни и бронзови медала ??
    Сега зорлем спечелват по 1-2 бронзови медала и ги посрещат все едно кой знае какво са направили.....
    Не е от рекламите, не е !
  • 9 ГОРСКИ

    11 0 Отговор
    До сега който спонсорира отбор му намаляваха данъка??????
  • 10 Момчил

    2 5 Отговор
    Искат да фалират всичко глупаците. Да сложат по-добре данък на хазартните игри и държавата да печели и да влизат пари в хазната. А това,че ако махнели хазарта, ще намалеят залагащите са пълни глупости.
  • 11 Петер Брьогел - Стария

    14 0 Отговор
    Защо пък да не фалират? Какво толкова лошо има ? Футболът ни е така трагичен , че какво по- лошо може да стане ?
  • 12 В името на ВИМЕТО

    17 0 Отговор
    Какво толкова ни пука за разни татуирани , разглезени , презадоволени псевдоиграчи и техните шефове- мафиоти ?
  • 13 Тото 1

    13 0 Отговор
    А някой грижа ли му е , дали на обикновените хора има кой да ги финансира и спонсорира ?

    Коментиран от #18

  • 14 Щирлиц

    12 1 Отговор
    Ето ви примера за това как държавата / Бойко / работеше с този бизнес - несъбрани данъци от Божков за 600 000 000 за 5-6 години , срещу това да им дава на ръка 60 000 000. Чиста работа. Идеално за ЧЕКМЕДЖЕТАТА !
  • 15 Бош....Йеронимус Бош....

    9 4 Отговор
    Защо при това положение , вече години наред , държавата - властта , толерира синия отбор , който дължи милионни към НАП ? Нали уж трябва да се спазват законите ? Или те са над тях ?
  • 16 Край

    15 1 Отговор
    Звучи ми като да да оставим Брендо да продава дрога, щото е обещал да спонсорира Левски,Цска и Славия.
    Хазарта е гнусен порок и държавата трябва да го натика в ъгъла.
  • 17 ПЪГУОШ

    7 1 Отговор
    Това е все едно да питаш - ще оцелее и бат Бойко без чекмеджетата си ?
  • 18 Никси

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Тото 1":

    и гепване на поредния тлъст джакпот от тото2 , законен обир на народа е това ,мен ме съмнява дали IT-Спецоаустите манипулират всяка седмица и всеки тираж джакпота за да може да се натрупа и после да отиде в някой дървен сейф , много ме съмнява това !!!.

    Коментиран от #21


  • 19 Този коментар е премахнат от модератор

  • 20 ФАКТ

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "нннн":

    ХАЗАРТА Е НАЙ ПЕЧЕЛИВШИЯ БИЗНЕС НАВСЯКДЕ ПО СВЕТА..УРЕЖДАТ СЕ МАЧОВЕ...УРЕЖДАТ СЕ ЦЕЛИ ПЪРВЕНСТВА..НЯМА ДА ПОВАТАРЯМ ЧЕ ТАЗИ ГОДИНА ДОРИ УРЕДИХА И ЦЯЛО СВЕТОВНО КОНКРЕТНО ЗА КОНКРЕТЕН ИГРАЧ,ПРОСТО ВСИЧКО В СПОРТА Е БИЗНЕС И ПАРИ...ВСИЧКО СЕ НАГЛАСЯ ТАКА ЧЕ ДА ПЕЧЕЛЯТ ТЕЗИ ДЕТО ТРЯБВА..АЗ ЩЕ СИ ДАМ ЕДИН ЛИЧЕН ПРИМЕР ЗА МЕН ..КОЙТО ИГРАЕ ,,ЕДИНИЯ Е ЗА ЕФБЕТ..СПЕЧЕЛИХ 250 000..ИСКАХ ДА СИ ГИ ИЗТЕГЛЯ НО СЕ ОКАЗА ЧЕ МОГА ДА ТЕГЛЯ САМО ПО 10 000 ЛВ НА 24 ЧАСА..ЧУДЕСНО СИ КАЗАХ ЩЕ ТЕГЛЯ ДВА МЕСЕЦА ПО 10 БОНА..ДА АМА НЕ..СЛЕД КАТО ИЗТЕГЛИХ 40 БОНА..МИ БЛОКИРАХА РЕГИСТРАЦИЯТА..ЗВЪНЯХ НАВСЯКЪДЕ..ОТГОВОТЪР ИМ БЕШЕ ЧЕ ЯВНО СЪМ СИ ЗАБРАВИЛ ПАРОЛАТА И ЗА ТОВА НЕ МОГА ДА СИ ВЛЯЗА В САЙТА..ВИНАТА СИ БИЛА МОЯ..И ТАКА 210 000 БОНА НЯКОЙ ОТ ЕФБЕТ СИ ГИ ПРИСВОИ.....БЕЗ КОМЕНТАР..ПСОВАЛ СЪМ ГИ ВСИЧКИ ПО ТЕЛЕФОНА...ДРУГИЯ СЛУЧАЙ Е В БЕТ365...ИГРАЯ 1000 ЛВ ЗА 5 МАЧА ЗА ПЕЧАЛБА 10 000..ГЛЕДАМ СИ МАЧОВЕТЕ ..ИЗЛИЗАТ ХОП 10 ВОНА..ЧУДЕСНО ..СТОЯТ СИ ОКОЛО 2 ЧАСА И СЛЕД 2 ЧАСА ИЗЯЕЗВАТ И СИ МИ ВРЪЩАТ ЗАЛОГА ОТ 1000..ПИША ИМ ДА ПИТАМ ЗАЩО ..ОТГОРЪТ Е ,,ИМАЛО Е МАЧ НА КОЙТО РЕЗУЛТАТА Е БИЛ ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗВЕСТЕН ,,,ХА СЕГА ДЕ..И ТАКОВА НЕЩО В БЕТ365 МИ СЕ Е СЛУЧВАЛО НЯКОЛКО ПЪТИ..АКО ФИША Е ПЕЧЕЛИВШ СИ ИЗМИСЛЯТ ПРИЧИНА ДА ГО АНУЛИРАТ..НО НИКОГА ДО СЕГА НЕ СА МИ АНУЛИРАЛИ ЗАГУБЕН ФИШ...АКО ГИ ПИТАТАТЕ ЗАЩО ВИ КРАДАТ ПАРИТЕ ВИ БЛОКИРАТ ЗА Я МЕСЕЦ...МАФИЯТА Е ПЪЛНА..КРАДАТ СЕ ПАРИ НА ПОРАЗИЯ..И НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА ИМ КАЖЕТЕ..И ВИНАГИ СИ ИМАТ НЯКАКВО НЕОБЯСНИМО ОПРАВДАНИЕ...НО И НИЩО НЕ МОЖЕ
  • 21 ЯЗЪК

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Никси":

    Това не е ли един от начините да се пълнят чекмеджетата , на когото трябва ?

    Коментиран от #23

  • 22 Eдин

    3 0 Отговор
    Пука ми за спортните клубове! Трябват хора за РАБОТА! Някой трябва да върти мотиката...

    Коментиран от #24, #25, #26

  • 23 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "ЯЗЪК":

    незнам , не съм гадател но всеки случай не отиват при хората , тези който помагат на джакпота да твасва и тлъстее , за наз трохите само!!!.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор

  • 26 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Eдин":

    синко , ако бях работил Багерист в треска за злато Пътят на Паркър или изгубената златна мина , сега щях да ви купя всичките , с тотата , с хазартите , клубните отбори ,стадиони и тем подобни , но се заврех в една черна мина и една малка азсвалтова база , разболях се и сега чешам прасето дома това изяденото , щото в кочината отдавна друго няма !!!😀😃😁😄😛😛😁😃😂😀😃😁😄,.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта